Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szakítás

2008.11.25. 18:19 | piroskaesfarkas | 22 komment

Felhúzott térdekkel kucorogtam a dolgozószoba süppedős foteljában, idegesen babráltam a hirtelen felindulásból ollóval megnagyobbított nyakkivágású hálóingemből meglógott cérnaszálat, s tétován megkérdeztem ismét: "Nem akarod inkább mégis Te felhívni?"  Elhárította a feladatot, de igaza volt, hogy mégiscsak nekem kéne beszélnem Dr Pontjóval, ám mégsem akaródzott kikeresnem a számát a mobilomból, és megnyomni a kis zöld telefont.

Már a múlt héten is megpróbáltam elkapni, de vagy nem vette fel a telefont (egymás után többször nem merem hívogatni, ezért már Meskét is leteremtette, így jólidomított kismamaként várok egy bő órát a csörgések között), vagy át volt irányítva a magánrendelős asszisztenséhez, aki kedves volt ugyan, de nem tudott segíteni, csupán azt tanácsolta, hogy próbáljam később.

Azért mégiscsak röhejes, hogy szorongok felhívni a saját nőgyógyászomat! Nagy levegő, majd benyomtam a hívás gombot. Pár búgás után felvette, majd a következő néhánymásodperces párbeszéd hangzott el:

-Jó reggelt kívánok Doktorúr, XY vagyok, nem zavarom? - kérdeztem már-már negédes illedelmességgel.

-Mit akar? -fortyant fel.

-Sajnos még mindig magas a vérnyomásom, és a múlt héten jártam a kórházban, ahol Önhöz irányítottak, ill. belgyógyásznál is jártam, de szintén azt javasolta, hogy forduljak a nőgyógyászomhoz. Valamint a cukorterhelésem is magas értékeket hozott ki, és mivel holnap megyek a kórházba fél tízre a dietetikushoz, előtte szeretnék bemenni a Doktorúrhoz, ha alkalmas Önnek. Szeretném, ha összefogná ezt a két problémát, megnézné a leleteket, és útbaigazítana, mert nagyon aggódom. -folytattam bizonytalanul.

-Hány hetes?

-Ma töltöm be a 23. hetet.

-Feküdjön be a kórházba! - modta kurtán, de erre többször is rá kellett kérdeznem, hogy elnézéstnemhallottamjól, mert olyan halkan mormogott.

-Elnézést, akkor most mit kellene tennem, vagy hogy működik a bejelentkezés, mikor menjek? - érdeklődtem legörbülő szájjal.

-Asszonyom! -váltott még gorombább hangnemre, leplezetlen türelmetlenséggel- hányszor mondjam magának, hogy feküdjön be a kórházba, majd ott kivizsgálják. Reggel nyolcra legyen itt a csomagjával és jelentkezzen a nővéreknél! -azzal köszönés nélkül rámcsapta a kagylót.

Leforrázva nyomtam ki a telefonomat. Asszonyom? Tuti, hogy megint fogalma sincs, hogy egyáltalán találkoztunk, és voltam Nála legalább ötször!? És nincs rám soha két perce sem? Minek feküdjek be, ha ennyire nem törődik velem? Meg mi lesz majd, ha éppen szülök, és nem érem el, vagy ha mégis, akkor hasonlóképp viselkedik?

Bőgtem egy sort a még éppen itthon készülődő Farkasnak, majd kapóra jött Meske barátnőm hogyvagykisfiam hívása, akinek krokodilkönnyek közt meséltem el a történteket. Végül felhívtam Szomszédmelcsi barátnőmet, hogy ide a nőgyógyászával, akinél három imádnivaló gyerekét is szülte, hátha nem késő a váltás.

Dr Pontjóval nincs türelmem, energiám, lelkem, bizodalmam tovább vesződni, nagyon sajnálom. Megérett a kapcsolatunk a szakításra.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr31788243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katónéni 2008.11.25. 18:45:13

Erre nem tudok mit mondani!
Drága Csillagom!
Nagyon sajnállak!
Vulgárisabb kifejezéseket nem írnék ide,azt csak gondolom erre az "emberre"??????!!!!!
Tarts ki Drága! Jobb kell legyen!!!!!
Ölel:Katód

kerekszilva 2008.11.25. 19:39:36

Jól döntöttél, Te ennél jobbat érdemelsz! Remélem találsz egy sokkal jobbat, mert ez már tényleg abszurd...

