Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kórházpakk

2009.02.24. 17:04 | piroskaesfarkas | 22 komment

Nincs meg. Egyszerűen eltűnt. Pedig othagytam a dobozában, a cipőspolc tetjején, hogy megtaláljam, mikor elkezdem bepakolni a kórházpakkomat. Most meg sehol sincs, papucs nélkül, mezítláb (ahogy itthon is szeretek mászkálni) meg mégsem császkálhatok a kórház folyósóján??!!! Abban biztos vagyok, hogy ha veszek egy újat, egyből megtalálom ezt is. Hihetetlenül idegesít. És stresszelek a pakolástól, míg össze nem áll a csomagom.

Kaptam mikellakórházban listákat barátnőktől, találtam a azabizonyoskilenchónap témájú könyvekben is hasonlókat, és bababoltban is kedveskedtek összehajtogathatós, pénztárcábadughatós listával, hogy megkönnyítsék a készülődést. Gondoltam, belefér a kihúzható fogantyúval és kerekekkel felszerelt utazótáskába az összes fontos dolog, de mégsem, így egy kisebb táskát is betársítottam mellé. Na mer' minek már ennyi minden, és mik kerülnek bele, hogy nem férek el egy ekkora táskába?

Arckrém, testápoló

Tena normál betét

intim mosakodógél, nedves intim törlőkendő

arclemosó vattakorong

nedves arclemosókendő

dezodor

citromos frissítőkendő (ami jó lesz a szülésnél Farkasnak is, meg nekem is, vagy ha éppen koszosnak érzem a kezemet, stb.)

fogkefe, fogkrém

10 db eldobható bugyi, 5 db normál

papir törlőkendő (ami egy kocka dobozban van, és kihúzhatós, tulajdonképpen zsepinek használom, de bármire jó lehet)

krém a hasamra (amit most is használok)

bio tejserkentő tea (na ezzel kapcsolatban hallottam már azt, hogy most kezdjem el inni -mellesleg a málnalevélteát is megvettem, de még nem iszom-, más meg azt mondja, hogy csakis a szülés után)

rögzítőcsíkos melltartóbetét  30 db(hatalmas dobozban van, ez is sok helyet foglal)

körömvirágkrém (gátsebre ajánlották)

fürdő papucs (vettem egy pocsék példányt pár száz forintért, ami a zuhanyozáshoz kell, és ugye egy szépet, amit nem találok sehol....)

papucs

zokni (na, ez fejtörést okoz, mert most, hogy dagad a lábam, mindegyik kényelmetlen....vettem viszont egyszer egy olyan zoknipapucsszerűséget, azt tervezve, hogy ez lesz a lábamon, ha éppen szülök. Nem tudom, hogy használom -e majd, vagy engedik -e, de elviszem).

köntös (külön fejezetet szánok a köntös témának)

haskötős bugyi

bimbókiemelő

mellszívó (ezt kaptam a barátnőmtől, de valami hiányzik belőle, talán a tartály, ami szetintem benne lesz a cumiszettbe, amit karácsonyra kaptunk...)

bimbóvédőkrém (az van ráírva, hogy már most elkezdhetném használni, de még nem próbáltam ki)

szoptatós melltartó

hajcsat, hajgumi

sampon, hajkefe

törölköző (kettőt tettem be, de ez is rengeteg helyet foglal)

lábdezodor

borotva

ásványvízpermet (ez nagyon hasznos dolog, fejfájásnál is, gondolom a szülésnél is jól jön)

wc papir és wc ülőke letakaró

domestoskendő

hálóing 6 db (ebből csak kettő kigombolós, és ebből az egyikben szülök majd)

fényképezőgép plusz memoriakártyával

iratok (személyi, terheskönyv, apasági nyilatkozat)

cukormérő, inzulin

mentoloscukor, szőlőcukor, diabetikus keksz, szívószálas üdítő, ásványvíz, szendvics Farkasnak

pelenka (ezt Anyika szerint majd Ők megveszik, ha már megszületett Mütyürke, és behozzák, mert nem tudjuk, mekkora lesz?) és babapopsitörlő (ebből csak pár darabot adnak a kórházba, úgyhogy vinni kell, és pelenkából is csak napi ötöt adnak, ami kevés)

köldökcsonkvédő

textilpelenka 2 db

könyv

őssejt csomag (papirok, vérvétel vizsgálati eredmények, ami csak két hét múlva lesz kész és a hűtőtasak a felszereléssel)

mobil, töltő

Farkasnak kell bevinnünk fehér pólót, papucsot és tréningalsót (kérték, hogy ebben a szerkóban jöjjön be mellém)

