Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dolgozom

2009.01.22. 15:45 | piroskaesfarkas | 18 komment

Kémeim azonnal jelentették, hogy parancsolóm a benti gépem jelszava után érdeklődik, majd mikor mindenki egységesen a fejét rázta, hogy ugyan ők honnan is tudhatnák, (pegyébként meg persze,  hogy ismerik) hiszen ezért titkosjelszó, bosszankodva hitetlenkedett, majd tárcsáztatta a rendszerünk gazdáját, aki kénytelen volt megadni azt neki.

Előtte azonban megírt egy levelet, amit elküldött szintén a benti gépemre (az oda érkező leveleket mind látom itthonról is, de csak akkor, ha valaki nem tölti le az olvasatlanokat, mert csak addig tudom megnézni, míg ki nem nyitják. de ugye nem nyúlkál senki a jelszavammal a gépembe, legalábbis eddig így volt....), amit egy rövidke ideig láttam is, majd hirtelen eltűnt, mielőtt még lementhettem volna.....

Hétfőn egész nap bent tartózkodtam az irodában, összeültünk ötletelni, megbeszélni a következő hetekben esedékes munkákat, pályázati anyagokat, és reméltem, hogy végre megállapodunk a főnökömmel, hogy dolgozzak -e, és ha igen, akkor mégse tegyem azt társadalmi munkában. De nem szánt rám öt percet sem, elfoglaltságára hivatkozva....Kértem, akkor olvassa el a levelemet, és legyen olyan kedves írásban válaszolni, hogy mit vár tőlem. Erre sem ért rá, szerdai találkozót javasolt.

Tegnap be is mentem Dr Cukor után (aki mellesleg jól felemelte az inzulin adagomat, most már reggel 18 egységes szúrok, délben és este 14-et, éjjelre meg 8-at, de kétnaponta emelgetem majd megint), de nem vártam meg, és elhúztam Pötivel, aki dél körül eljött értem, és együtt bandáztunk egész délután (isteni dolog ez, hogy ennyi időt tudunk együtt tölteni, mint talán legutoljára gyerekként, köszönhetően Mütyürkének). Ismét küldtem egy levelet, melyben újfent kértem, hogy válaszoljon nekem írásban, hogy mégis milegyenmár.

Nos, mikor beérkezett, olvasva a soraimat tombolni kezdett, vadul kalimpált a klaviatúrán, majd elküldte a válasz levelet (amely tartalmazott mindenfélét, hogy pereljembehaakarom, meg hogy talán pénteken délután szakít rám időt és menjek be, stb.) a benti gépemre, majd miután kinyomozta a jelszavamat, beült a gépembe (megfigyelőim szerint csak pár percet, kb. tizet töltött el ott), letöltötte az íméljeimet, és kitörölte azt, amit előtte öt perccel írt nekem????!!!!! Úgyhogy most azt hiszi, hogy én nem is láttam. Csak úgy mellékesen, kívácsni lennék arra, hogy bár az Ő cége, Ő a főnök, de van -e arra joga, hogy a védett jelszóval ellátott gépemen a megkérdezésem nélkül kutakodjon, és bármit is kitöröljön onnan? Meg ki tudja, hogy mit csinált még ott.....

Na és volt még ott kiabálás a kollégákkal, asztalracsapkodás és miegymás, majd ahelyett, hogy felhívott-írt-találkozott volna velem, az egész egyezkedést rábízta valakire, aki megtörten hívott fel tegnap késődélután, és aki átlátja ennek az érzelmi, erkölcsi és mindenféle oldalát, s aki szeretne továbbra is velem dolgozni, és teljesen megért, de Ő csak közvetít.

