Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Inspiráló anyikakert

2009.07.17. 09:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

A nagy esőzések előtt kattingattam a kertjében, fűben hasalva égnekmeredő tomporral, bokrok között kúszva, furcsa alakzatokat felvéve, nehogy elriasszam az apró bogarakat, akiket közelről szándékoztam lekapni. Joepapa előszőr jól kiröhögött, és felajánlotta a lábujját, meg a levágott körmét fotózásra, aztán megfigyelőként a hátam mögött osont, míg végül rájött a móka lényegére, és folyton riasztott, hogy talált egy új soklábút, és rohajnak gyorsan. Letépett fűszálakon egyensúlyozta a fotóalanyokat, mint egy jó segéd.

 

Évek óta rájöttem, hogy imádom a fényképeket, mind nézegetni, mind pedig készíteni, majd elbíbelődni velük, csak éppen egyikhez sem értek. Fontosak nekem a képek. Terveztem én, hogy megtanulok fotózni, csak kitől, meg mikor, meg mivel, meg hogyan. De talán most jött el az idő. Szóval szeretném elsajátítani az alapokat, aztán megkapargatni a felszínt. Csak a saját örömömre, meg azért, hogy ha már ennyit kattingatok, legyen az szép. És azért is, mert itt van ez a kis Hivatalostündérünk, aki megérdemli, hogy csodás képek készüljenek róla. Meg mert nagyon szeretném.

Kellene egy jó gép. De milyen? Melyik? Nem lehet túl profi, mert 1. marha drága, 2. minek, ha nem is értek hozzá. De azért legyen jó gép, hogy ha hirtelen megtáltosodok, akkor ne kelljen lecserélni egy másikra. Melyik a megfelelő? 

 

Szükségem lenne egy türelmes, profi, megfizethető mesterre, aki szívesen házhoz is jön akár, vagy rugalmasan járhatnék hozzá, amíg ilyen pici a gyerek.

Addig is, míg ezekre a kérdésekre megtalálom a válaszokat, Pöti ígért nekem egy könyvet, amit átböngészek a fotózással kapcsolatban. És egyelőre ezzel a mostani gépemmel (talán átnyergelek a Pana...FZ50-esre, míg nem tudom megvenni a következő kategóriát) lövöldözöm a bogarakat, akikhez olyan közel kell mennem, hogy félő, megcsípik az orromat.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr571211420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manner 2009.07.18. 15:15:46

Tyű, azért ez is elég jó kis gép lehet, amivel most lődözöl! Nagyon klassz, szép képek! (huhh, és bátor vagy, én ezekhez a bogarakhoz nem mernék ilyen közel menni!)
Gépvásárlás előtt tényleg érdemes lehet egy könyvet átnézni, amit hobbifotósoknak szántak. Nem is annyira a konkrét típus a lényeg, hanem inkább az, hogy mire akarod használni, miket tudjon, mi a fontos...

mágnyes 2009.07.18. 16:34:42

Nekem FZ50-em van, előtte Fuji Fpix-el nyomultam. Szerintem a Fuji makrója jobb, legalábbis nekem jobban bejött, főleg mivel két makró volt rajta egy a nagyon közelihez, ami a mostani gépemen nincsen. Ha van egy kis időd itt: picasaweb.google.com/magnyes
megnézheted a képeimet.
Ha nem tükörreflexes gépet akarsz venni, hanem kompaktot akkor az FZ50 a legjobb választás, érdemes fotós oldalakon (pl fotozz.hu-n) képeket nézegetni és megnézni melyik mivel készült. Nem tudom most mivel kattintgatsz, de a képeket itélve nem lehet túl rossz az a masina. Ha van kérdésed akkor "beszélhetünk" erről mailben (molnarka71@citromail.hu)
Cupp

mágnyes 2009.07.18. 16:35:24

Ja a néznivaló képek a molnarka galériában vannak :) a többi nem annyira jó, mint amennyire fontos :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.18. 21:48:52

Koszonom Magnyes! Meg fogom nezni! Cannon 30D-t neztem ki, de mindenfélével együtt nagyon drága......
Az FZ50-es meg hasznaltan elerheto, es talan tanulni jo.
Most egy kis egyszerű, kicsi auomataval kattingatok, nem egy jo gep.

MannerKedves! Koszonom!:-)

Bogaram 2009.07.18. 22:02:16

Piroska!
Mindig is mondtam, hogy szuper képeket kattintgatsz! Tőled jött meg az én ihletem is :-))
Persze azért ha tovább akarsz fejlődni, az klassz. Remélem majd tudósítasz mindenről. Így általad mi is ügyesedünk.

Ingrid 2009.07.19. 21:13:57

Nincs már mit tanulnod :) csak egy jó gép kell a kezedbe és annyi :)
Sokan mondják magukat fotósnak, mégsem tanulták a szakmát.... ez azért van így, mert már olyan egyszerű a digitális gépek korszakában, hogy tényleg nem kell nagy tudás, csak tehetség, neked pedig van.
Én mindeneképp egy jó alapgépre szavaznék! Egy Tükörreflexesre, ami nem túl régi konstrukció. Alapobjektívvel már vannak elérhetők, bővíteni ráérsz később.
Nekem 4 év kellett ahhoz, hogy kiforrjon a kezem alatt egy jó gép és tudjam mit akarok tőle.
A te képeidet, színvilágodat és ízlésedet ismerve, azt hiszem tudom mi az, ami közel állna hozzád.
Írok mailt!
Anyikád kertje továbbra is csodás!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.23. 10:00:55

Bogaram, de kedves vagy, köszönöm szépen!!!!

Ingrid Drága! Na persze:-))) Köszönöm a jótanácsokat, most olyanra vadászok, amilyet mondtál. Találtam is jó konstrukcióban!!! Puszisok!!!
süti beállítások módosítása