Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Homlokösszeérintők

2010.04.27. 08:00 | piroskaesfarkas | 6 komment

Talán fáj a füle? Vagy mi okból emeli oda a gyerek a textilállatokat, plüssöket? Aztán rájöttünk, hogy ez neki az ölelgetés! Valahogy így leste el tőlünk, mert Őt is mindig az arcunk oldalához szorítjuk. Szorongatja magához a kis kedvenceit, de amikor szeretgetni akarja őket, a fejéhez tartja, és oldalrabiccenti a buksiját.

A homlokösszeérintést is magától kezdte, talán a bújáson kívűl ez volt az első tudatos és látványos szeretetjel. Utána már mi kértük, hogy "összedugjuk a homlokunkat?", és bárhol is van (ha éppen ráér), odamászik és homlokotösszeérintünk. Van megrendelése bőven. 

A simogatást is sokat láthatta tőlünk, ahogy pl. az ebeket szeretgetjük, mert hamar beépítette a mindennapjaiba. Kérésre is osztogatja, de csakúgy is részesülhetünk belőle. A minap este valahogy nem akart elaludni, pedig sosem volt gond a fürdetés és tejcsatlakozás utáni álombaszenderüléssel. Ezúttal két órán át feküdtünk mindhárman a sötétben, s Ő magyarázott nekünk a repülőről, integetett a csillagoknak, felhőknek. Majd énekeltünk neki, s mikor már úgy tűnt, hogy végrealszik, ismét meghallott egy kutyaugatást az utcánkban, és hirtelen felélénkült. A végére már annyira fáradt volt, hogy alig bírt felülni, de valahogy feltornászta magát. Megfogta az apja óriási kezét, az ölébe húzta, és husi kis kezével elkezdte simogatni a karját. Olyan nagyon megható volt!

Kijár a simogatás a szőrtesóinak, a babáknak, plüssöknek, de megsimizi a könyvben is a kedvenceit (párnaponta változik), és nekünk is marad belőle. Főleg az apjának, akivel gyakran úgy alszik el, hogy simogatja az arcát.

Puszifélesége is van, amiből nekünk inkább csak a levegőben küldött cuppanósak jutnak, ellenben az állatkái és a könyvlapok részesülnek belőle bőven. Olvas, aztán lehajol, és megpuszilja a rajzolt figurát. A fényképalbumban a múltkor Joepapa kapott a legtöbbet a fotójára.

Ha megkérdezi Tőle valaki, hogy "szereted a nyuszit", akkor megöleli. A "hogy szereti egymást az x és y" produkáltató érdeklődésre összeérinti a két, kezében lévő állatkát.

A dalolós kazettáját nézve, vagy ha mesekönyvet lapozgatunk, és olyan rész jön, ahol puszit adnak egymásnak, vagy ölelik egymást, Ő is ezt teszi velünk.

Mostanában mesélek neki elalvás előtt kitalálósat, előtte pedig megbeszéljük, hogy mit csináltunk aznap, és milyen kalandok várnak ránk másnap. Belefúrja a szemeit az enyémbe (milyen jó, hogy sokáig világos, ill. szürkület van), és áhítattal hallgatja. Mikor felfedez a történetemben egy-egy ismerős szót, mint pl. "betonkeverő", izgatottan felkiállt, s mutat az ujjacskájával, "bet", vagy "megyünk az autóval", akkor "tütü". A kitalálós mesékbe pedig olyan szereplőket építek, akiket a könyvből vagy a játékosládáiból ismer, és pl. betonkeverőt néznek, vagy autóval mennek, vagy szippantósautót figyelnek, vagy megölelik egymást, megsimogatja egyik a másikat, vagy összeérintik a homlokukat, és ekkor én is kapok ölelést, homlokösszeérintést, vagy simogatást.

Tündérfajzat.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr571939449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2010.04.27. 12:24:19

Szépséges sorok... :)
A fényképekről is átjön, hogy Mütyür milyen finom, érzékeny, szeretetet sugárzó és adni tudó kis teremtés. :)

ßóbita 2010.04.27. 14:11:51

Töndérbogár. Olyan lesz mint az anyja, kis szeretetlény! :)

Leus_ 2010.04.28. 12:41:22

Csodálatos tekintet.
Én is akarok egy ilyen kislányt!!!! :) :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.04.29. 21:03:07

Krysztikém, köszönöm!!!!!!!!!! Puszik!

Bóbita Drága! Olyan szépet mondtál, köszönöm!!!!

Leus! Hajrá!!!!!!! :-)

Tuti 2010.05.03. 13:10:34

Gyönyörűséges! És ez a kis ruha nagyon csinin áll rajta! :)
süti beállítások módosítása