Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Énkészülékemben

2008.10.13. 18:00 | piroskaesfarkas | 13 komment

A zsúfolt váróban, a fényes fehérre mázolt, kényelmetlen fémpadokon sokadmagammal üldögéltem, félig lecsúszva, pocakkidomborítva, s ide-oda kapkodtam a fejemet, hogy melyik búgó kijelzőn jelenik meg a négy szám, amivel beazonosítottak még a múltkor, s általa megnyílik előttem az ultrahangvizsgáló bűvös kapuja. Farkas csukott szemmel egy kőoszlopnak támaszkodva időnként nyammogott egyet a már régen ízesincs rágógumiján, amit attól féltem, hogy bóbiskolás közben véletlenül lenyel majd.

Beszédbe elegyedtünk a mellettem ülő helyes, szemüveges kismamával, mégpedig a bizonytalankodás hozott össze minket, hogy most kopogtatni kell -e azon a bizonyos nyolcasajtón, vagy sem, a kartonunkat beadjuk -e, vagy majd szólítanak, mert isten ments, hogy túlzott érdeklődésünkkel kivívjuk magunk ellen a nővérek és orvosok haragját!? Időközben felbukkant Dr Rágózós, majd eltűnt a nyolcasajtó mögött, s ekkor hirtelen, bólogatva egymásra néztünk: "Ő volt az."

Kedves társaságom elmesélte, hogy Ő is ennél a dokinál járt legutóbb, és a frászt hozta rá, hogy húsz percig meg sem szólalt, csak grimaszokat vágott (bár miután elmeséltem, hogy milyen kérődzősen rágózott, mikor Füleskét nézte, elbizonytalanodott, hogy talán akkor is ezt csinálta, mégsem képeket vágott), és a vizsgálat végét is úgy jelezte, hogy a pocakjára tette a papirkendőt.

Ha nem csevegek el pocakostársammal a folyosón, egészen biztosan a saját készülékemben keresném a hibát (lehet, hogy meg is teszem), ugyanis ezúttal a hetesajtó előtti táblán gyulladtak ki a számaim, s egy idősebb hölgyhöz kerültem (először nővérkének néztem), aki szintén felborzolta a lelkemet, igaz, némileg magasabb pontszámokat kapott nálam nőgyógyászértékileg. Hát nekem már semmisemjó??? Kényeskedő puccmaca!

Köszönés helyett a nevemet kérdezte, majd jól lehordott, hogy minek jöttem tizenhéthetesen a tizennyolcadikhetes vizsgálatra. Megbánást tanusítva igyekeztem tudatni vele, hogy azúgyvolt, hogy a nyitottgerincgyanu miatt Dr Pocakszúróhoz kerültünk, aki tessék megnézni, a kiskartonom hátuljára írta fel, hogy márpedig ma reggel nyolckor látni akar, és lám, itt vagyok ragyogok. Tökhülyének nézett, majd sóhajtott.

A vizsgálat két percig sem tartott, ezalatt kétszer is beszélt a mobilján, s mikor végre úgy éreztem, lesz egy kérdésnyi időm, nem haboztam "Lenne olyan kedves, ha látja a babánk nemét, megosztaná velünk?" -mondtam nyájas mosollyal a képemen. Mogorva választ kaptam "Talán szóljon a gyerekének, hogy forduljon be!" Visszahúzódtam, de ekkor, mintha Mütyürke meghallotta volna az el nem hangzott felszólítást, már bukfencezett is a hasamban, s bár minden olyan kapkodós volt, Dr Mogorvanő kurtán hozzátette "Egészen biztosan lány." Büszke voltam rá (mármint a Migyerekünkre), s feledve a nembarátkozós stílust, lelkesen folytattam "Ó, akkor nem kell elcsomagolnom a kis rózsaszín ruhákat, amelyeknek a múlt héten már nem bírtam ellenállni!"