ßóbita 2008.11.25. 19:54:01

Jesszus, ez megint mi volt??? Ez az orvos nem normális.
Piroska, Neked valahogy nincs szerencséd a nőgyógyászokkal! :(

Ilona · http://ilonana.freeblog.hu 2008.11.25. 20:02:03

Drága Piros! Ez a kapcsolat már az elején gyanús volt (nekem). Ez nem a te embered! Nyugi mert meg fogod találni a LegJobbat és még nem késő!
Engem a belgyógyász a 7,9-el is beakart fektetni! A nődokim meg legyintett... Viszont azt nem tudom, hogy a te cukrodat hogyan kellene beállítani!? Ehhez kell megfelelő embert találnod, ez most a legfontosabb és túl sok halasztást nem tűrő!
Nekem is van a tarsolyomban egy profi, tapasztalt, uh specialista, kedves, türelmes doktor bácsi ha gondolod!?

panka · http://gonczybiro.blogspot.com 2008.11.25. 20:42:41

Kedves Piroska!
Már jóideje olvasgatlak lelkesen, Ingridtől találtam hozzád. A doktorod viselkedésén már többször felszaladt a szemöldököm, de a mostani eset, mint látod, annyira kiverte nálam a biztosítékot, hogy már nem hagyhatom szó nélkül. Őszintén sajnálom, hogy eddig is ennyit küszködtél vele, szerintem nem kérdés, hogy váltanod kell. Elhiszem, hogy jó szakember, de ettől még nem válik jó nőgyógyásszá, mert egy nőgyógyásznak a modora, viselkedése nem csupán udvariassági kérdés, hanem ettől függ, hogy elnyeri-e betegei bizalmát. Igenis léteznek jó orvosok, az nem csupán városi legenda.
(Csak hogy rögtön a sajátomat említsem, mikor a kislányommal 13 hetesen egy magas lázzal járó betegség terített le, félnaponként (!) hívtam őt aggodalmamban, és ő félnaponként biztosított róla, hogy megérti az aggodalmamat, de meg is nyugtatott, és jótanácsokkal látott el bababarát lázcsillapítás témakörében.) Ha bármikor úgy adódna, szívesen ajánlom őt is, de remélem a barátnőd orvosában már megtalálod a megfelelőt, aki törődik is veled.
Ne haragudj, hogy rögtön egy ekkora litániával rontottam be hozzád, de őszintén felháborodtam, és egyben nagyon sajnálom is, hogy ilyeneken kell idegesítened magadat. Vigyázz a kis Mütyürötökre, és magadra, minden rendben lesz!!! Szeretettel ölellek így ismeretlenül is: Panka

Kryszti 2008.11.25. 20:56:13

Drága Piroska,
Sajnálom. :) Teljesen megértelek. Ezt már nem lehet és nem szabad folytatni.
Szívből kívánom, hogy a Szomszédmelcsi nőgyógyásza legyen a Dr. Tökéletes. A váltás nem késő!
Sokszor ölellek Titeket

Pocakos Macska 2008.11.25. 21:33:52

Jaj :(((( Ez borzalmas!!!
Váltanod kell, egyáltalán nem késő... Így nem lehet beszélni senkivel, ráadásul Rád sem nézett és a leleteidre se! Nekem sem volt jó a nőgyógyászválasztásom, de végül akadt egy akiben megbíztam, a sors fintora, hogy mégsem nála szültem. ( Sőt, a végén derült ki mekkorát bakizott...) A lényeg, hogy minél hamarabb lásson egy normális nőgyógyász és ha be kell feküdnöd sincs gond, a fontos az, hogy minden rendben legyen!!! És ne idegeskedj!!!

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.11.25. 21:49:40

Ez olyan dolog, hogy a kislányod az ügyeletes orvosnál uis meg tud születni, de mégis keress valakit, akiben megbízol...És szerintem hagyatkozz nyugodtan a megérzéseidre :) Ne keserítsen el, hogy váltanod kell..Gondolj arra, mennyivl jobb lesz valakivel, akiben megbízhatsz ;)

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.11.25. 21:55:12

NAGYON JÓL TESZED...EZ NEM ORVOS, CSAK DR...NÁLAM EZ KÉT KATEGÓRIA...
remélem szerencsés lesz a váltás...sok puszi és drukk nektek!!!!!!!!!!!

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.11.25. 22:34:30

Asszonyom! Szedje össze magát! És guruljon vidáman tovább.

Nóri 2008.11.25. 22:37:01

Sajnálom nagyon, de ennél biztosan jobb és gondosabb kezekbe kerülsz! A bizalom a legfontosabb.

Zsuzska 2008.11.26. 00:33:04

Jajj, szegény! grrrrr, hát ez felháborító! Nem, sose késő váltani, ne aggódj, biztos találsz jót:) lényeg, hogy ne idegeskedj... de tényleg!!
Én is tudok nagyon jót ajánlani, aki orvos és nem csak dr (igaza van Vörösbegynek, ez két külön kategória)! Remélem, hogy akit ajánlanak, beválik, de ha pici kétséged is támad, vagy nem vagy elégedett, írj egy ímélt / küldj egy ímélcímet és elküldöm a nevét, számát!

