Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Levegőzés, körömvágás, jönatej meg tavasz

2009.04.02. 19:32 | piroskaesfarkas | 16 komment

Nagy könnyebbség és örömforrás nekem, hogy Anyika minden hétköznap reggel Farkas által idefuvrozódik (este pedig vissza, de tervezi, hogy egyik éjjel megfigyelőnek ittragad, hogy tanulmányozza a Migyerekünk nemalvási szokásait), és mi lányok, együtt töltjük a nap nagy részét hármasban.

Kicsalogatós egy időjárás volt ma, amolyan éppencsakegykardigános, bőrmelengetős napsütéses, s úgy határoztunk, kitoljuk Mütyürkét a kertbe, a szélvédett teraszcsücsökre. A mikorvigyükkiagyereketaszabadba témakörrel kapcsolatban is megoszlanak a vélemények, mer'hogy van aki szerint első nap (úgy 2-3 hetesen) csak két percre lehet kitenni a kicsit, aztán minden nap fokozatosan hozzászoktatni a kinti léthez. Óvatosabbak még azt is tanácsolták, hogy kinemerjemvinni, eleinte csak nyissam ki az ablakot, úgy szívja be a friss levegőt. Megint más barátnőm berzenkedve hallotta, hogy lassan három hetes a Migyerekünk, és még ki sem szagolt a kertbe, és szerinte már régen ki kellett volna lógatnunk a teraszra, mit zárjuk el azt a szegény csecsemőt a tavasszagtól. Hát nosza rajta.

Úgy döntöttünk, mivel olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy itt az üveghegyen is túl, ahol szinte csak a madarak járnak, pöfékelő autó is csak akkor kanyarodik a dombtető felé, ha elég erős, hogy felkapaszkodjon a meredek útra, és ha persze itt laknak a benneülők, hogy kimegyünk Mütyürkével a kertbe, és addig maradunk, amíg jólesik (végül valaki falevelet tüzelhetett valahol nagyon messze, de Anyika orra kiszagolta, és betolattunk). Így egy jó kerek órát napozgattam a stégen ülve, békákat bámészkodva, virágokat csodálva, kutyahátakat vakargatva, míg édesanyám egy széket húzott az árnyékos rész mellé, s onnan kémlelte a babakocsi ölelésében ringatózó kisunokáját, aki bájosan szunyókált.

Mai esemény még az első körömvágás. Picit hamarabb találkozhattunk Mütyürrel, mint ahogy kiírtak minket, de mégis elég hosszú körmökkel jött a világra, ami miatt persze aggódtam, hogy jól megkarmolássza magát a csecsemőosztályon. De hiába vittünk be neki kiskesztyűt, mert volt olyan csecsemős, aki nem volt hajlandó ráadni, másrészt ha mi rá is húztuk az aprócska kezére, hamar lecsúszott róla a legkisebb méret is. Javasoltuk, hogy vágjuk le neki (már a körmét), de a kórházban azt mondták, hogy két hetes koráig szigorúan tilos, mert állítólag a köröm ilyenkor még az ujjbegyhez van nőve vagy mi, és piszkálásra könnyen begyulladhat. Peni barátnőm ötletét pedig mi vetettük el, miszerint rágjuk le neki:-)

Főleg akkor, mikor balhézik a kicsike, mérgében markolássza ezt a gyönyörűséges arcát, piros kis barázdákat hagyva a finom bőrén, s bár féltem rendesen, hogy ilyen pirinyó ujjakon matassak az éles ollóval, végül rászántam magam, hogy megejtsük az első manikűrt. (tényleg, az normális, ha egy ilyen apró gyerek sokszor olyan erősen ökölbeszorítja a kis kezét, hogy alig lehet kibogózni az ujjait????)

Remélem így is marad, és nem kiabálom el a dolgokat, de jön a tej rendesen, s egy nap 400-500 gramm közötti mennyiséget cuppant be a Migyerekünk, és végre meghaladta a születési súlyát is. Még mindig bimbóvédővel felszerelkezve etetek, és napi 1-2-szer mellszívóberendezésre csatlakozom, hogy legyen a hűtőben is bevethető muníció, mert néha még repetázna, én meg már elfogytam, és ilyenkor Anyika vagy Farkas előkapja a cumisüveget, és megoldja a ráadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr451042406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziltó 2009.04.02. 19:56:48

Annyira gyönyörű a kis pofija!!
Én is levegőztem ma. Bár ez nem olyan nagy szó :))))

meske 2009.04.02. 21:20:37

Édesaranycsillag!!!! Muszáj mennem a jövő héten hozzátok, mert mostmár elvonási tüneteim vannak és különben sem láttam még nyitott szemmel, csupán 1 mp-re. :))))
Puszi a fejetekre!!!! :)

Katónéni 2009.04.02. 22:11:12

Piroskám!
Szemlátomást kerekedik Mütyürke!
Nagyon jó,hogy hosszan levegőzött!
Szívesen mondanám,amit Meske: "elvonási tüneteim vannak!"!
Nagyölelés:Kató

