Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mancinénis bejelentkezés

2011.04.07. 22:03 | piroskaesfarkas | 3 komment

A lényeg, hogy Nünü már szinte a régi. Makacs egy vírus lehetett ez, mert két hétig tombolt mindkettőnknél, majd hamar rászállt Pötire, aztán Anyikára, Farkasra és most végül Papát szorongatja (persze Ő szenved a leglátványosabban). Megint nagyon magas láza volt, ülőfürdő, kúp és egyebek. Még mindig használjuk az orrporszívót (minden alkalommal nő az ősz hajszálaim száma, mert úgy visít és sír, hogy leizzadok tőle...továbbra sem tudjuk megbeszélni, elmókázni, szenved tőle), de már pár napja újra játszóházazunk és játszóterezünk (vége a képeken látható bágyadt punnyadásnak). Az elmúlt időszakban örültem csak igazán, hogy ennyi sok mesekönyvet halmoztam fel neki, és új kedvencei is lettek, mint Vuk és Mikiegérék.

Na és Mancinéni? Nos, nálam még mindig tart egy kis köhögés formájában. Ami viszont aggasztó, hogy a torokgombócom valamilyen formában még mindig fojtogat (talán már nem gombócot érzek, hanem a nyakam belső, két oldalán van valami), de ennél is rosszabb a gyomorfájdalom. Utóbbi miatt voltam Uh-n is, sőt, még a pajzsmirigyemet is megkukkantották ilyen módon (vizsgálat közben arra gondoltam, mennyivel jobb lenne, ha a hasamban szépen fejlődő babát nézegetnénk), de nem találtak semmit.

Körzeti meg csak legyintget, hogy ez semmi más nem lehet, mint reflux meg fogyjak le egyébkéntis. Úgy kellett kikunyerálnom tőle ezt az Uh-t is, mert letudott egy doboz savlekötővel, amit esténként kell bevennem. Mellette szedtem az antibiotikumot meg a probiotikumot, meg ugye a napi fogamzásgátlót a lombik miatt és a terhességelőttivitamint is. Farkas azzal cukkolt, hogy meglep egy olyan műanyag kis adagolóval, azzal a reggel-délben-este típusúval, amin a hét napjai is fel vannak tüntetve.

Ma voltunk a fizetősorvosnál, mert már nem tudok kihez fordulni és elveszek az esztékás igénytelenség és nemtörődömség erdejében, ráadásul mindenre heteket kell várni, s csak azért kapok néha előbb időpontot, mert nyüszögök és előadom, hogy lombik beavatkozásunk lesz. Farkas is lekísért, egyrészt mert elszokott, másrészt meg régóta tervezi már Ő is, hogy megnézeti magát, lévén a családjában sajnos sokan haltak meg a nagyszülők közül (tulajdonképpen mindenki) rosszindulatúskodóalhasi betegségben, meg sokat fájdogál a hasa. Engem csak fölülrőlledugósan vizsgálnak majd és altatást sem kértem, Őt pedig alul-felül is szunnyasztásban. Kész vagyon lesz. Kifeléjövet azon viccelődtünk, hogy míg más wellneszezni megy, mi tükrözésre fizetünk be. Azért félek. Mindkettőnk miatt. Mancinéni és Poldibácsi.

A köhögés miatt egy hétig nélkülük aludtam, száműzve a másik szobába (majdani tesószoba). Rossz volt, hiányoztak. Nünü éjjel sokszor felébredt, nem kapott rendesen levegőt "Apaca, valami szúrja a torkomat. Iszok egyet!", folyton köhögött és olyankor ébren vagy álmában sosem engem, hanem az Apját hívta. Legalább száz "Apaca" hangzott el éjszakánként. Napközben együtt köhögtünk, olvastunk az ágyban, meséket néztünk. Tündéri volt, mert mikor én köhögtem, Ő mindig meglapogatta a hátamat "Semmi baj Anyaca, csak köhögsz, tudod, felszakad a köhögésed!". 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr712808290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2011.04.07. 23:16:06

jobbulást! (egy hős vagy a gyomortükrözés miatt. sose mertem.)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2011.04.07. 23:18:28

Áh, dehogy. Meg most, hogy mondod, mégjobban izgulok:)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2011.04.09. 14:17:34

Mancinéni, kérem ne értse félre, de egy bubódoktor nem lenne jó ötlet? Vagy jársz oda is? Nekem mindig jelez a testem, ha gáz van belül, illetve ha testi bajom van, majdnem mindig tudom szimbolikusan értelmezni és visszakövetni, hogy milyen lelki gubanc miatt van. Hmm?
süti beállítások módosítása