Nem maradt más választásom, mint belemenni abba, hogy jövő hónap huszadikáig tolom tovább a szekeret, és ugyan nem kapom meg a teljes fizetésemet, csak a felét (igen, jogilag jár, de kinek lenne kedve pereskedni????) az adott időszakra, és csinálhatom a tendereket, s zizeghetek ezen a következő egy hónapban.....Kértem biztosítékot arra vonatkozóan, hogy a beígért összegeket kifizetik, amit ezidáig még nem küldtek el, de remélem, csak megérkezik.

Úgyhogy hiába szerettem volna kiszállni, dolgozom. Azzal vígasztalódom, hogy legalább lesz miből kifizetni a pelenkázóskomódot, ami a tervek alapján egyszerűen mesés, és hetente csupán egyszer kell bemennem, s nyugodtan tevékenykedhetek itthon, a madarak, ebek és száradó babaruhák társaságában.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr73895750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.01.22. 16:07:31

Bocs, hogy beleszólok, de még mindig nem értem, hogy miért is nem íratod ki magad? Ha a szerződésed szerinti a (z elvi) fizetésed, tehát nincs benne sumákság, akkor a táppénz még mindig sokkal több, mint a félbér, nem? És nem is kell idegeskedned egy percet sem.

mariann49 2009.01.22. 16:23:30

Szia!
Eleg nehézkes a kommentelés ide,de erre már nekem muszáj reagálnom:)
A legeslegnagyobb szimpátiával,és mindenféle bántás nélkul,de tényleg,mi a csudáért nem mész táppénzre???
Es miért nem mentél már a legelso alkalommal,mihelyt valami egészségi problémád adódott??
Sok kismama-blogot olvasok,és tobb olyat is,mint a tiéd,ahol a jovendo szulok mindent megtettetek a babáért,esetleg éveket vártak rá,majd mikor a pici úton van,valahogy mégis nehéz otthagyni a munkát.Miért?
Tudom,hogy te is mindent megteszel,szurik,vizsgálatok,aggódás,minden van,akkor mire jó ez???
Miért kell tonkretenni magad és veszélyeztetni a picidet egy MUNKA miatt???
Csak szeretném megérteni.
Bocs,hogyha bántó voltam:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.22. 16:23:55

Minyike! Nem olyan egyszerű, mert november vége óta kiírtak azonnal, hiába is tiltakoztam. De egy másik szerződés köt.......

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.22. 16:27:01

Mariann! Nem voltál bántó egyáltalán, és értem is a felháborodást. De ahogy fentebb is írtam, egy másik szerződés köt, amiből nem írathatom ki magam. Bonyolult lenne elmagyarázni, és nem is szeretnék belemenni, de így van. Kényszerpálya.
Eleinte úgy gondoltam, hogy február végéig dolgozom, de most már, hogy ez a cukros ügy is bejött, fáradt vagyok, és szívesen abbahagynám a munkát, de nem tehetem a szerződés miatt......
Még egy hónap. Engem is bánt, de ez van.
:-)

mariann49 2009.01.22. 16:43:06

Ertem.Akkor próbáld meg megkonnyiteni magadnak amennyire csak tudod:)
Mélyen egyuttérzek.
Es kívánok valamit a fonokodnek.
Ne,félj,megkeseruli.Kicsit boszorkány is vagyok,másodállásban:)

Varázsmogyoró 2009.01.22. 16:49:58

Ez pofátlanság!!! A régi munkahelyemen volt olyan, hogy a rendszergazda hamarabb válaszolt a csak nekem címzett levélre, minthogy én olvastam volna... gőzöm sincs ilyenkor mit lehet tenni???!! :-S

Ingrid 2009.01.22. 17:55:32

Pofátlan, etikáltan, bunkó! Az ilyennek nem lenne szabad céget alapítania és emberekkel dolgoznia.