A vastaggal jelöltek még nincsenek a csomagban, vagy azért, mert nem szereztem be, vagy éppen nem raktam még el. Mi kellhet még???? Olyan ideges vagyok.

Timondtátok listakiegészítés:-)

ajakápoló

pohár, kés/villa/szalvéta

tusfürdő

jégzselé (ezt a barátnőm javasolta, vagdosás után ezen lehet üldögélni...)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr82963322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meske 2009.02.24. 17:52:59

tusfürdőt nem láttam a listán.
és mellszívó tuti kell már a kórházba?!
puszi a fejedre! :)

Katónéni 2009.02.24. 18:11:50

Jesszus! Ennyi mindenhez jó nagy bőrönd kell.
A babának is Te viszel pelenkát?
TAJ kártya is kell!!!!!! Tusfürdő??????
A papucs-szerű zokni nagyon jó, nem szorítja a bokád!Egyébként meg szüléskor vászoncsizmát húznak a lábaidra, legalábbis nekem még húztak. 20 éve!!!!!
Március 13-án lesz pont 20!!!!!!!! Nálunk nagy buli lesz! Nálatok????????
Sokat gondolok Rátok!
Ölel:Kató

Ingrid 2009.02.24. 19:06:19

Szerintem ez a csomag már elégséges. Ha valami kimarad, még pótolhatod. A babaruhákat azért tedd be :) Kistakaró Kisvirágszálnak és babzsák pólya. Ez utóbbi nekem nagyon nagy segítség volt! Heléna imádta.
Málnalevél tea mellett én a palástfüvet ittam. A jógás dúlák jobbnak tartják, mint a málnalevelet.
www.simoningrid.com/2007/08/30/palastfu-tea/
Mellszívót én nem használtam a kórházban, de van akinek szüksége van rá.
ajánlom még a melleid előkészítését. Én aznap kezdtem volna foglalkozni a témával, amikor szülni mentem :) Szóval, soha sem korai. Ugyanazzal kenegesd, amivel szoptatáskor.
Pelenkából (bármekkora is Virágszál) a newborn nagy eséllyel jól fog állni :)
Nem csodálom, hogy nagy lesz a táska :) Én kettővel mentem be, és egy tartalék holmis a kocsiban maradt, de láttam strandtáskába bezsúfolódott kismamát és Svédáruházaskékszatyorral bepottyantat is... a másik véglet :)

KatAnyaka 2009.02.24. 19:45:07

Hihi, szép hosszú lista. Pelenkából csak a newborn jöhet szóba, ez szerintem is tuti, viszont textilpelusból én többet vittem mindkét alkalommal, jól jön büfihez, feje alá, pelenkázáskor, a feneke alá stb stb.
Mellszívót nem használtam a kórházban, esélyem sem volt rá, hisz a lányok folyamatosan a cicimen lógtak.
Melltartó betétet sem vinnék be, főleg, ha olyan sok helyet foglal. Ha nagyon kell, Farkas is beviheti később.
Kitartás! :o)

Sziltó 2009.02.24. 20:09:21

Nem tudok nyilatkozni. Így csak lapítok és tanulok :)

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.02.24. 22:13:49

Méretes lista, csomó minden ezek közül nekem nem volt, mennyit változott a világ. Az biztos hogy saját pohár vagy bögre nélkül nem mennék be, és vinnék kést, villát, kanalat, szalvétát. Könyvet pedig biztos hogy nem (ha csepp időm volt ájultan aludtam), inkább papírt, tollat - jegyzeteknek. És egy biztonsági fejes biztosítótűt, az mindig kellhet, szokott nálam lenni...

