Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dr Pontjó jobblába

2008.10.21. 08:00 | piroskaesfarkas | 14 komment

Ma reggel kivételesen nem a balt dugta ki először a takarója alól, hanem a jobbal léphetett bele a házimamuszába, melynek köszönhetően egészen emberire sikerdetett a találkozásunk.

Biztosra mentem, így már tegnap odatelefonáltam neki, hogy ma reggelre vagyok beírva, emlékszik -e rám, tudja -e, hogy megyek (ne kelljen sután toporognom az ajtaja előtt, ahogy a múltkor is), s meglepődve válaszolta, hogy márhogynetudná, perszehogyde.

A váróban röpke mélyinterjút készítettem a velem szemben fészkelődő kismamával, aki szintén Dr Pontjó bűvkörébe tartozik, s aki lelkesen ecsetelte, hogy Ő a barátnője ajánlásával érkezett (akinek pedig mind a három gyermeke a mi morgós dokink kezei között született), s csakis csupa jót tudnak nekem mondani róla. Igaz ugyan, hogy időnként mufurc, meg furcsa, néha alig hallani amit mond, de szakmailag mindenki isteníti, és állította (ahogy szüleim orvos ismerősei is), hogy helyén van a szíve. Hát jó, én nyitott vagyok, s egyébként is szentül elhatároztam, hogy 1. adok neki még egy esélyt, 2. megszelidítem.

Na persze Nála a jobblábas kelésnél sem arra kell gondolni, hogy széles mosollyal a fején már messziről integetett, ahogy meglátott a folyosón, s nevemen szólítva maga előtt betessékelt a szobájába, ahol hellyel kínált, szemembe nézett, s lelkesen megkérdezte "hogyvagyunk, hogyvagyunk drága Piroska!", aztán türelmesen megvárta, míg végig felolvasom a hetek óta a dossziémban lapuló kérdéseimet, melyeken mind elgondolkodik, s részletes, megnyugtató válaszokat ad. Mikor behívom Farkast az ultrahangra, kedélyesen üdvözlik egymást, majd a vizsgálat közben végig magyarázza, hogy éppen mit látok a képernyőn, örömmel nyugtázza, hogy minden a legnagyobb rendben, majd a végén kinyomtat néhány jólsikerült képet a Migyerekünkről (ami csöppet sem hasonlít egy tál mákostésztára), s miközben a kezembe nyomja, még derűsen megjegyzi, ilyen szépet még sosem látott.

Ha nem is így történt, mégsem jöttem el tőle feldúltan, mint az elmúlt alkalommal, s nem fordult meg a fejemben a szakítás gondolata sem:-) Most is némán szánkázott a műanyag bizgentyűvel a zselés hasamon, egy szó nélkül biggyesztette oda a kis ixeket, húzta a fehér vonalkákat a képernyőre, s csak akkor hallatott egy aprócska nevetést, mikor megjegyeztem, mennyire helyes is az orra a gyereknek.

Megosztottam vele az újabb rémisztgetést, miszerint a méhlepényem magzati felszínén felkopások vannak, de Ő nem látott semmi ilyesmit, nem is értette, miért írták ezt rá a papiromra (dejó, hogy mindegyik mást lát), s meg is mutatta, hogy nézzem már meg, milyen szép egyenletes a vonala. Ráfogtam, hogy látom.

Aztán észrevettem egy nagy fekete lyukat Füleskén, valahol a szíve alatt, s hangosan feljajdultam "istenem, az meg mi az a nagy feketeség????!!!" Kurtán elmagyarázta, hogy az bizony jó, hogy ott van, mert az a gyomra, s azt mutatja, hogy nyeli a magzatvizet, tehát átjárható a kis nyelőcsöve. Meghallgattuk a szívét, rákérdezett, hogy mikorra vagyok kiírva, majd elégedetten bökött rá a kisnyíllal a monitoron megjelenő számokra "Ez egy nyagyon komoly gép, látja Piroskám, és a baba adatai alapján ez is hajszál pontosan március 23.-át mutat a szülés várható időpontjára." Az utolsó kimerevített képnél, ami nyilván a kicsi alvázát ábrázolta, érdeklődött, hogy tudjuk -e már az apróság nemét "A múltkor azt mondta a doktorúr, hogy kislány." -válaszoltam. "Az már nem is fog változni."-jegyezte meg.

A "dobja le a bugyiját Piroskám" motyogós felszólításra kétszer is vissza kellett kérdeznem, mire megértettem, hogy ideje kivetkőznöm magamból és felkapaszkodni az ülős tárogatósszékbe, ahol meggyőződött róla, hogy úgy van összezáródva a méhszáj, ahogy az kell. Még arra is szakított időt, hogy megnézze az elmúlt három hét alatt összegyűjtött leleteimet, s az egyes értékek mellé kis pipákat firkált a lap szélére. Sőt, még a borítékot is alig hallhatóan, de megköszönte, amit finoman letettem a nyomtatójának tetejére "itthagyom Önnek ezt a borítékot" frappáns mondat kíséretében.

Szokás szerint körmölt valamit az íróasztalánál, mikor elköszöntünk egymástól (nemám feláll, kezetfog, kikísér, vagy ilyesmi), s olyannyira fel voltam dobva, egyrészt attól, hogy Füleskénél semmi kivetnivalót nem talált, másrészt a szokásoshoz képest virágos jókedvétől, hogy mielőtt kiléptem volna az ajtón, mögötte elhaladva önkéntelenül megsimogattam a hátát.