Váltottunk még néhány mondatot, Ő morcosan kérdezett, én erőlködtem, hogy megfelelő, kedvérevaló és rövid válaszokat adjak, de egyszer sem sikerült, s képzeletben éreztem a körmösöket az ujjaim végén. Na de nem baj, a röpke aligkétperc alatt nem mondta, hogy látna valami eltérést (igaz, azt sem, hogy minden szép és jó), s alig vártam, hogy a váróba kiérve Farkassal szemügyrevegyük a leletem hátuljára tűzött fényképet.

Na de mit ábrázol a kép? Fekete alapon fehér, elnyújtott háromszög, melynek szintén fekete a bélése. Mi ez???? Az tuti, hogy nem a gyerek, sőt, pont úgy néz ki, mintha nem is lakna a hasamban senki. Ezt bírta csinálni????? Amikor a monitoron ott láttam Füleskét táncolni, fogta a kis fejét, meg rugkapált, bukfencezett, és produkálta magát, akkor kiszúrja a szememet egy ilyen drága, modern művészeti alkotásnak kinéző valamivel (amit egyébként nem is kaptunk meg)? Csalódottan kullogtunk át a genetikára, hogy ott majd megvitassuk az eredményt Dr Pocakszúróval, aki mint kiderült, a héten szabadságon van!???? Szuper.

Szimpatikus helyettes fogadott minket, betessékelt az ideiglenesen átvett szobájába, majd elkérte a múltheti AFP eredményeket, megtekintette az imént kolléganője által kiadott papirost, majd az ezekből összegyúrt jelentést gépelni kezdte. Közben érdeklődtem, hogy vajon mégis mit árbázol az a furcsa fotó, amin mi semmit sem láttunk. Válasz: "A placenta magzati felszínén felritkulások." Ismét frászt kapok.....Azt mondja, egyébként minden rendben, ne aggódjunk, csináltassuk meg a toxoizét (már csináltattam az első hetekben, egy hete pedig ismét, de még legalább egy hetet kell várni az eredményre), mert az is okozhatja. Hát, majd rákérdezek az istenhegyin, ha megyünk a 18. heti vizsgálatra (tényleg a 18. hét után merészkedek oda is), és megpróbálkozom Dr Pontjónak is feltenni a kérdést jövő héten, háta jó napján fogom ki, s kevésbé lesz sün.

17+0 naposan a következő adatokat kaptuk:

Koponya átmérők BPD:38 mm, HC: 139 mm, OFD: 50 mm

Hasfal adatok: AC: 114 mm, AD1: 38 mm, AD2: 34 mm

Combcsont: FL:22 mm

Magzat súlya +- 180 g

A pici hosszát nem mérték le......

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr47711812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.10.13. 18:52:27

Emlékszem én, hogy Floresszel milyen izgatott voltam minden vizsgálat előtt, igaz akkor egy tökéletes uriember volt a dokim, ezért ilyen jellegű atrocitásnak nem voltam kitéve (mindent a magánrendelőben csinált á ötezer), és Blankival is nagyon kedves volt a dokinéni, igaz általában rendesen megvárakoztatott, de várni azt királyul bírtam. De az az igazság, hogy a legnyugodtabb, legkiegyensúlyozottabb terhességem Miksivel volt, nem volt dokim és nem tudtam felmutatni a szükséges négy pecsétet sem, így mondhatom, hogy az anyasági segélyért cserébe kaptam 9 boldog várakozással teli hónapot. Nem tudom melyik héten mekkora volt és azt sem, hogy az AFP értékei hogy alakultak, de ez nem is érdekelt. Utólag is azt gondolom, hogy megérte, főleg most, ahogy olvasom mik történnek veled a vizsgálatok előtt és alatt... kiborulok ettől...

Katónéni 2008.10.13. 19:36:24

Drága Piroskám!
A versikéket adott postod sorai íratják velem, a legutóbbiban saját soraidat is felismerheted!
Annyira elszomorít az orvosok hozzád állása. Gépek lettek, lelketlenül???? Szégyellem magam,helyettük....
Ölellek:Kató

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.10.13. 19:39:25

Komolyan mondom hihetetlen milyen embertelen, "termelési" érzeteken megy át valaki, aki szíve minden melegével, boldogan ringatja a nemrég fogant életet. Azt gondolnám ilyen embereknek nem lenne helye az orvoslásban, és lám mégis ott vannak. Szomorú, hogy át kell menned mindezen, és nagyon jó, hogy otthon és a családodtól megkapod mindazt, amire szükséged van. Bevallom neked, én tovább mennék. Kell hogy legyen olyan orvos is, aki jó szakEMBER...