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.02.24. 22:21:42

Ja igen, és mindkét porontyom körme óriási volt, megkarmolták magukat, ezért a lányom születésekor már nem hiányzott a csomagomból a megfelelő és steril olló sem, mert bent nem vágták le neki a körmét, és megkarmolta az arcát. Bár lehet az új tudományos álláspont szerint nem szabad az újszülöttek körmét levágni, ezt nem tudom, az én "kicsikém" már 20 éves, majd felkészülök ha nagyi leszek...

egykerekszilva 2009.02.25. 09:06:46

Nekem is pont az jutott eszembe, mint a felettem szólónak, a hosszú körmökkel kapcsolatban, hogy esetleg vihetnél a dednek apró kesztyűt amiben már nem tudja magát véletlenül megkarmolni, bár láttam olyat is, hogy az apró zoknit húzták a kezére.

Bogaram 2009.02.25. 10:58:45

Szerintem a gyerkőc hazaszállításához szükséges dolgokat ne cipeld be előre, azt Farkas is behozhatja utánad. Egyrészt, mert a végén nem férsz a szobába :-) másrészt azért kis időt eltöltötök ott, míg hazaengednek.
A nagy dobozosokat szedd szét és 30 db. melltartó betét helyett vigyél csak 10 db.-ot. A mindennapos látogatások alatt Anyukádék mindig tölthetik a készleteket.
Jajj, úgy izgulok már ahogy így olvasom a készülődésedet!!!

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.02.25. 13:32:20

Szerintem se vigyél be olyan dolgokat, amik nem kellenek egyből, majd a látogatók beviszik. Pl. lehet, hogy elég először két hálóing? Csak mindent készíts ki, hogy tudja Farkas, hogy hol keresse.
Én gondosan összekészítettem a babahazavivős cuccot is, hogy majd az én Farkasom utánam tudja hozni, aztán akkorának született az első gyerekem, hogy mondtam neki, hogy az egész 56-os ruhatárat vegye ki a mózesből és cserélje le őket 62-esekre. Aztán ahogy hazajöttünk, a szekrényből már én likvidáltam az 50-es és 56-os méreteket. A második szülésemnél már ezek elő sem kerültek.

Niki- picurAnyu 2009.02.25. 16:05:43

mellszívó kétlem, hogy kellene a kórházba.
gátsebre tegyél majd félre egy üres ásványvizes palackot, és ha mész pisilni, közben locsold a gátat. hidd el, könnyebb lesz.

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.02.25. 17:27:36

Szerény véleményem szerint :-) szoptatós tea majd csak ha "belövelt" az anyatej. 3-4. napon.
Serkentés nélkül is fájdalmas egy kicsit. Épp ezért a melltartó sem lesz barátod. Mellbimbó sebesedésre a legjobb az anyatejjel vegyült nyál és a szabad levegő.
Napi egy elől gombolós hálóing jól fog jönni!
Minden jót!

manner 2009.02.25. 19:00:12

csak pislogok és igyekszem tanulni :) jó készülődést! ez már nagyon izgalmas időszak, bizony...

Eriberi 2009.02.25. 23:45:43

Nagyon jó kis lista!
Melltartóbetétből szerintem sem kell ennyi! Főleg, hogy csak akkor fogod használni igazán, mikor belövellt a tej, az meg csak 3. 4. nap körül aktuális. A mellszívó (+tea) sem hiszem, hogy kell addig... Legalábbis nekem nem kellett :)
A papírt tollat én is javaslom! Olyan gyorsan felejt az ember...
Ja?! Labello? vagy vmi ajakápoló??
Én annyi mindent hozattam be Levivel plusszban, hogy 3x fordult hazafelé... :) (közel lakunk, és nem kocsival jött értünk) Bekértem pl a szoptatós párnámat is... :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.26. 08:44:33

Ó, isteniek vagytok, köszönöm a hasznos tanácsokat és listakiegészítést!!!
Tegnap vettem egy ugyanolyan papucsot, mint amelyik elkallódott itthon (!!???), úgyhogy az is megvan legalább....
Pl. köldökcsonkvédő kell a kórházba?