A földszintre leérve Farkas felfedezte, hogy a kórházi büfében lehet kapni tojásrántottás szendvicset, teljesen felpörgött, s rögtön rávetette magát. Ezentúl egészen biztosan lelkesebben kísér majd el a háromhetente esedékes Dr Pontjó vizsgálatokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr86724710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2008.10.21. 16:34:55

Hú, most nagy kő esett le a szívemről, talán a "robajt" Nálatok is lehetett hallani!!!! :)))) El sem tudom mondani, hogy mennyire ÖRÜLÖK!!!! Végre, végre....
A beszámolód frenetikus, nem is beszélve az illusztrációról. :)

Mélt dobok később, mert véletlenül én is ma jártam bent, és néhány infót megtudtam Dr. Pontjóval kapcsolatban.

Pöttye 2008.10.21. 17:12:06

Jaj de imádom ahogy írsz... :) Kis humorbomba vagy, ugye tudod ?:)
Örülök nektek.. Látunk képet Füleskéről ?:)

kerekszilva 2008.10.21. 17:27:11

Örülök, hogy minden rendben van a kislányotokkal! :-) Remélem továbbra is ilyen elfogadható kedélyű marad a doktor úr, hiszen még hosszú közös út áll előttetek.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.10.21. 18:22:22

Felfedeztem egy újabb közös vonást köztünk, azaz inkább a kedveseink között. Az énenyimé is rántottás szendvics rajongó és egy ilyenért sok mindenre képes. :) Ha készítek neki reggel és becsomaglom, majd távozásakor a kezébe nyomom, madarat lehet vele fogatni.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.10.21. 21:29:04

Tovább passzintottam neked egy kis feladatot, nézd meg nálam.

Katónéni 2008.10.21. 21:58:09

Drága Piroskám!
Végre!!!!!!
Dr.Pontjó, akkor pont jó!!!!!!!!
Csak nem olvassa a blogodat!!!!?????
Annyira imádom a stílusod! Rossz volt a kedvem, most viszont elképzeltem a mai történeted és vigyorgok,mint ama bizonyos tök a vetésben....
Pocaksimi a Tündérlánynak!
Költöm&kotlom a következő versikét!
Holnap megyek Pestre, milyen kár,hogy nem találkozhatunk egy mézes-tejes mellett!!!!!

Pankababa 2008.10.21. 22:26:51

:-) Ez jól esett most nagyon nekem is.
Férjed nem mehet be az uh-ra? Képet nem kaptál? :-(
4D-re fogtok menni?

Piroska 2008.10.22. 08:45:47

Kryszti Drága! Köszönöm szépen!!! Hallottam valami koppanást, lehet, hogy Te voltál az:-)
Várom a titkosat! Puszillak!!!!!

Pöttye! :-))) Képzeld, nem kaptam képet....Majd jövő héten a genetikustól szerzek!

Lily! Rántottát gyakran csinálok, de szendvicsbe még sosem raktam. Ki gondolta volna, hogy ekkora örömforrást jelent egy tojásrántottás szendvics!!!:-)

Mercikém! Nézem, köszönöm!

Katóka! Jöhetnek a versek, aztán majd kiadjuk!:-) A bevételből meg megcsinálhatod az ovit, amit úgy szeretnél, ha jól tudom, ugye?

Pankababa! Na ugye először is, férjem nincs, vagyis lányként estem meg:-) 16 évnyi boldog vadházasság termése lesz Füleske:-) egyébként Farkas most bejöhetett, élvezte is az előadást.
Nem kaptam képet, hogy a csuda vigye el. 4D-t meg azt hiszem, jövő héten automatikusan csinálnak majd az Istenhegyin, a 20. heti UH vizsgálaton. Na akkor már követelni fogom a képet!!!!

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.10.22. 09:28:37

Én is itt vagyok, csak halkan, és szurkolok a pocakmanónak :) Nem kell stresszelni, az csak árt (mondom én a gyomorgörcsös;))

hildy 2008.10.22. 15:59:08

Furcsa, hogy ilyen gyakran nézik az alvázadat. Nekem csak négy hetesen kellett ledobni a bugyimat és a szülésnél...:)

Piroska 2008.10.22. 17:08:47

Mimke! Majd én is mondogatom Neked annak idején:-)))) Pusszantalak!

Jaj de jó Hildy, hogy jöttél!!! Már azt hittem, hogy az ironikusnak vélt megjegyzésemmel (ami nem is volt az:-) jól elriasztottalak:-)
Igen, és az a röhejes benne, hogy most ilyen gyakran "mutogatom", előtte meg évekig elkerültem a nőgyógyászokat. Már az inszeminációnál is gyakorta "nézegették" az alvázamat....Dr Pontjó 3 hetente akarja látni a kismamáit, és ilyenkor általában a méhszájat is ellenőrzi, és mindig ultrahangoz. Érdekes, mert a morcossága ellenére nem annyira zavar, ha a tárogatószékbe kell másznom (már a paráimhoz képest nem annyira....pl. alap probléma még mindig, hogy milyen zokniba menjek aznap...)

Niki- picurAnyu 2008.10.23. 18:02:34

:)
Ha jól emlékszem 12. heti Uh után itthon nézegettem a lemezre mentett képeket, amikor én is észrevettem ezt a foltot, és persze majd agybajt kaptam, hogy miért lyukas a gyerek, a doki miért nem említette. :) Pár napig tövig rágtam a körmömet, mire kiderült, hogy nem lyukas a gyerek. :)))
süti beállítások módosítása