Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Másmilyenovi

2012.09.14. 12:33 | piroskaesfarkas | 6 komment

Ha megkérdezik Tőle, milyen az ovi, ennyit válaszol: "Jó." Részletekben mesél, nem is faggatózunk túlságosan, csak kérdezünk egyet-egyet. Nagyon is foglalkoztatja a téma, látom, érzem, de nem szereti felhozni. Egyetlen egyszer sem mondta, hogy nem akar menni, vagy nem szereti, vagy félelmei vannak, semmit. Csak sír és valami más indokot talál, amit elmond nekünk. Tegnap este fürdénél, a játék közepette (főzött nekünk teát, meg sütött tortát a fürdővízből, és állítása szerint ez volt életem legboldogabb születésnapja:) annyit mondott, hogy "A fiús asztalnál a Marci büntetést kapott, mert megszólalt ebéd közben." Régebben kiderült, hogy nem szabad megmukkaniuk, ha esznek. Ez csak azért rossz, mert mi pont úgy tanítottuk, meg eleve ezt is látja a szűk- és tágabb családunkban, baráti körünkben, hogy a közös étkezések azért jók, mert megbeszéljük az aznapi történéseket, mesélünk egymásnak, nevetünk, jó kedvünk van, beszélgetünk. Hát az oviban csend van.

_DSC2038.jpg

Négy nap kihagyás -betegség-után most ment oviba megint, vagyis tegnap. Volt kicsi sírdogálás, az a csendes fajta. Mikor mentünk érte, akkor is láttam, hogy sírdogál (édes volt, mert éppen uzsonnáztak, és óvatosan kilestük, és láttuk, hogy jelentkezik, mint később kiderült, narancslevet kért). Kijött, megölelt, és elmondta, hogy azért sír, mert alváshoz nem kapta meg az alórongyit meg a dumbit. Mindig kér, hogy szóljak az óvónéninek, hogy alváshoz adják oda neki, én ezt előtte meg is teszem reggelente, de az eddig eltöltött öt ovis napjából csak kétszer kapta meg....Ma megint szóltam, mert úgy látszik, Ő nem nagyon mer még szólni, jelezni a dadusoknak, óvónéniknek, inkább csöndesen sírdogál. Ma is sírt, mikor reggel megkérdezte, hogy az oviba megyünk -e, mire én igennel feleltem. A kocsiban odaúton énekeltünk, vidámokodtunk, de a kanyar után ismét eltörött a mécses, és kitartóan hullottak a könnyei végig, míg átadtam az óvónéninek. Elköszöntem, kimentem, s bár tudom, hogy nem lépünk vissza az ajtóból, én mégis megtettem, mikor hallottam, hogy hangos sírásba tör ki és kiabál utánam, hogy "Anya, csak még egy puszit!!!" Tegnap este, mikor már majdnem elaludt (félálomban még mindig nyom egy széljegyzetet a nap végére:), ennyit mondott:

"Tudod, Anyaca......"-igen Kicsim?- "Van olyan óvóda, ahol velem maradhatsz?"

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr614776893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pankababa 2012.09.15. 09:38:04

Én is visszalépek. Ötször is, ha kell. Panka már nagycsoportos, de van, hogy még most is szüksége van rám egy-egy visszalépős ölelkezésre, mert nehezebb valamiért az elválás. És persze, hogy a mai napig az én szemem is bepárásodik, ha őt nem a megszokott kedvvel hagyom ott. És három év után is szólok az óvónőknek, ha valami fontos a gyereknek. Nem telne semmibe az alvórongyit odaadni neki, nem értem, miért ilyen figyelmetlenek. Próbáld benne megerősíteni, hogy nyugodtan szóljon, kérje el, álljon ki magáért.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2012.09.15. 16:43:36

nem lehetne alvóidőben felhívni az ovit, h ne felejtsék el a rongyit? :)

gneke 2012.09.15. 18:19:28

Két dolog lepett meg: az egyik az alvóka. Hát ez alapdolog, hogy alváshoz velük lehet. Igaz, csak alváshoz, utána visszarakják a zsákba, előtte is a zsákban van.
A másik, amin én is, mi is kiakadunk:, hogy ebéd közben nem lehet beszélni. Ez annyira - elnézést - múlt rendszerbeli dolog, de most mindenhol ez van, nálunk az iskolában is. (két iskoláskorú gyerekem van). Elsőben-másodikban a fiamék mindennap értékelve voltak magatartás szempontjából: vagy jóságszívecskét kaptak, vagy fekete pontot. És egyet külön az ebédlői magatartásukért.
Megértem én, hogy zajos, ha egyszerre egy egész alsótagozatnyi gyerek csak suttogva beszél, de akkoris...El van ez túlozva.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2012.09.17. 09:50:35

Piros, komoly h nem adják oda neki az alvóscuccokat? De miért?? Tud nélkülük aludni??
süti beállítások módosítása