Eriberi! A szoptatóspárna jó ötlet, ha addigra végre megvarrom rá a huzatot..Egyelőre ott tartok, hogy szétbontottam a régit:-)

A babaruhákat nem is viszem be, majd Farkas hozza hazajövetelkor. Csak az apró kesztyűt, amit már megvettünk régen.

Na és a málnalevéltea? Ilyenkor már ittátok?

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.02.26. 09:27:36

Jó reggelt! :-)
Málnalevél tea, betöltött 36. héttől, nyugodtan. Az elsővel csak ezt a praktikát használtam és 6 óra alatt "megvolt". Szóval vedeljed :D Én reggel és este is egy-egy evőkanálnyit egy nagy bögrébe.
Nem láttam a listán a wc papírt, én abból rengeteget elhasználtam és a tena betétből szerintem nem elég a normál. Extra vagy super-ből is vegyél-vigyél!!!!
Köldökcsonk ápolót nekem a Bajcsyban adtak, minden szobában volt. Otthonra meg a gyerekdoki írt fel mindent ami pipere a csemetének (fürdetőkrém meg popsikrém. Mellesleg szerintem a gyógyszertári a legjobb, egy éves korig legalább).
Jó készülődést!

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2009.02.26. 10:16:00

heló, én nagy ritkán málnalevelezek, amikor kicsit görcsöl a hasam pirosmanóskodás miatt. (amúgy van vérzéscsökkentő hatása is.) nem muszály teázni, lehet nyelv alá is tenni 10-15 percig egy kiskanálnyit. így állítólag kb 90%-a felszívódik a hatóanyagoknak, míg teával ~10%.

Niki- picurAnyu 2009.02.27. 08:25:29

Köldökcsonkvédő egészen az utolsó napig lesz a kicsin. Nálunk legalábbis így volt. Itthon már semmit sem tettünk neki oda, hisz ezek a newborn pelusok úgy vannak kialakítva, hogy vigyáznak a köldökcsonkra is.

Én ittam málnalevélteát a 35-36. héttől. Hogy használt-e? A fene se tudja. Lehet, hogy nélküle még tovább tartott volna. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.27. 08:34:45

Edina Kedves! Boldog névnapot kívánok egy kicsit késve, de szeretettel!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

WCpapir már a csomagban, de beírom a listára, köszönöm! És megyek, csinálok egy málnalevélteát.
Igen, gyógyszertári ápolók lesznek, most veszem fel a kapcsolatot a doktornénivel.

Picuranyu! Most vettem egy csomag nyúborn pelenkát, de még nem bontottam ki, miként fest. A kórházban állítólag 5 db-ot kapunk naponta majd, mondták, hogy vigyek be, meg popsitörlőt is.
A szülésznő azt mondta, hogy típus kérdése, hogy ki hogy tágul, akár teával, akár nélküle....

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.02.27. 09:48:17

Hát igen...lehet, hogy a málnalevél teában hinni is kell :D de azért idemásolom; mit írnak róla a "tudományos" források.

A málnalevélből készült teát évszázadok óta a női termékenységet fokozó szerként fogyasztják. A hiedelem szerint erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, ellazítja a kismedence tájékának izomzatát, aminek következtében szüléskor az tágulékonyabb lesz; a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkentheti a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázatát, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat. A terhesség korai szakaszában azonban nem szabad inni belőle, minthogy egyes nőknél serkenti a méhösszehúzódásokat, s ezzel könnyen vetélést okozhat.
A málnalevéltea csillapítja a menstruációs görcsöket, ha a havi vérzés kezdete előtt néhány napon át fogyasztják.
Csecsemők és kisgyermekek esetében is alkalmazható olyan általános emésztési panaszok kezelésére, mint renyhe bélműködés, a hasmenés és a székrekedés. Enyhe vérzéscsillapító hatásának köszönhetően szájvízként is használható. A málnalevél tea jó még cukorbajra, vese és hólyagbántalmak ellen, megfázás esetén izzasztó hatása is van.
Ajánlatos, a szülés előtti hetekben napi két csésze teát elfogyasztani. Egy nagy csésze teához egy evőkanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és húsz percig letakarjuk.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.28. 10:06:44

Ilonana! Köszönöm, ma elkezdem inni, jobb később, mint soha.:-)
süti beállítások módosítása