És biztos nem lesz semmi baj! A mesében a TÜNDÉRNEK mi baja eshetne, de most komolyan? :)

Niki- picurAnyu 2008.11.26. 11:53:14

:( Egyszerűen szóhoz sem jutok. Hát orvos az ilyen???? Ráadásul nőgyógyász????
Nagyon sajnálom, de én is tuti szakítanék, és hidd el, jobb most, mint túl a 30. héten majd, a szülés előtt. Biztos vagyok abban, hogy fogsz találni egy nagyon jó dokit, aki KEDVES és LELKIISMERETES lesz veled.
Addig is kikérnék egy másik szakvéleményt, és ha ő is a befektetést ajánlja mindenképp, akkor bizony pakolnék.
De minden rendben lesz!
Ezzel a dokival meg többet ne is foglalkozz, ne is idegesítsd magad vele, meg sem érdemli, hogy gondolj rá!!!

Judi 2008.11.26. 12:12:36

Csak gratulálni tudok a döntésedhez!!!
Ezt a viselkedést egyetlen orvos sem engedheti meg magának, különösen nem egy nőgyógyász!
Mély döbbenettel olvastam eddig is az orvosod viselt dolgait, de ez a mai bejegyzésed rátette a habot az összes eddigire!
Lehet, hogy el vagyok kapatva a mi orvosunkkal (megjegyzem, teljesen ismeretlenként kerestük meg annó), de nála természetes, hogy a kötelező uh-ok kivételével nem ad ki a kezéből, de ezekre is, ha teheti bejön velem. Ma voltam 28 hetesen ahova azt mondta, hogy nem tud jönni, de egyszer csak megjelent , elkapta a karomat a folyosón és már mentünk is. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a magánrendelésén kifizetett vizitdíjakon felül soha nem fogadott el egyetlen fillért sem.
Csak azért írtam le, hogy biztassalak Ne add fel! A fehérköpenyesek között is van még (rosszhírük ellenére) néhány EMBER akire nyugodtan rábízhatjuk magunkat.
A könnyekkel pedig félre! Ne izgasd magad, mert egyikőtöknek sem tesz jót!

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2008.11.26. 14:08:05

az AMIT mondott: azt én is támogatom. Ki kell vizsgálni.
az AHOGY mondta, az viszont elfogadhatatlan.

csak nehogy a fürdővízzel a babát is kiöntsük: itt a nagy nőgyógyász-találósdiban most akkor ki figyeli miniPiroskát?

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.11.26. 15:34:43

Szívem!
Kitartást, csak jön már az igazi.... addig is vigyázz Magatokra!
Puszi

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.26. 16:50:00

Lányok, köszönöm a vállveregetést!:-)
Valóban úgy van, hogy ki kell vizsgálni, de szeretném, ha valaki "menedzselné" az egészet, lenne egy gazdám, aki legalább megnézi a leleteket.
Persze, hogy befekszem oda, ahová kell, csak ne azért mondja valaki, hogy lerázzon.
Egyeztetek pénteken az ajánlott nőgyógyásszal vérnyomás és cukor ügyben is, és ha azt mondja, hogy mennem kell, vagy szedjek gyógyszert, akkor persze, hogy megteszem. Csak ennyit vártam Dr Pontjótól is.

Kispiroskát az Istenhegyin ugyanúgy figyelik, jövő héten megyek Hozzájuk, ahogy eddig is, Pontjó mellett is jártunk. Pontjóhoz meg december elején kéne mennem, de majd lemondom. Két hete kukkantották meg Mütyürkét odabent, remélem, azóta is minden rendben folyik a hasamban:-)

A cukordiétát elkezdtem, napi 7-szer böködöm az ujjamat is a cukormérés miatt, méregetem a szénidrátot, stb...............És kerülöm a sót a vérnyomásom miatt...

Pankababa 2008.11.26. 20:10:43

Helyesen cselekedtél szerintem, épp időben váltottál még. Sajnos hiába feküdtél volna be a H-ba, ha az orvosod nem veszi kézbe az ügyedet, akkor kórházi kereteken belül sem történik semmi, sajnos. Írj majd, hogy milyen az újdoki, remélem végre a megérdemelt szolgáltatást kapod. Addig is puszi, ügyes vagy a diétával, van valahol egy cukros terheseknek való irományom, receptek, kaja ajánlások és társai, mindenképp meg fogom keresni neked!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.11.27. 07:45:05

Jól döntöttél! Remélem sikerül neked való, okos, és emellett emberséges orvost találnod! Aki ilyen, annak nem való ez a szakma...

Piroska 2008.11.27. 08:46:22

Pankáék, köszönöm előre is a cukrosirományt:-)

Liliy! Neked meg a bíztatást köszönöm!!!!

Azért remélem, hogy mégiscsak jó szakember, és valószínűleg bennem is van hiba, hogy nem tudtam alkalmazkodni hozzá, mert nagyon sokan járnak Dr Pontjóhoz, csak nekem nem lett az.....

Tike 2008.11.27. 11:08:32

Dr. Pontjó pont addig jó amíg nincs probléma :( Nem benned van a hiba...

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.27. 16:31:45

Tike! Köszönöm!:-)
Most hallottam egy titkosat Meskétől, és úgy örülök Neki!!!! Kétujjösszekereszteződés!!!!!!!!
süti beállítások módosítása