Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szövegláda - dolgok

2010.10.09. 07:41 | piroskaesfarkas | 6 komment

Reggel hét. Alig bírjuk kinyitni a szemünket, de Nünü már ezerrel pörög. Átmászik rajtunk, megközelíti a könyvespolcot, és visszatér a piroskás könyvével. Kényelmesen elhelyezkedik, majd rázendít:" Ez a Pirokka és a Farkas. Nünü elmondja. Pirokka meg a Farkas mendegéltek, éldegéltek a fűben. A nyuszik fetrengőztek. Vicces...."

Nagyi szórakoztatta a gyereket, miközben kicseréltem a pelenkáját, amit nem igazán szeretett volna. Anyika táncolt és énekelt neki, de nem váltotta ki a szokásos hatást. Végül az átpelenkázott gyerek lebiggyesztett szájjal a következőt mondta: "Köszönöm szépen, nem kéred az előadást."

Kakatéma. Fenti esemény előtt kérdezem Tőle, hogy van -e kaka a pelenkában. Mire Ő: "Öszintén de van. Kisuhant a puki a kakával."

Valamiért, bár tudja a szót, hogy nyomdázni, mégis összekeveri. A kezében a doboz régi nyomdával fut a kisasztalhoz, s kiabál: "Fut a Nünü bandázni."

Elmélyülten rajzol, ahogy szokott, de most nem magyaráz közben, hogy mit vet papirra. Érdeklődésemre "mit rajzolsz Kisnyúl?" fel sem néz a füzetből, csak úgy odaveti határozottan "dolgokat", majd sóhajt hozzá........

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr982357525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.10.10. 08:31:18

Veletek álmodtam. Veled beszéltem telcsin (küldtél nekem mms-ben tudodmiket) és a háttérben hallottam Mütyürt kiabálni h "Apaaa, menjünk fürdeni!" Mondjuk az álom persze a tervünkről szólt, de vicces h beleszőttem a ti kis dumagépeteket is!

erdeipetymeg1 2010.10.10. 11:51:47

Friss a kép? Mert látom, már jól van:)

Komolyan nem igaz ez a kiscsaj, kifekszem, amiket mondd !!!

Szegény Pálmacskának nem értek véget a megpróbáltatásai:) Borisz nyuszink az égi vadászmezőkre ugrabugrált, a gyerekek velőtrázó zokogását csak egy "vigasztalóállat" beígérésével lehetett elcsendesíteni.
Így új családtagunk van, Lola cica. Aki ha naaagy lesz, tényleg naagy lesz (kb 10 kg) mert maine coon a szentem:)
Na Ő nem hagyja élni a mi 4,5 éves kicsit rigolyás Pálunkat:)
Pál felém mutatja, hogy : "uuutálom, meg nemisérdekel, meg kifoglalkozikegytaknyossal..." aztán elkapok pillanatokat, amikor a kicsi lendületből bekiflizik Pál hasa elé, és amíg én meg nem szólalok a sarokból, hogy: - "de jóban vagyunk kéremszépen" addig hagyja, majd ekkor kikeredett szemekkel: "nahát ez a fityfiritty itt van??" unottan arrébboldalgás, lenéző pillantások a kicsi felé.....
Szóval azt hiszi, még beveszem:)

Petim meg eltörte az orrát, de mivel a gyerkőc iszonyat magas fájdalomküszöbbel rendelkezik, nem szólt a suliban.... csak délutánra a lila dudortól allig látszott az arca... Naná, hogy ez hétfőn volt, és mára nem látszik egy kis sárga foltnál több rajta... :) Szóval mi se unatkozunk:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.10.14. 15:48:11

manner:-)

sereske! Túl sokat beszélünk netán? Vagy ez egy izgalmas kezdete valami nagyonjónak???? Puszik

erdeipetymeg! Friss volt, igen, de sajnos még nem az igazi...Mármint Nünü nincs teljesen jól. Nagyon szörcsög az orra, éjjel horkol....Nem tudom miért, mert semmit nem tudok kiszedni onnan, és orrcsöppentőzöm is. Mennünk kell gégészhez.....
Ez a Pál nagyon tetszik nekem!!!!!:)
Petidnek gyógypuszik!

babszika 2010.10.14. 21:16:05

@piroskaesfarkas:
Lehet azért nem jön váladék, mert nincs is "csak" az orrmandulái ill. a nyálkahártya van megduzzadva. Az én kislányom is horkolt amikor megfázott és semmi sem jött a nóziból. Az orrcseppel meg óvatosan mert tönkreteszi a nyálkahártyát és később meg abból lesz baj. Tengervizes babyorrspray és minnél kevesebb gyógyszer, had maradjon jó kis erős immunrendszere. HIdd el tapasztalatból mondom: én hallgatam az orvosokra mikor tüdőgyuszit kaptam. Antibiotikum, orrcseppek, találgatások. Aztán mi lett belőle 18 év alatt: felsőléguti műtétek sorozata (kb. a 10-en vagyok túl és életetem végéig viselnem kell a köv.-eket). A lányomnál már okosabb vagyok. Nagyon jó anya vagy, hallgass az ösztöneidre.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.10.19. 23:16:21

@babszika: Ó, nagyon sajnálom, hogy ilyeneken kell átesned???? Nem is értem........
Köszönöm a tanácsokat! Voltunk gégésznél: kicsit duzzadt az orrmandula, ezért a horkolás. Most sósvizes orrsceppet kap (gyűlöli)......
süti beállítások módosítása