Ahogy Varázsmogyoró írja, ez sajnos nem egyedi... nekem is eljátszotta már valaki a bizalmam ilyen ügyben.
Gusztustalanul belépett a csevegőrendszerembe, a méljeimbe. Úgy éreztem magam, mint egy thrillerben!
Nem is folytatom...

manner 2009.01.22. 18:00:41

Varázsmogyoró kommentjét nem is értem :o. Azt hiszem viszont, hogy Téged, Piroska, értelek. Sajna a mai világban elég sok kényszerpályát kénytelen bevállalni az ember, mélyen együtt érzek :(... csak nekem még nem lubickol a hasamban a baba (sajnos, de azt hiszem, részben emiatt is, ...) ettől még a főnök szemét, és ha másért nem, azért h beleturkál a leveledbe, fel lehet jelenteni. lehet h a rendszergazda vissza is tudja varázsolni
a levelet, hm? kitartás és puszi! zsuzska-manner

manner 2009.01.22. 18:03:06

ja, az viszont öröm az ürömben, hogy a kollégáid lojálisak. :)

Kryszti 2009.01.22. 18:03:39

Drága Piroskám,
Minyike és Mariann49-hez hasonlót szerettem volna én is kérdezni.. Megválaszoltad, így már értem.
Az otthoni munka heti egyszeri bemenetellel, ez már elfogadható. Mütyürke a pocakodban, a "madarak, ebek, babaruhák" társasága pedig feledtetni tud minden nehézséget. :)
Ölelés az egész csapatnak

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.01.22. 18:40:00

Hát ez tényleg nem egyszerű. És én tényleg nem értem. Szerencsére én aránylag a magam ura vagyok (amennyire meg nem, ott a fölöttem állók megértenek), biztos ezért nem érthetem.

VAndrea 2009.01.23. 08:18:57

Kedves Piroska!
A napokban bukkantam véletlenül a blogodra, nagyon tetszik a stílusod. A mondanivalód sokszor vidám, néha szomorú, igazán magávalragadó. Olyan mint egy jó könyv, letehetetlen. Minden elismerésem a cukorral vívott harcban folytatott kitartásodért.
Az utolsó posztodban megfogalmazott, postafiókmanőver amellett hogy etikátlan, teljesen jogsértő is, mivel hiába céges a postafiók, ha az oda érkező levelek a piroskakukaccég.hu-ra érkeznek, tehát nevesítve vannak, akkor ahhoz adatvédelmi szempontból a főnöknek semmi köze.
Tudom, hogy ezzel nem leszel előrébb, és az informatikus is csak felsőbb utasításra cselekedett.
Minden jót kívánok!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.23. 08:47:59

Hát így jártam:-) Azt viszont fontos kijlentenem, hogy a rendszerünk gazdája maga Ebarátom, akit imádok, rá is bíznám magam, jóbarátok vagyunk már évek óta, és Ő sajnos nem tehetett semmit ez ügyben......

Mariann! Ha kicsitboszorkányis vagy, az még jól is jöhet nekünk:-)))

Varázsmogyoró! Itt csak a főnök viselkedése a felháborító, a rendszerünk gazdája nem tett semmi rosszat. Megyek Hozzád!

Ingrid! Megértelek....Nem mintha én is pocskondiázós leveleket írtam volna, vagy nagy titkokat a benti gépemen, de sértő, bántó és felháborító ez a viselkedés....

Manner! Valószínűleg fel lehetne jelenteni, de eszem ágában sincs. Örülök, ha lezárhatom az ügyet, és nem kell idegeskednem ezen. Elszomorít a helyzet, a csúfos vég....Igen, helyesek voltak, mindenki hívott, folyamatosan csöngött a telefonom:-)

Kryszti Drága! Igen, igazad van, így sokkal derűsebb az egész, hogy itthon ügyködöm!:-) Köszönjük az ölelést, puszilunk!

