Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Anya dolgozik?

2009.04.10. 11:36 | piroskaesfarkas | 7 komment

Még három hetes sem volt Mütyürke, mikor hívtak bentről, hogy munka van (mellesleg alig értünk haza a kórházból, talán a második napon már érkezett levelem, hogy segítsek, mert nem értenek valamit, és mivel nincs helyettem senki, kitől kérdezzenek ugye...ha nem egy kedves barátnőmet hagytam volna a kakiban, akire rányomták a munkám maradékát, akkor aljasul tuti nem válaszolok. mer' ugye én felajánlottam, hogy a meglévő ügyfeleimet viszem itthonról egy minimális juttatásért cserébe, hiszen én csináltam az anyagokat tavaly év végén, amelyekkel megnyertük őket...de persze fizetni nem akar a főnököm).

Februárban is dolgoztam, így márciusban még tulajdonképpen két fizetésből jöttünk ki, bár igaz, a táppénzemet a kedves egészségespénztár november óta nem bírja elutalni, vagyis nem kaptam azóta még egy fillért sem a hivatalos szervtől (úgy, hogy szerintem vagy tíz éve nem voltam táppénzen, tehát azt sem lehet mondani rólam, hogy a bőrt is lerágtam már a bokájukról), az elmúlt négy hónapra (pedig az inzulin meg a cukormérőtappancsok sincsenek ingyen, nem is értem, ha egyedülálló anya lennék, és csak ez a jövedelmem lenne, mit csináltam volna, kiállok kalapozni az aluljáróba??!!!).

Na de, most megint hívtak, van két nagy munka, amiért persze több cég is ringbeszáll, vagy kardozik, vagy akárhogyis hívjuk, tehát meg kell még nyerni. Kedveskollégám jófej, ahogy Ő írta, most neki kell végeznie a "mocskos részét", ugyanis a főnököm nem áll le velem alkudozni, vagy beszélni, közvetítőt használ, vagyis Őt, és amint mi megbeszélünk valamit, kullog be szegény a hadiszállásra, és meghallgatja a leszúrást, meg a hogyisnedehogyfizetekannyit köröket.

Három hetem lenne a két anyag összeállítására, ami rengeteg telefonálgatással, árbekéréssel, agyalással és egyeztetéssel jár, és április végére kell leadnom mindkettőt. Itthonról tudom csak csinálni, egyeztetve Anyikával, aki így is nagyon sokat segít, de ha megállapodunk a cégemmel, akkor mégtöbbet kellene vállalnia (tény, hogy tejhordócicim csak nekem van, tehát szoptatni más nem tud helyettem). Megbeszéltem Farkassal is, mit szólna hozzá, aki persze szívesebben venné, ha végre nyugton maradnék itthon, élvezném a babázást, de belátja, hogy igen nehéz lesz kijönni egy fizetésből (a tartalékunkból ki kellett fizetnünk a szemét kivitelezőt, aki beperelt minket), s mivel én letettem a lantot, az össz havi bevételünk a negyven százalékára csökkent.

Szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy kipottyantottam a gyereket, és máris a karrieremre gondolok, frászt. Látom, hogy nem elég hosszú a takaró még úgy sem, hogy nem is nyújtózkodunk, és könnyebb lenne, ha tudnék dolgozni, és nem csak Farkast terhelné a családeltartás súlya (túúúdom, férfi dolga, blablabla), ami a sokat hangoztatott most beállt sanyarú általános helyzetben senkinek sem könnyű.

De közben meg itt szuszog mellettem ez a pirinyó Migyerekünk a toligálhatós lenti kiságyában, oldalán a széken ücsörgő, kissapkát horgoló Anyikával, és úgy, de úgy foglalkoznék csakis Vele!!!!

Kénytelen voltam felállítani egy kényszeregyenletet ebben a helyzetben. Ahogy kérték, megírtam az összeget, amennyiért elvállalnám a munkát, ami kevesebb, mint amennyit eddig havonta kaptam, míg ott dolgoztam, de arra elég lenne, hogy nem állunk üres zsebbel, és végre lenne egy egészen pici tartalékunk vészhelyzetekre. Ha tehát megállapodunk, akkor ez a három hét kemény lesz, de a díjazásából megteremtenénk a mütyürketartalékot, ha pedig nem egyezünk meg, akkor úgy is jó, mert csak a gyerekre tudok fókuszálni még egy darabig, ahogy eredetileg is terveztük, s talán jön még később is megkersés, ha nem a volt cégemtől, akkor mástól (persze most nagy a szám, de majd nézzük meg, miként állunk április végén...).

