Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csokitorta ezüstdíszítéssel

2009.12.03. 14:27 | piroskaesfarkas | 12 komment

Annyira koncentráltam, hogy a gyerek (kb. 9,5 kiló!!!) hajnali ágybólkiemelésénél ne a derekamból feszüljek meg, hogy most már nem csak a fenekem feletti rész sajog rettenetesen (vajon mit lehet tenni ellene?), hanem a mellkasomnál sorakozó csontok is, mintha rálépett volna egy elefánt, melynek folyományaként megroppantak. A domboldalra felkapaszkodó, bottal járó, megpakolt hálósszatyrotcipelős nyolcvanvalahányéves nénikét sem merném futóversenyre kihívni, olyan fitt vagyok, hogy simán lekőrözne.

Imádom a csokitortát! Ha bárki megkérdezné, hogy melyik a kedvenc lelőhelyem, rögtön rávágnám. Sőt, ha tovább faggatna, hogy tényleg, minden morzsáját szeretem -e, sűrűn bólogatnék, hogy úgy ahogy van. Az egy tökéletes csokitorta, minden apró, villámra felszúrt falat hatalmas élvezet. De ha jobban belegondolok, mégis akad valami, amit rendre a tányérom szélére piszkálok ki róla: a picike ezüst golyó, amivel díszítik, na azt utálom, és bár ehető, mégsem szeretem megenni. 

Valahogy így vagyok a most már nem is annyira új, de még mindig nemhiszemeldefurcsa életszakaszommal, vagy nevezzük új vágánynak, amin döcögök, az anyavagyok állapotommal. Csodás. Mindig tudtam, hogy lebegni, lubickolni fogok ebben az érzésben, de annál sokkal jobban megérint, mint azt el tudtam valaha is képzelni.

Ha bárkinek mesélnem kell róla, miként érzem magam, hogyan élem meg ezt az egészet, csak giccsesen tudnék nyilatkozni. De akadnak olyan napok, amikor ráharapok a kis ezüstgyöngyökre.

Néha annyira nagyon fáradtan érzem magam, újabban megspékelve ezzel a rémes derékfájással, olyannyira lemerülök, hogy bőgve hívom fel Farkast, hogy mikor jön már haza. Mikor pedig szegény közli, hogy még kicsit később, mert van még munkája, én pedig nem is tudom honnan vettem, de úgy gondoltam, akár már úton is van felénk, és mindjárt hazaér,  teljesen lekonyulok. Amikor pedig megérkezik, éppen hogy kezet tud mosni, és nyomom rá a gyereket, majd megtörten roskadok le egy székre, és azon sopánkodom, hogy milyen egy puhányanya vagyok, aki egy babával sem bír el, mások meg kettővel, hárommal meg mégtöbbel lazán élik a napjaikat, és még a hajuk is mindig rendezett. Egy félórás előadásba tömörítve ledarálom pasinak a szívfájdalmamat, hogy olykor hiányzik azért a régi énem, hogy egy kicsit megint a megszokott kis vágányon döcöghessek, csak egy-két órára (mert persze semmiért sem adnám a mostanit), a régipiroskát akarom. Ő sajnál, és kérdezi, hogy miben segíthetne, mert látja, hogy nehéz. Már ilyenkor sokkal jobb.

Ilyen is előfordul velem. Ritkán. Szégyenkezem miatta, mert jónekem, és mégis. 

A nyelvemmel kikotrom a véletlenül a számba került ezüst díszítést, és tovább élvezem a csokitortámat, ami valami isteni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr321571237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeta 2009.12.03. 15:43:57

Csak annyit szeretnék írni, hogy minden egyes postod élmény. Sok blogot olvasok, így jutottam el ide is. Csak teljesen laikusként írom, hogy egyszerűen egy nagy adag érzéked, tehetséged van az íráshoz és tényleg egy szép mese az egyébként nagyon szimpatikus, kiegyensúlyozott családotok története. Ha nem gond, betérek továbbra is. Hullámvölgyek mindig vannak (ahogy jönnek, el is múlnak), erről is olyan szépen tudtál írni, ez késztetett megszólalásra.

silayn 2009.12.03. 15:44:28

szépen írtad ezt le, szeretem ahogy írsz

silayn 2009.12.03. 15:45:07

na nesze, szinte ketten is egyszerre :)

lujzi 2009.12.03. 18:22:52

Szia Piros! Sajnos nem lehet sokat segíteni a derékfájáson, de kímélheted azzal a derekadat, ha nem hajolsz le, amikor nem szükséges, inkább leguggolsz (ez a kiságynál nem megvalósítható). Viszont ha lehajolsz, akkor azt így tedd: Feszítsd meg a farizmodat, húzd be a hasad, és próbáld meg ezekkel az izmokkal úgymond ellapítani az ágyéki gerincszakaszon a homorulatot. Ezt legkönnyebb először fekve próbálgatni, vagy úgy, hogy ott a kezed, hogy érezd. Minket folyton ezzel nyaggatnak a tanáraink (gyógytornászok), szóval biztos van benne valami:) Remélem idővel segít!

Varazsmogyoro 2009.12.03. 19:22:46

Mindannyiunknak vannak ilyen napjai.... majd visszasírjuk ezeket, mikor már "kirepültek"!!!! :-))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.12.08. 10:09:30

JETA! Ez annyira, de annyira kedves Tőled, és olyan nagyon szívmelengetős! Köszönöm szépen!!! Szívesen látlak bármikor!!!!!!! Ölelés, Piroska

Silayn! Puszik!

Lujzi! Fú, köszönöm szépen, megkezdem az edzéseket a leírtak alapján!!!! Köszönöm!!!!!:-)

Varázsmogyoró! Igen, már most kesergek rajta......

Egykerekszilva!:-)

Pankababáék! Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül:-)

Kismoly 2009.12.09. 08:44:05

...Szóról-szóra így érzek...
Lelkileg is, fizikailag is...ráadásul a babáink is csaknem egykorúak...sőt..egyéb pontokon is van "találkozás".. :)

Kismoly 2009.12.11. 11:42:23

@piroskaesfarkas: Természetesen! :)
Írsz egy email címet?
Vaaagy, egy kukucsot a marciszilagyi@gmail.com-ra, és már küldöm is.
süti beállítások módosítása