Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kirajzás

2009.03.30. 17:54 | piroskaesfarkas | 9 komment

Büdösbogarak gyalogolnak át az ablakon (nem biztos, hogy ez a hivatalos nevük, de Nagymama mindig azt mondta, hogy ne nyomjam össze, mert irtó büdös, mer' ez a büdösbogár, én meg azóta is elhiszem), legyek napoznak a ház oldalán, előbújtak a békák a tóban (és mekkorák!??), a vacogtatókoplalós hónapok után most újból etetjük a halakat, a krókuszok lassan elnyílnak a kertben, s már vaskos bimbóban bókolnak a nárciszok és tulipánok, nyuszifüleződik a kecskefűz, és illatos virágba borult a kikeleti bangita. Ma tettem egy rövidke sétát a ház körül (Anyika unszolására, aki szerint jót fog tenni a bömbölős hangulatomnak, ha frissen mosott fürtjeimet megmutatom a kertnek).

Ebarátom hétvégéig adott haladékot nekem, addig folytathatom az egybefüggő bőgéseket, de aztán vissza kell állnom a normál kerékvágásba, amely szerint csupán heti két sírásmegengedett......A friss levegő beszippantása, a békapeték megtekintése, a messzi dombok látványa tényleg lélekmelengető. Ezen is bőgtem. Még jó, hogy csak hét eleje van. Meg az is jó, hogy ma talán már világosban hazaér a kedvesem. Most szeretem az óraátállítást.

Na és az ibolyaillat, amelyhez szinte a földbe kellett dugnom az orromat, hogy érezhessem, mivel letépni nem akartam, így viszont a húzódó bikinivágásommal nem volt éppen kecses a mozdulatsor, pláne a feltápászkodás, de megérte.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr461035642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katónéni 2009.03.30. 19:08:54

Kétségkívül itt a Tavasz!!!!!!!!!!!macskakgyokerek.blogspot.com/
Meglepetés!!!!!!

Pankababa 2009.03.30. 19:22:00

Nemsokára elmúlik ez a sírós időszak! Komolyan!

Kryszti 2009.03.30. 20:26:25

De jó, ismét láthatjuk tündéri kertetek csodáit! A krókuszokat szaglászó eb ismerős élmény. ;-)

Vicus56 2009.03.30. 22:26:00

Kötelező naponta /én néha kétóránként / szemlélem meg mely növénylényem épp mennyit nyújtózott a nap fele, mert az olyan öröm, mikor látod, hogy reggel még nem, de délután már illatosra nyílt a játszint kelyhe:)
Jaj a békák! az előző házunknál úgy elszaporodtak a tóban, hogy a környékbeli srácoknak 10 ft. járt darabjáért, akiket aztán áttelepítettek a nemmesszehalastóba:) A mostani tavunkra jár egy gólyapár, már nagyon lesem őket, megérkeztek-e a messziföldről. Arról meg külön filmet készítettem, mikor a fiampárja szökellt nagy kézlengetésekkel hess-hess felkiáltásokkal tavaly a gólyamama felé, azt hivén, neki szándékozik korai csomagot hozni:))
Piroska köszönöm az üzit, Hajnihoz Ingrid és Helénától találtam oda, régóta járok szépségeket látni a blogjába, véletlenül mit láttam? Levendulásbabát:) Rögtön ráismertem Mütyürkére. Annyiranagyonszééééééééééép!!!!!!

Vicus56 2009.03.30. 22:42:49

Ja, és a büdösbogár tényleg büdös, és ha málnát eszel, mindig nézd meg nem lakik-e benne , mert az íze is igenhűderossz!
A Tikutyátok édes szimatolós, a mikutyánknak sajna az az igazi élvezet, ha virágfürdőt vehet:))
Kényesebb virágoknak több 3-4 m. hosszú fabölcsőt készítettek a fiúk, azóta CSAK azokban szeret ejtőzni a mikutyánk:) Ti hogy oldjátok meg a kert vagy ebállat kérdést, hisz Nálatok három is lakik?
Nálunk a miebünk naaaagy németjuhász, és kertben, lakásban, (ágyban, kanapén) mindenhol ott van, ahol épp mi vagyunk, mert épp olyan imádnivaló, mint a növények:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.03.31. 17:35:13

Vicus! Tényleg, a málnásban is vannak ezek a büdösek!! Emlékszem! Most tervezek málnabokrokat telepíteni...Imádom a málnát, de amíg szoptatok, csak nézhetem.....

Jó ötlet a bérbékabefogók felkérése:-)

Kutyák. Ezek puccok, úgyhogy csak akkor vannak a kertben, mikor mi. Tehát, felügyelet alatt:-)))

Katónéni 2009.03.31. 18:26:00

Büdösbogarak? Netán poloskák?
Írok Nektek egy postot a blogomban.(nemisérfüligaszája!!!!!) :)

Ingrid 2009.04.01. 07:58:33

Nyertél! :)
Csettennel éppen azt játszottuk, hogy ki talál előbb ibolyát :) neked sikerült :)
Szeretem a kertedet, tudtam, hogy lesznek még ilyen bejegyzések, csak most egy sokkal szebb és fontosabb Virágszál van előtérben :)

A büdösbogarakhoz nekem is volt szerencsém... brrrrr....

Katónéni 2009.04.02. 13:05:14

Piroskám!
Kész vannak a postok a "büdösbogarakról"!
Várlak!
Ölel:Kató

medikatakukacgmailpontcom (ide írhatsz!)
süti beállítások módosítása