Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Büdösmacskavonal

2010.06.07. 21:26 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ha mondjuk gyermeknevelési szakkönyvet kéne írnom (bruhaha), és a gyerek-háziállatok témánál tartanék, igencsak vakargatnám a fejemet (amiről meg ideje lenne leállnom, mert rémes egy szokás...mármint  a fejem vakarászása). Próbálkozhatnék szemléltető ábrákkal, grafikonokkal, de akkor sem tudnám igazán meghúzni a büdösmacskavonalat.

Mert hol van az a határ, amikor rá kell szólni a gyerekre, hogy túlságosan közel került a szőrös vagy tollas kisbarátjához. Ha túl szigorú keretet szabok, nem alakul ki az a bizonyos értékes kötődés közöttük, vagy túl nagy lesz a távolság, a tartás kettejük között. De persze azt sem szeretném, hogy a Migyerekünk négykézláb igyon vagy egyen a kutyák tányérjából. Nem akarok az az anyuka lenni, aki folyton fúúúúújbüdösmacskázik és visítozik a gyerekének, nehogy véletlenül megsimogassa a szomszéd Mancinéni kedves kis vörös macskáját, de az sem, aki meg dzsungelkölyköt nevel.......

Egy ideig elbűvölve néztem, míg Nünü osztozik a biotönkölykiflijén Micivel, mert először történt, hogy ilyen gondoskodó szeretettel fordult Nagyiék macskája felé. Nyomkodta a félkiflit a cica fejéhez, mint valami kísérleti bulvárcsatorna tolakodó riportere a mikrofont. Majd kis falatkákat tépkedett, amit Mici, aki egyébként soha nem ette meg eddig a hasonló pékárukat, hát most még hízelgett is a gyereknek, s jóízűen falatozott, dörgölőzött, és nyalogatta a kenyéradó apró kezét.

Mindig is imádta nézni Micit. Mégpicibbként a karunkban tartva, az ablaküvegen kersztül lelkesedett érte, később már odamászott az erkélyajtóhoz, ha meglátta, s megtanulta hogy "ciccca", meg "hátető", ahová a macsek gyakorta felmászik. Most meg már a nevét is tudja, szaladgál a kertben a cica után, s kiabál "Miciii" (közben nem felejti el megsimogatni a virágokat sem).

Megható volt látni Őket, egymásrahangolódva. Aztán már nem bírtam, hogy Nünü a macskanyálasszőrös kezével tömi be azt a kiflit a szájába, amit pár pillanattal ezelőtt a Mici fejéhez nyomkodott........

Minek ír az ilyen gyermeknevelési könyvet, amikor még maga sem tudja meghúzni a büdösmacskavonalat???!!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr492064126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketesapkás mizo · http://mizo.blog.hu/ 2010.06.08. 15:20:41

Drága Pirosom! A macsekokhoz nem értek, mert nincs, de azt látom az unokáimon, hogy a kutyák és a papagájok rendkívüli módon rajonganak a gyerekekért. A két nemes hímem imádják Rebekát (2,5 éves), együtt vacsorázgatnak vele és a 4 centis csőrök úgy vesznek el mindent a kislány kezéből mintha hímestojás lenne. Az öreg Dániel, bár már nem hall és lát jól, de állandóan mellettük dekkol, boldog ha valamelyik megsimogatja a fejét. Egyedül a feketesapisok nem mehetnek oda hozzájuk egyelőre, mert Rebeka is még elég kapkodósan mozog, nehogy félreértsék a mozdulatot, de ami késik nem múlik. Lacuska pedig mindössze 11 hónapos, neki még semmi keresnivalója a madaraknál, bár imád a papagájjátékokkal játszani.:-)
cupppp

alamaison 2010.06.08. 15:29:27

Teljesen egyetértek a határvonal kérdésével, az első gyereknél még percenként rohantunk vele kezet mosni, a harmadiknál már....... na jó, ha macskaszőrös lesz a cumi azért lemossuk.

Az írás figyelemfelkeltő szerepét némiképp elhomályosítja a legújabb Mütyür-kalap. :-)))))
Nagyoooon cuki!

Sziltó 2010.06.08. 19:19:54

OFF: ez a kert vmi fantasztikus!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.06.08. 21:41:32

Mizókám Drága! Bogyó és Kavics meg a gyerek még nincsenek túl nagy haverságban, féltem is tőlük Nünüt. Pont ahogy mondtad, a hirtelen mozdulatok miatt, meg a szeme miatt is.
A kutyákra is azért figyelni kell, mert időnként átmászik rajtuk, megkopogtatja őket egy építőkockával, vagy éppen a simogatás sikerül egy kicsit hevesebbre....Szóval bármennyire is megbízom az állatállományban, mindig van bennem egy kis félsz.
Nem tudsz valamit Zorróról?
Neked is egy nagy cuppppppp!!!!!

Alamaison! Három!!!???? Szép!!!!!:-))))) Meg még szőrössoklábúak is vannak!!!!! Tetszik!:-)
Anyika alkotott megint:-)

Sziltó! Ez is Anyika műve. Rengeteget dolgozik benne, nem is értem, miként bírja. Órákig szedegeti a tűleveleket kézzel, nehogy elsavasodjon a talaj.....Meg vagdos, gazol, stb.....A lelke benne.
süti beállítások módosítása