Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hatalmas apróságok

2013.01.03. 11:26 | piroskaesfarkas | 6 komment

Kunkorodó végű tincsei álomtól kuszálódva tekeregnek a párnán szuszogó kis feje körül. Némelyik tesz egy kis kitérőt a homlokánál, majd onnan kacskaringózik tovább az ágynemű puhaságába. Elégedett mosollyal élvezem a látványt, imádom minden szál haját, az éppen csak nyitvafelejtett fodrozódó száját, a feje fölött hagyagul szétvetett kis karjait, a körmeiről lekopott színes lakkmaradványt (az angyalok hozták az adventi naptárba, hatféle színű lakk hercegnőknek...), az ütemes szuszogását és a meleg kis lábát, ami hozzáér az enyémhez a takaró alatt. Türelmesen várom, hogy felébredjen, küldjön nekem egyet a reggeli mosolyából, kezei közé vegye az arcomat és elmesélje az álmát. Ezzel telnek most a napjaim. Beszippantom az illatát, elraktározom minden kis mozdulatát. Mint aki sokáig nem evett, s most korlátok nélkül habzsolja az ételt. Apró dolgok, melyek hatalmas jelentőséggel bírnak.

Napközben lent fekszem, a kihúzott kanapén, így akár hárman is el tudunk nyújtózni a takaróm alatt. Társasozunk, kártyázunk (imádja ezeket a játékokat, bár a nemnyerés elfogadását még tanulni kell:), matricákat ragasztgatunk a titkos füzetébe (matricaragasztás is régóta komoly jelentőséggel bír nálunk), mesekönyveket olvasunk (a fa alá érkezett többek között a "Voltegyszer egy" c. köny, egyszerűen gyönyörű), rajzolunk az új filcekkel (természetesen kapott csillogósan fogó tollakat is, mert minden jöhet, ami csillog), lovazunk, legózunk, kucogunk és beszélgetünk. "Olyan jó, hogy nem vagy kórházban!"-mondja, és szorosan átölel. "Tudod, mindig csak rád gondoltam anyaca, húzott a szívem hozzád, de hiába vártalak." Beszélgetünk a kórházról, sokadszorra kérdez az infúzió miatt nagyon belilult kezemről és mesél, milyen volt, mikor nem voltam itthon.

2013jan1.jpg

Elsején bementünk reggel hétre, átöltöztem hálóingbe és vártunk. Dr Talánő ügyelt, megnézett UH-n, ahová Farkas is bejöhetett. Most először láttuk igazán mozgolódni a kis Gumimacit, növögető kezeivel és lábaival hadonászott és bukfencezett. Meghallgattuk a szívverését, megcsodáltuk úgy, ahogy van. Dr Talánő szerint lehet, hogy a hematóma kezd felszívódni, mert bár még mindig nagy, de vannak benne foltok, amit Ő a felszívódásnak tulajdonít. 9 hetes és 3 naposnak mérte. Javasolta, hogy menjek majd el magzatvízvételre, főleg a hematoma miatt (állítólag az AFP a hematoma miatt fals eremdményt adhat, meg ugye a korom miatt is, meg persze azért is, mert nem indult felhőtlenül a terhesség. Eldöntöttük, hogy elmegyünk. Ugyan még nem tudjuk, hova, ki a "legjobb" a pocakszúrkálásban. Hajlok arra, hogy az istenhegyis dokihoz menjünk (a MÁV-ban végzi), akihez Nünüvel jártunk szűrésekre, és akihez most január vége felé is bejelentkeztünk. A kórházban a mellettem fekvő lánynak is Ő csinálta. Legjobban a kockázatoktól félek, hiszen annyi minden történt már velünk.....

Vérzés már nincs, kb. 3-4 napja. Maradt viszont a kis fájdogálás, görcsölés, amire magnéziumot meg sok Cvitamint szedek. Azt hiszem, ha eddig izgultam minden pisilés előtt, most aztán rettegve nézem meg folyton a wcpapirt. Az utrogestánt még szedem, napi 3x2 bogyót dugdosok fel.

Kerülnöm kell minden bacit, mert a doki szerint most végzetes lehet minden kis fertőzés, főleg a lázas. Erre persze Pöti, aki még mindig nálunk tannyázik (több mint egy éve) lebetegedett tegnapra. Próbálom kerülni. Még jó, hogy nagy a ház.

Szeretnék válogatni a sok-sok fotóból, amit Nünüről készítettem az elmúlt időszakban, de egyelőre szigorúan fekszem és nem tehetem.

A szilveszter rendhagyó volt. Nünü minden évben kivárta velünk az éjfélt, az ablakból néztük a tüzijátékokat mindenfelé. Ám most kipurcant már tízkor, s vele elaludtam én is. Nem fogadtam meg semmit, nem tűztem ki célokat, pedig lenne mit.......

Kívánok Nektek nagyon boldog Új Évet és nagyon szépen köszönöm, hogy itt vagytok!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr64993859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga01 2013.01.03. 11:36:13

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, pláne, hogy ilyen jó hírekkel!!!!
Boldogságos új évet Nektek is!

*Csillag* 2013.01.03. 11:55:07

Örülök, hogy írtál, a jó hírek meg külön boldogság! Pihenj sokat és Nünü emlékekből raktározz annyit amennyit csak lehet! Boldog új évet!!!!

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.01.03. 12:00:39

nagyon örülök a kis gumimacidnak <3 , pihenj sokat és vigyázz magadra! :-) Boldog új évet :-) ölellek! Ildikó

ildiko78 2013.01.03. 12:09:10

Már aggódtam. Vigyázz magadra és a babóra.

Ildikó

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.01.03. 13:08:19

Jaj, én mar úgy aggódtam, miért nem írsz... Ne hagyj ki legközelebb ennyi időt! :)

Muszáj a pocakszúrás? Szegény kisgumimacit már annyit nyaggatták.

Provence13 2013.01.03. 19:48:11

Piros! Szurkalodas temakorben ajanlom figyelmedbe a kovetkezo posztot, amit egy kedves inszemes sorstarsunk irt a minap a sajat chorionboholy vetelerol. egykisskaosz.blogspot.de/2013/01/rugdalancs.html
süti beállítások módosítása