Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hurkales

2009.08.08. 11:52 | piroskaesfarkas | 9 komment

Visszanézve a képeket előbb is feltűnhetett volna, de ugye elsősorban nem számolgattuk, hanem puszilgattuk a combjain megjelenő husigyűrűket (7,6 kiló, kb. 68 cm), így csak egy hete vettem észre, hogy az egyik lábán egy hurka van, míg a másikon kettő. És ez most nagyon nyugtalanít.

Mütyükre megkapta a négyhónapos oltásait, valamint a rotáslenyelőset is, és megmutattuk a hurkaeltérést a doktornőnek, aki nem aggódott túlságosan, de elküldött minket neurológushoz, és orthopédiára, hogy megnyugtató választ kapjunk. Jól fel is bosszantottam magam, mert két napos folyamatos telefonálgatásba, alázatos kuncsorgásba került, míg kaptam időpontot a neurológushoz szeptember közepére??!!!

Már néhány hete megfigyeltük, hogy Lulu előnyben részesíti a bal kezét, ha valamiért nyúlni kell, ahogy régebben is jobban szerette a fejét balra fordítani, és úgy aludni. Ezért vittük gyógyalapítványhoz egy darabig, bár mindenki csak legyintgetett, hogy túllihegem a dolgot. Aztán abbahagytuk, mert úgy látszott, hogy szívesen csuncsukázik a jobb oldalán is. De akkor jött ez a kéz dolog. A jobb mancsát is használja, ügyes is, apró dolgokat, cimkéket is birizgál vele, de szemmel láthatóan komolyabban és szívesebben használja a másik kezét.

Ami meg fura, hogy ha a bal kezét és oldalát mozgatja többször, akkor miért ott van a több hurka? Ahogy a lábán, úgy a karján is ezt figyeltem meg, hogy a jobb kezén nincs husifodor, míg a balján van egy.

Egyébként nagyon jól forog (hasról a hátára még nem akar, pedig azt gondolnám, hogy az a könnyebb), szopogatja a lábait, izeg-mozog, mindent a szájába vesz és rág, folyatja a nyálát patakokban (de a doktornő szerint a foga még nem jön), sokat hasal magától, és ilyenkor minden játékot megszerez, ami körülötte van, és ugyanúgy nyammogja ezeket, mint mikor háton heverészik. Tapogatja az arcunkat, és egy kis idő után az idegenekét is, hozzá pedig kurjongat, visít, sikít. 

Rengeteget beszél. Minden nap van egy új "szó", amire rákattan. Tegnap fedezte fel, hogy milyen jópofa hangokat lehet kiadni, ha kinyújtogatja a nyelvét, és egész álló nap ezzel aratta le a babérokat a nagyszülőknél.

Mosolyog és nevetgél, ez utóbbit főként befelé szippantott levegővel és teli szájjal teszi, de még nem az a gurgulázós, amit annyira várok. 

Alig van ideje enni. Tejcsatlakozás közben újabban megáll, ha hall valami zajt, és körülnéz, vagy ha Farkas vagy Anyika a közelben van, lecsatlakozik, és átforog a túloldalra, hogy meggyőződjön róla, még mindig ott vannak, és odadob egy mosolyt. Ha meg egyedül eszegetünk, akkor megáll, rámemeli a szemeit, majd vigyorog, és kiesik a szájából a cicim. Van úgy, hogy ilyenkor elkezd bájosan magyarázni nekem valamit, de olyan angyali mosollyal és kedvességgel, amitől meghatottan potyogtatom a könnyeimet a párnára.

Szólva aggódom, és nagyon, de nagyon szeretnék azonnal egy neurológust, aki megvizsgálná Mütyürkét, és  megállapítaná, hogy semmibaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr561296327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.08.08. 14:03:41

Ortopédiai vizsgálaton voltatok?
Azt vettem észre, hogy nem mindegyik gyerekorvos küldi el a kis pacienseket, pedig mi alapból az első két hónapban túlestünk egy hasi és koponya ultrahangon és egy csípőszűrésen, ahol a virgácsait is áttanulmányozták.
A neurológiát még nem erőltetném. Van egy hasonló korú és cipőben járó kis barátnőnk. Először izomtónus-problémákra gyanakodtak, aztán a neurológus megnyugtatott mindenkit, hogy nem az, és Dévény Annához küldte a kis minimanólányt.
Ott pedig izom-letapadást (vagy mit) diagnosztizáltak, amit masszírozni-tornáztatni kell. Nem komoly, gyakran előfordul.
A hurkáknál a "bevágást", ha megpróbálod kihúzni, akkor ott bent rózsaszín, vagy szépen kisimul?
Ne aggódj! az a legrosszabb ;)

vikimama 2009.08.08. 14:15:02

Szia Piroska!
Azt hiszem, hogy ezen a helyen tudnál igazán megnyugtató válaszokat kapni minden kérdésedre!:
Dr Vass Miklós Alapítvány
Surányi Kornél
0670/3785218
Kornél alapítványa a babák szenzomotoros fejlődésével foglalkozik. Egy hely, ahol a babákért, és nem a pénzért van minden (nem kötelező fizetni, ha akarod, a váróból viszel egy csekket, és amennyivel tudod, támogatod az alapítványt. Kp-t nem fogadnak el)
Szenzációs szakemberek, akik nagy nagy szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel.
A jövő héten nincsenek, de utána már vannak. Igyekszik minnél hamarabb időpontot adni.
Olvass utánuk a neten, ha érdekel mit írnak róluk.

manner 2009.08.08. 17:47:10

Nem vagyok szakértő, de tényleg próbálj meg nem aggódni!!

dzsudit 2009.08.12. 15:06:49

Szia Piros!
Szerintem is az ortopédiára menjetek. Csípőszűrésen nézik a redőket. De ne aggódj rögtön!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.08.21. 08:28:25

Neurológián voltunk, ott mindent rendben találtak.
Ortopédia hétfőn lesz.
Köszönöm a tanácsokat, mindig jól jönnek, teszem zsebre!:-)

Melike80 2009.08.30. 17:08:17

Kedves Piroska.
Olvasgatlak szorgalmasan, csak írni nem volt még időm.
Annyira édes és mosolygós cuki, drága kislányod van.
Nagyon szeretlek olvasni titeket.
Függő lettem.
Drukkolok az eredményhez és izgatottan várom.
MINDEN RENDBEN LESZ
Mi is holnap megyünk csípő lesre, remélem minden ok lesz Dalmival.
Félek nagyon. Mi megyünk Dévény tornára, én is sok jót halllottam róla.
Pusz nektek.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.08.31. 13:07:53

Picimeli! Túúúúdom én, milyen is a kisgyerekkel:-))))
Én is elcsöndesedtem, mert örülök, hogy ide tudok firkálni:-)
Puszi Nektek!!!! Megyek úgyis hozzátok!
süti beállítások módosítása