Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Testvérkék

2012.04.20. 10:37 | piroskaesfarkas | 4 komment

Elmerengtem azon, vajon miért mostanában sanyargatja a lelkemet a gondolat, hogy tavaly nyár végén elvesztettük a babákat. Legalábbis Őt, aki a petevezetékbe ágyazódott be, hiszen Ő fejlődött volna, ha nem sodródik rossz helyre. Aztán eszembejutott, hogy talán azért, mert mostanában született volna meg. Ha....Meg talán azért is, mert van új lehetséges időpont a következő beültetésre. Meg még azért, mert Nünü tavaly nyár óta ráállt a testvér témára, anélkül, hogy mi bármikor is modntuk, kérdeztük volna. Megfogalmazódott benne az igény és ennek rendszeresen hangot is ad.

Kezdődött ugye a rajzzal, amit a műtét után (amiről annyit tudott, hogy kórházban voltam, mert fájta a hasam) a kezembe nyomott, hogy rakjam ki a hűtőre, és ami engem ábrázolt, hasamban egy babával, aki szerinte az Ő kistesója. Aztán gyakran sírdogált, meg szomorodott el, és miazokakérdésre elmagyarázta, hogy szomorú, mert neki nincs kistestvére. Nyilván látja a barátoknál, olvassuk a mesekönyvekben, hogy sokaknak van. Ő is szeretne. Mostanra már odáig fejlődött ez a vágya, hogy folyton ölelgeti a gyerekeket arcán odaadó szeretettel, a kicsiket dédelgeti, terelgeti, óvja (sokszor már-már zavaró kullancskodással:) és folyton az álmairól mesél, meg kitalált történeteket sző róluk. Mert szerinte kettő lesz N és F (N a lány, F a fiú, és már csak babonából sem írom le a teljes nevüket, mert megígértük Nününek, hogy ha lesznek kistesók, akkor bizony ez lesz a nevük, és ehhez tartjuk is magunkat).

A szívem facsarodik, mikor reggel elmesél egy ilyen álmot: "Képzeld Anyigebanyinger (remek, ez az új nevem mostanság...!!???:), azt álmodtam, hogy a Nagyika locsolgatta a virágokat, és én is segítettem Neki. És N pedig letépte a harangvirágot meg a primulát, mert Ő még kicsike, és nem tudta, hogy nem szabad leszedni. Elmagyaráztam a testvérkémnek, N-nek, hogy máskor ne szedje le, és kacagtunk ketten! -nevet- És képzeld, N-nek ugyanolyan haja van, mint nekem, ilyen kis kunkorodós és mindig nevetgélünk együtt!!!!" - és kacag. Meg akkor is könnyekkel küszködtem, mikor tegnap bepakolta a két babáját, egy fiút és egy lányt a pici babakocsijába, tolta az utcán Őket, és a szomszéd barátnőmnek mesélte: "Tudod Erzsi, Ők az én kis testvérkéim, N és F....."

Igyekszem legyűrni a szorongást és kevesebbet gondolkodni azon, hogy vajon meg tudjuk -e adni Neki azt, hogy testvérrel/testvérekkel együtt nőhessen fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr574462625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2012.04.21. 00:32:44

Borzasztóan nehéz lehet, de én nagyon szorítok nektek hogy mihamarabb (Össze) jöjjön a kistesója Nününek! Nagy ölelés neked! :)

cherrypie 2012.04.21. 10:26:26

Kedves Piroska!

Együttérzek, tavaly mi is elvesztettünk egy babácskát és ezzel a lányom kistestvérét, anyaként egyszerre vigasztalt, hogy van már egy gyönyörű kislányom, és közben szörnyen fájt, ha testvéreket láttam bárhol... Tegnap óta van egy halvány reménysugár, hogy visszakaptuk odafentről, aki tavaly elvetetett tőlünk, így most duplán megérint, amit írtál. Tiszta szívből kívánom, hogy a következő alkalommal minden-de-minden rendben menjen, remélem hamarosan sokan izgulhatunk értetek, terveink szerint úgy 8 hónapon keresztül! Aztán pedig várjuk a gyönyörű fotókat a virágtépkedésről... :) Én is ölellek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2012.05.03. 10:55:11

@Millye: Köszönjük szépen!!!! Ölelés Nektek!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2012.05.03. 10:56:09

@cherrypie: Kedves! Sajnálom, hogy át kellett élned Neked is hasonlókat!!!! Remélem, hogy minden rendben van és erős az a csíkocska!!!!!!! Ölelés nagy, Piroska
süti beállítások módosítása