Erre mit kapok ma válaszként? Akkor fizetik ki az általam kért összeget, ha megnyerjük a két pályázatot. Ami esetleg rendben is lenne akkor, ha csak rajtam múlna az egész, de vagy nyolc másik kolléga dolgozik majd rajta a saját szakterületén. Meg egyébként is, a többiek, akik ugyan nem otthonról dolgoznak, hanem bent senyvednek az irodában, Ők is kapnak fizetést, az eredménytől függetlenül. Tehát így nem vállalom. Még futottunk egy pár kört,  jól odakötöztem az ebemet a karóhoz, nem engedek, s várom a végső döntést. (hiába, nem találtam a képeim között karóhozkötözős kutyás fotót, csak ez volt:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr931057461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweethome · http://colors.blog.hu 2009.04.10. 12:11:02

Milyen jófej főnököd van Piroska! Már meg sem lepődök az ilyeneken, viszont nagyon bosszantó dolgok ezek.

manner 2009.04.10. 20:10:17

szegény Piroska, ne hagy magad!... szenya ez a főnök.

Bogaram 2009.04.10. 21:10:47

Csak kössed azt az ebet!
Ha tényleg kellesz, akkor fizessenek is meg. Most még drágább lett az időd, hiszen a picitől vonod meg magad.

Pankababa 2009.04.11. 08:54:25

Sziasztok csajok:-) Ez nyílván teljes mértékben a te öntésed, de mivel leírtad, biztosan számítassz a véleményünke:-) így nem rejte véka alá:-) Szóval szerintem ezek az első hetek, napok, órák...viszahozhatatlan élményt jelentenek a kisbabáddal, én például azt is sajnálom, hogy nem élveztem ki a rengeteg addógás közepetette jobban. Hidd el, ez egy tündéri időszaka a kicsikédnek, éldd át vele! Tudom, hogy a pénz nagyon fontos és az anyagi biztonság elengedhetetlen, de amíg nincsenek mindennapos gondjaitok, várj még egy kicsit a munkával. Egy picit éljetek a béke szigetén, a külvilágot kizárva belőle, neked is jó lesz. Nem is szólva arról, hogy a tejcsi sajnos igen mulandó dolog, egy kis stressz, és a mennyisége nagyon meg tud apadni, vigyázz rá, ez kell még a kicsidnek.
Mindemellett tudom, hogy jól átgondolt, megfontolt döntéseket hozol, és bármit is választassz akár most, akár a jövőben, mindegyik verzoót a lehetp legoptimálisabban oldjátok majd meg. Csak szerettem volna a fenti gondolatokat megosztani:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.04.12. 13:16:59

Pankaáék! Köszönöm a véleményeteket! Én írok, csak írok, mert kikívánkozik.....Meg ez egy tálcánlélekkiteregetős füzet nekem.
Na, még nem kaptam választ, de hajlok arra, hogy jó lenne, ha megoldanánk másként. Már most idegeskedem ezen, hát ha még elkezdem a munkát...
A pénz meg bizony jól jönne, mert vannak gondok.....
Na de majd meglátjuk hétfőn.

Puszillak Titeket Lányok!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2009.04.14. 15:08:40

Fizessen a paraszt, vagy csináltassa akivel tudja. Ha lenne olyan, akkor nem kolbászolna nálad. Sztem munkatársaiddal sem kék foglalkozni ebben a szituban, mert ha normálisak, akkor úgy is vágják, hogy nem Te szívatod őket, hanem a főnökük, ráadásul gusztustalanul. Ha nem vágják, akkor meg csak nyugodtan szívjanak. Sztem ez az ebmegkötés a karóhoz behozza az árát!:))) Sőt, én a helyedben minden ilyen új és kreatív ötleténél az embernek még dobnék is az áron. Hamar megunná az okoskodást és a szarrágóskodást.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.04.15. 17:34:01

Bcyke! Valahogy így mondta Joepapa is, ahogy Te. Teljesen igazad van. Nem vágják, és én meg bedőltem.....
Keveset is kértem. Balek vagyok:-)
süti beállítások módosítása