Niki- picurAnyu 2008.10.13. 19:41:58

Hogy te "mindig" kifogod a "kedves" dokikat. :S

Katónéni 2008.10.13. 19:57:53

Őszanyóka csendesen
lépdel át a kerteken.
Leveleket festeget,
színeseket,szépeket.
Zörög a lomb , lepereg.
Néha eső csepereg.
Avar alatt sündisznócska,
nagyon siet, sok a dolga.
Megvetette puha ágyát,
ott alussza téli álmát.
Szelek szárnyán ökörnyál,
tekeredik tova száll.
Azt suttogja:
-Hol a Nyár????????

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.10.13. 20:12:42

Legalább a baba bukfencezett a kedvedért. Roppan szófogadó gyerek! :-)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.10.13. 21:14:27

Piroskám nem irigyellek emiatt az egész miatt! És még előttem vannak ezek a dolgok:( Minden tiszteletem a tiéd, hogy bírod! Én már biztos kicsit üvöltöttem volna!Mit képzelnek ezek magukról???? Azt hiszik, hogy egy dr a nevük előtt istenné teszik őket! Ez őrület!

Bóbita 2008.10.13. 21:53:50

Akkor küldhetem a rucikat :)
Az emailre válaszolok ám, csak még nem jutottam oda.

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.10.14. 11:32:39

Drága Piroska, minden elismerésem a Tiétek! Ilyen zord körülmények között jól álltátok a sarat. Bár ne kellett volna!!! Szívszorongató, hogy lépten-nyomon mennyi elszomorító mogorvaság fogad. :(
Füleskére igazán büszke lehetsz, "nem hagyott cserben". :) És olyan nagy kislány, hogy most már a súlyát fogják mindig megadni. Apropó, bátran szólongathatod a nevén. :)
Szorítok Értetek, hogy kismamához és Füleskéhez méltó módon vizsgáljanak végre Titeket.
Puszillak

kerekszilva 2008.10.14. 13:04:13

Sajnálom, hogy bedarált a "gépezet". A lényeg, hogy egészséges Ő és szépen fejlődik. Az egészségügy meg sajnos ilyen, csak egy "munkadarab" vagy a szemükben. :-(

Piroska 2008.10.14. 14:23:34

Ó, ez nem volt ám olyan rémisztő, mint a múltkori Dr Rágózósnál!:-)
Bárcsak ez a méhlepény magzati felszínén cisztás felritkulások se jelentenének semmi rosszat......

Szilvi 2008.10.14. 14:43:30

Zugolvasód vagyok, és együtt izgulok/sírok/gurgulázok Veletek és a "kis" csapattal.

Az egész doki mizériához csak annyit, hogy fantasztikus, hogy vannak ezek a kütyük, amikkel meg lehet nézni a babát, előre lehet tudni, hogy fiú vagy lány, stbstb! Nagyon hasznos! Tényleg!

Csak arra gondolok, ha 27 éve lett volna ilyen gépezet, én most nem gépelnék itt, arról nem is beszélve, hogy "B" esetben anyuék végigizgulták volna a 9 hónapot.

Szóval az érem két oldala! Nagyon sok boldogságot a bébihez! És írjál még nekünk sok vicces és sok elgondolkoztató postot! :)

Piroska 2008.10.14. 15:05:26

Szivi! Nagyon szépen köszönöm a kedves soraidat!!!!
Igazad van az éremmel kapcsolatban, lehet, talán jobb lenne, ha megelégelném az egész hercehurcát, és a végén bemennék szülni:-)
De ahogy magamat ismerem, úgyis tovább nyúzom a fehérköppenyeseket:-)
Mégegyszer köszönöm:-)
süti beállítások módosítása