Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kardki

2009.01.20. 19:15 | piroskaesfarkas | 17 komment

Fekete vagy fehér, csak ennyit szeretnék tudni, nem pedig a bizonytalan valamiszürkeféleségben minden nap azon agyalni, hogyanlesz. Végre leengedhetek, lazulhatok, és teljesen ráhangolódhatok a babavárásra, vagy törődjek bele, hogy végig dolgoznom kell, itt állok készenlétben, de ha már így alakult, legalább lesz tartalékunk. Mindkettőt el tudom fogadni (bár magam sem gondoltam volna, mégis az elsőt választanám).

De hiába, ha még mindig a szürke ködben állok szamárként értetlenül, s nem áll módomban sem a lantletevés, sem pedig a teljesgőzzeldolgozás és pénzbetakarítás. Hogy miért? Mert a főnököm továbbra sem méltat írásos válaszra, hogy mit vár el tőlem, s mindezért én mit várhatok tőle, hogy ne kelljen azzal szembesülnöm, hogy elvégzem a munkát, majd mint decemberben közli, hogy nem fizeti ki a szerződésben hat éve rögzített összeget, csak annak a felét (ezt egyébként nem tehette volna meg), mert gazdaságiválság. Utódom még nincs, tehát kénytelen vagyok mindent magam csinálni továbbra is, és majd ahogy kedve lesz, fizet, ha meg nem, forduljak fel ahová akarok. Jogi útra meg úgysem barangolnék szívesen, kár az energiáért, meg nem is tenném mégcsúfosabbá a búcsút.

Gondoltam, lesz ami lesz, február végéig megcsinálom tisztességből és az ügyfeleim miatt is a folyamatban lévő dolgokat, amikor a múlt hét végén ideküldtek nekem két pályázatot, amihez csináljak kutakodást, írjam meg a prezentációkat, s töltsem ki ezzel a következő 2-3 hetemet, reggeltől estig a gép előtt, kezemben a telefonnal. Nos jó, bár kedvem egy szál se, meg ugye azt sem tudom, üti -e majd a markomat némi pénzmag a nem kis munka után, így megírtam az illetékeselvtársnak, hogy átküldöm időre az anyagokat, de csakis akkor, ha kifizeti a teljes béremet a szerződés szerint, egészen február közepéig. Nem akarja. Találjak ki óraelszámolósgatós verziót, amire meg én nem vagyok partner, hiszen ha mindenen, amihez pénz kötődik, vitatkozunk, akkor ezen meg majd pláne "na nehogymár ehhez nyolc óra kellett, egy mezei tervező is megcsinálta volna egy óra alatt...".

De mivel él a szerződésem, kénytelen vagyok már ezeken dolgozni,  még akkor is, ha fogalmam sincs róla, kifizeti -e a végén, vagy balek voltam, és potyára ténykedtem.

Felajánlottam, hogy búcsúzzunk el a mai nappal, mondjuk fel az aláírt papirfecninket, amely alapján több mint hat éve húzom a szekeret (megjegyzem, egyikünk sem járt rosszul, de ő persze jobban), és fizessen ki eddig, én pedig holnaptól leteszem a bizniszvumengúnyát, és átvedlek anyává, csinálja más a pályázatokat. Neki ez sem jó, mert hogy akkor ki dolgozik majd helyettem? Semmi sem jó, ami azzal járna, hogy a szerződésem szerinti összeget ki kéne fizetni. Pedig én nem kérek többet, mint amennyi le van írva arra a megfakult papirlapra.

Pénzhajhász vagyok, követelőző, és nem értem meg, hogy gazdaságiválság? És Ő nem érti meg, hogy nekem is gazdaságiválság?

Nincs kedvem harcolni, nem tesz jót sem nekem, de főleg Mütyürkének nem szeretnék szorongást okozni, pedig így vár még rám egy rémes megbeszélés, aljas alkudozás, sosemlátott stílusú kötekedés, amit úgy, de úgy elkerülnék.....

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr88891760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.01.20. 20:06:21

Sajnálom, de az előzmények után, amit a cégről írtál (nincs betegség), bizony én nem csodálkozom...

Sziltó 2009.01.20. 20:28:47

szomorú.. :( megkérdezhetem mit és hol? elég címszavakban, már ha nem gond :)

tsetten 2009.01.20. 20:43:37

ez egy ilyen ronda, poshadt, undok nap. hátha a holnap jobb lesz.

