Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Előadás

2009.03.10. 20:00 | piroskaesfarkas | 9 komment

Igaz, hogy öregecskét, randát és szemüvegest kerestem, és az is szempont volt, hogy közel legyen hozzánk a kórház, aztán végül egyik kritériumnak sem felel meg a választásom, de mégis biztonságban érzem magam ott, és persze a szülésnél dőlnek el a dolgok, de megnyugtató és barátságos közegre leltem, s örülök, hogy mertem váltani.

Itt kell bevallanom, hogy egy darabig hívogattam Dr Pontjót (akitől ezennel drámai színezettel elveszem ezt a nevet), mikor átjöttem Talánőhöz, s meggyőződtem róla, hogy maradok is, de sosem vette fel, míg végül azt a cseppet sem elegáns megoldást választottam, hogy sms-ben írtam meg kedvesen a szándékaimat. Kínosnak éreztem ugyan, de még mindig jobbnak találtam, hogy időben szólok neki, mint hogy sehogysem.

Dr Talánő a múlt héten tartott előadást a szülésről, ahol legalább nyolcvan érdeklődő gyűlt össze, köztük Anyika, Farkas és én, s élvezettel hallgattuk minden gondolatát. A teremben mindenki csüngött a szavain, csak néha nevetett fel a közönség, a kismamák meg szipogtak és törölgették a könnyeiket. Hálás vagyok a szülészlánynak, hogy elhívott minket.

Nem puffogtatott felesleges szakkifejezéseket, nem beszélt magas lóról, kedves volt és megértő, s lenyűgözött a meghatottsága, ahogy a szülésről beszélt. Nyilván a hormonok is teszik (bár Anyika is így érzett utána), de a végén legszívesebben odamentem volna hozzá, és szó nélkül átöleltem volna.

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy miként kell kezelni azt a helyzetet, ha kistestvér érkezik a családban, vagy mit tegyünk, ha kutyus él velünk (majd haza kell küldenem a kórházból egy kakis pelenkát az ebeknek megszaglászásra). Gondoljuk meg, hogy ki jön be velünk a szülésre, építőleg hat -e a kapcsolatunkra, ha az apa bent van, és bárki is lesz a segítőtársunk, el kell fogadnia, hogy az egy másállapot, olyan mondatok hagyhatják el a kismama száját, ami bántó, megdöbentő és furcsa lehet, de soha ne vessük a szemére. És attól se tartsunk, hogy bármi kínos dolog történik a szülőszobában, mert semmi sem az, és sosem kerül ki onnan.

Na és az útravaló. A gyereket egy rövidke időre kaptuk kölcsön, hogy együtt éljünk vele, óvjuk és elhalmozzuk a szeretetünkkel, de nem a baba és mi vagyunk egyek, hanem Farkas és én, s ezt sose felejtsük el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr86994454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsudit 2009.03.10. 20:51:59

Szia Piroska!
Már írtam régebben (judit22) de idáig nem regisztráltam na de most:) Olyan jó ezt olvasni érződik hogy bizalommal vagy az orvosod és a szülészlány felé is. Jó készülődést Nektek még ezekre a csodálatos napokra amíg meg nem érkezik Mügyürke!

Katónéni 2009.03.10. 21:29:53

Örülök!
Talánő,igazán Pontalegjobb lett!!!!!

bolyti 2009.03.11. 08:53:50

Megnyugtató, hogy dr. Talánő lett a befutó:)

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.03.11. 09:06:51

Én is vettem részt egy ilyen meghatós felkészítőn az első szülésem előtt és ami ott akkor megragadt bennem...az, hogy ha apuka nem jön be a szülésre akkor ők behozatják!!! mert bár anyuka a szülő nő, az apának is azzá kell válni, nincs mese :D neki is át kell élnie ezt. Látnia kell azt, hogy a gyerek születése az olyan amilyen,
de ezt csak érdekesség képpen írtam le.

Pankababa 2009.03.11. 09:27:47

Igazán elgondolkodtató az útravalóként leírt mondat!

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2009.03.11. 09:40:05

Jesszus, én a beszámolótól majdnem elbőgtem magam, mi lenne, ha terhes lennék, és ott is lettem volna???!

Ingrid 2009.03.11. 11:11:07

Nagyon szép befejezése az előadásnak!
Örülök, hogy eljártok ilyenekre, én is elmentem minden felkészítőre, amit ismertem és tudtam róla. Nagyon sokat segítettek.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.03.11. 11:14:41

Dzsudit! Örülök, hogy sikerült regisztrálnod!!!:-) Köszönjük a jókívánságokat!

Katóka! írtam hosszút Neked, remélem megkaptad!?

Bolytikám, remélem, a szülés után is így gondoljuk majd:-)

Ilonana! Én úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy sosem erőltetném Farkasnak, hogy bejöjjön. Már évek óta mondogatta, hogy ha egyszer, akkor Ő nagyon szeretne jelen lenni. Én meg Rá bíztam a döntést.
Én is hiszek abban, amit a doki mondott, hogy nem minden kapcsolatnak tesz jót, ha az anya ragaszkodik az apa részvételéhez a szülés körül.
De persze nagyon boldog vagyok, hogy ennyire ott akar lenni, és ahogy közeledik a szülés, egyre jobban kapaszkodom a gondolatba, hogy nem lehet baj, ha ott szoríthatom a kezét:-)

Pankáék! Igen, igen.....

Mimke Dárga! Hát megmondom én! ugynaúgy fogsz izgulni mint én, és majd írom Neked, hogy nem kell, és ettől frászt kapsz majd. És bőgsz meg úszol a boldogságban egyszerre! Dejólesz Neked!:-)

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.03.11. 11:52:41

"Szerencsére" nálunk sem volt kétséges, hogy bejön velem inkább természetes dolognak vette, hogy nem hagy magamra akkor sem. Én sem kértem rá.

Kitartás az utolsó napokhoz és a nagy napra is! :-)

süti beállítások módosítása