Ingrid 2009.04.02. 22:26:36

Drága Piroskám!
Olyan szép, meghitt ez a bejegyzés (is)!
Emlékszem, Heléna első sétáltatásaira, azok is nyugodt, csendes környezetben zajlottak, igaz, ide kicsit többen autóznak, mint felétek, de így is távol vagyunk a világ zajától, így tudom, milyen jó is lehet most Nektek!
Nagyon nagy szerenséd van, hogy Anyikád minden nap odafuvarozódhat és gyönyörködhet, segíthet, együtt pihenhet veletek.
Kisvirágszál még mindig csodálatosan szép és gyönyörűen gyarapszik!

( nagyon dögös a babakocsi :) )

Csillagbaba1 2009.04.02. 23:55:23

Hogy milyen szépséges Mütyürke! Olyan igazi csodás "pontilyenanagykönyvben" az egész baba! Puszi a kerek arcocskájára!:-) És igaza van Ingridnek a babajárgány csúcs szuper!!!!!

Bogaram 2009.04.03. 08:35:17

Végre látom a kis szemét :-)

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2009.04.03. 11:03:25

(A markolászás az nem a fogóreflex miatt van? Csak halkan kérdezem...)
Tényleg nagyon gyönyörű kislány :)

BPanka 2009.04.03. 13:54:39

Mint egy csöpp kis játékbaba, olyan gyönyörű. De mivel igazi, még sokkal szebb. :-)))
Az ökölbeszorítás teljesen normális - szerintem. :-) A levegőzésnél jobbat pedig nem is tehettetek volna ebben a gyönyörű időben, főleg, ha ilyen nyugis, szép környéken laktok.
Ó, és annyira irigyellek, hogy anyukád minden nap veletek tud lenni...ez nagyon nagyon klassz lehet. Az enyém még dolgozik, de a kedd szerencsére szabadnap neki, és olyankor persze mindig nálunk unokázik, úgyhogy nekem a kedd a kedvenc napom. :-)

Katónéni 2009.04.03. 16:06:22

Drágám!
Mimkének igaza van!
Fogóreflex!
"A méhen belüli korban már félig kialakult fogóreflex a születés után teljes formában mutatkozik meg. A csecsemő kezébe adott tárgyat olyan erősen ragadja meg, hogy a kezénél fogva is könnyen felemelhető. Ez a reflexműködés addig tart, amíg a látás és a kézmozgás összerendeződése el nem éri azt a szintet, mikor a gyerek valóban fogni tud, azaz a születéstől a 3-4. hónapig váltható ki. Megfigyelések valószínűsítik, hogy bár ez a reflex a csecsemőkor elején kialszik, különleges helyzetekben vissza-visszatér. Például veszély, fájdalom esetén a fogóreflex mozdulatával és erejével fogjuk meg a tárgyakat (például a fogorvosi szék karfáját)."

Vicus56 2009.04.03. 22:13:31

Gyönyörű szeme, szája, nózija, bőre álomformás az egész Tigyereketek, járgánya csúcs, énisénis szeretnék már nagyi szerepet játszani!
Egy TANÁCS, ha elfogadod Piroska: Nem tudom, nálatok az üveghegyen túl zizegnek-e a millió féle bogarak, méhek darazsak Húúúúúúúúdemekkorák,mert minden virágot azonnal kóstolgatni kezdenek, és most nálunk virágbaborult a kert,tudom, szemetek mindig mütyürkén, de lehetne a szuperjárgányra egy tüll, vagy hasonló fátylat teríteni, mert az álnok repdesők nehogy már beszálljanak egy óvatlan másodpercben! Mer' féltem mütyürkét:)

manner 2009.04.03. 23:10:43

micsoda idill :))) szabad icipicit irigykedni? gyönyörű lehet ott nálatok így Mütyürkéstől tavaszolni :) Mütyürkétől változatlanul olvadozom, olyan kis tökéletes!

Niki- picurAnyu 2009.04.05. 08:04:16

Gyönyörű. :) És jól teszed, hogy levegőzteted. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.04.09. 13:01:34

Öröm olvasni a sok kedvességet Tőletek!!! Köszönjük!!!!:-)

Igen, most már levegőzünk, amikor csak lehet (betartva a 10-15 óra között ne nagyont). Jó nagyokat tud durmolni a teraszon.

VIcus! Igen, kell vennünk ilyen hálóscuccot, talán a hétvégén Farkas beszerzi. Rengeteg itt a zümmögő....

Manner!! Külön köszönöm a 14.-et:-)))

Köszönöm a fogóreflexes kifejtést is!

Pankáék! Igen, tényleg nagyon jó, hogy Anyika itt van velünk, vagy mi vagyunk Vele:-)

Meske Kisfiam! Csak jönnél már!!!
süti beállítások módosítása