Katónéni 2009.01.20. 20:45:27

Ejnye!
Farkas harapja meg!!!!

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2009.01.20. 21:23:37

én úgy látom (naívan?), hogy semmit sem veszítesz, ha nem dolgozol, csak a bizonytalanságot. lehet, szereznél néhány kellemetlen pillanatot az ügyfeleknek ill. a főnöködnek, de magaddal helyetted senki sem fog törődni!

Ingrid 2009.01.20. 22:26:36

Élni és élni hagyni... nekem ez a véleményem a főnök-beosztott viszonyról.
Nem tudnék jól aludni, ha így bánnánk a munkatársainkkal. Bennem mindig csak az merül fel ilyenkor kérdésként, hogy az ilyen, az hogy tud aludni? Milyen a lelkiismerete? Hogy számol el a sok-sok kegyetlenkedéssel...
Biztos nincs családja, legalábbis remélem....

Szívem, Neked most csak magadra kell gondolnod és a kis Tigyereketekre, semmi másra. És az ügyfelek is megértik, tuti...
Ölellek sokszor!

ßóbita 2009.01.20. 22:40:24

Megdöbbentő, hogy ezt egy cég megteheti egy kismamával.

manner 2009.01.21. 02:12:02

Huhh, micsoda szemétség. remélem, azért legalább egy kis belátás szorult ebbe a kedvesaranyos főnökbe. Ha meg nem, akkor legyen, amit Kató néni javasolt :D
lényeg, hogy olyan megoldást válassz, ami a legkevesebb bosszankodással jár (jó, tudom, mindegyik azzal jár, de legalább a lehetőségekhez képest....)
zsuzska

fazsiráf 2009.01.21. 09:44:07

Piroska, szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha a főnöködnek nincs. Egyetlen ügyfél sem várja el, hogy ingyen dolgozz!! Ha ingyen is csinálod, akkor a főnököd nem tanul a helyzetből, csak azt erősíted meg benne, hogy igenis megcsinálhatja a kollégákkal, hogy nem fizet! Hiába él a szerződésed, a nem fizetés rendkívüli felmondási ok, szóval akár ma is felállhatsz! Én is arra szavazok, hogy élvezd ki szépen a pocakosság végét!

egykerekszilva 2009.01.21. 10:40:49

Ilyen szemét kizsigerelő alakot, remélem majd visszakapja az élettől! Sajnálom Piroska, hogy ezen is keresztül kell menned.

meske 2009.01.21. 11:11:05

Kisfiam de nem tudod magad kiíratni? Mert azt írod köt a szerződésed, muszáj dolgoznod. De ha kiíratod magad, akkor nem kell dolgoznod, akkor nem kényszeríthet rá nem?
Az semmiképpen nem jó neked, ha a hivatalos szerződéses felbontatod, viszont ha tp-n vagy, akkor semmit nem tud tenni nem?

Bogaram 2009.01.21. 14:26:46

Nagyon sajnálom, hogy még mindig ilyen dolgok miatt kell idegeskedned! Legalább pár hét teljes babára ráhangolódás járna Neked!!!

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.01.21. 19:16:40

Egyetértek Meskével: az semmiképpen sem jó a GYED, GYES stb. szempontjából, ha felmondasz, de ha a körzetid ilyen cukorbajokkal nem ír ki végleg betegácsiba, akkor ő is olyan kegyetlen, mint a főnököd! Az meg, hogy senki sem csinálja meg a munkát helyetted, legyen az ő baja. Ha ő nem törődik a Te bajoddal, Te minek törődnél az övével?? Semmi lelkifurdalás! Így elkerülöd a veszekedéseket is.

KatAnyaka 2009.01.22. 13:33:07

Szia kedves Piroska!

Jó néhány hónapja olvaslak Téged lelkesen, igaz, eddig titokban csináltam mindezt, most azonban felfedem magam, mert szeretnék "adni" Neked valamit. Kukkants be a blogomba érte! :o)

Vigyázz magatokra, üdv: Kata

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.22. 16:34:01

Katanyaka! Köszönöm szépen, de nem tudom a blogod elérhetőségét! Megírod kérlek?:-)

KatAnyaka 2009.01.22. 20:07:18

Jaj, bocs, nem ismerem a blog.hu - t, azt hittem az adatlapomon megtalálod :S www.hobbifozocske.blogspot.com ;o)
süti beállítások módosítása