Minyike! Az a jó! Nem is baj, hogy nem érted, mert legalább nincs részed ilyen kavarásban, csak azt jelenti:-)

VAndrea! Nagyon köszönöm a kedves sorokat, olyan jó volt olvasni, és külön örülök, hogy integettél is:-)
Akkor jól gondoltam, hogy hiába az Ő területén tevékenykedem, az Ő cégében, mégsem nyúlhat hozzá kérdezés nélkül a jelszavammal ellátott leveleimhez.......
Köszönöm szépen, hogy leírtad!!:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.23. 08:48:39

Hát így jártam:-) Azt viszont fontos kijlentenem, hogy a rendszerünk gazdája maga Ebarátom, akit imádok, rá is bíznám magam, jóbarátok vagyunk már évek óta, és Ő sajnos nem tehetett semmit ez ügyben......

Mariann! Ha kicsitboszorkányis vagy, az még jól is jöhet nekünk:-)))

Varázsmogyoró! Itt csak a főnök viselkedése a felháborító, a rendszerünk gazdája nem tett semmi rosszat. Megyek Hozzád!

Ingrid! Megértelek....Nem mintha én is pocskondiázós leveleket írtam volna, vagy nagy titkokat a benti gépemen, de sértő, bántó és felháborító ez a viselkedés....

Manner! Valószínűleg fel lehetne jelenteni, de eszem ágában sincs. Örülök, ha lezárhatom az ügyet, és nem kell idegeskednem ezen. Elszomorít a helyzet, a csúfos vég....Igen, helyesek voltak, mindenki hívott, folyamatosan csöngött a telefonom:-)

Kryszti Drága! Igen, igazad van, így sokkal derűsebb az egész, hogy itthon ügyködöm!:-) Köszönjük az ölelést, puszilunk!

Minyike! Az a jó! Nem is baj, hogy nem érted, mert legalább nincs részed ilyen kavarásban, csak azt jelenti:-)

VAndrea! Nagyon köszönöm a kedves sorokat, olyan jó volt olvasni, és külön örülök, hogy integettél is:-)
Akkor jól gondoltam, hogy hiába az Ő területén tevékenykedem, az Ő cégében, mégsem nyúlhat hozzá kérdezés nélkül a jelszavammal ellátott leveleimhez.......
Köszönöm szépen, hogy leírtad!!:-)

VAndrea 2009.01.23. 09:23:57

Nálunk volt is ebből némi vita ... akkor ezeket mentettem el:

www.fn.hu/archivum/20010109/kemkedhet_e_fonok/

hvg.hu/kkv/20060106mail.aspx

Én sem jelenteném fel, de lehet hogy finoman a tudtára adnám, hogy tisztában vagyok a dolgokkal. Talán a két linket elküldheted magadnak bentre, vagy neki ... te döntöd el mennyi energiát "fecsérelsz" rá., foglalkozol vele.

Varázsmogyoró 2009.01.23. 11:20:03

Jaj!!! én nem akartam bántani a rendszergazda e-barátot, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy nem egyedi az eseted és milyen vacak dolog, hogy tehetetlen az ember :-( (bocsánat, hogy félreérthető voltam)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.23. 11:24:09

Varázsmogyi! Dehogy voltál, túúúúdom, hogy nem akartad, csak azért írtam, hogy leszögezzem, Ő nagyon jó barátom, dehát Őt is köti egy szerződés, nem tehetett mást, mint megmondja......:-) Puszillak!!!!

VAndrea! Nagyon aranyos vagy, köszönöm, és szerintem másnak is hasznos lehet. Nem foglalkozom vele, amíg nem kavar be valamit, és már nagyon, de nagyon elszakadnék a munkámtól (sosem gondoltam volna, hogy így érzek majd, persze ha nem ilyenek a körülmények, akkor biztosan nem így gondolnám).
És persze töröm a fejem már most, hogy ha itt leteszem a lantot, akkor milyen fomrában és hol folytathatom tovább a baba mellett (na nem ilyen intenzitással, és nem is biztos hogy a bizniszvilágban).
:-)

Pankababa 2009.02.01. 15:50:51

Én amikor eljöttem táppénzre hoztam magammal a winchestert....(saját volt).....khm..:-)
süti beállítások módosítása