Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dr Nemszemüveges kihúzva

2008.08.28. 08:00 | piroskaesfarkas | 19 komment

Sétáltunk a várban, végignéztük a egyik utcán a kapucsengőkre írt neveket, hátha megtaláljuk Farkas elfeledett keresztapját, aki állítólag valamikor még ottéldegélt, majd beültünk egy KVzóba késői ebédre, s bámultuk az arra haladó turistákat, s már benfentesként szemügyrevettük az aszfalton guruló babakocsikat. Izgatottan lesétáltunk a hosszú lépcsősoron, majdnem a rendelőig kanyargott, s jóval az időpontom előtt már bent voltunk a váróban, hogy megkezdhessem a szokásos előkészületeket.

Asszisztens megmérte a súlyomat (kértem, ki ne mondja, csak csendbe írja fel a megfelelő rublikába), kitöltötte a kartonomat, nézett vérnyomást (118/79), majd az ajtóban udvarias mosollyal megjelent Dr Nemszemüveges, egy gömbölyödő lány kíséretében, s betessékelt az antik bútorokkal és festményekkel dekorált hatalmas vizsgálóba.

Hellyel kínált, még mindig mosolyogva megkérdezte, hogy vagyok, de nem izgatta fel túlságosan, hogy azt válaszoltam "rosszul", nem is érdeklődött tovább (nyilván ez csak amolyan hávárjú lehetett). Ugyanazokat a kérdéseket tette fel, majd jegyezte le, mint amelyeket a múltkor már megkérdezett és felírt, mintha még nem találkoztunk volna a kórházba. Engedelmesen válaszolgattam (nem szedek semmiféle gyógyszert rendszeresen, nem volt allergiám, sem terhességem még, nem cigiztem és ittam soha,....), majd megjegyeztem, hogy a túlsúlyom miatt azért aggódom, de szóra sem méltatta, s az iránt sem érdeklődött, hogy szedek -e vitamint, vagy eszem -e rendesen, vannak -e komolyabb tüneteim, szokott -e szúrni a pocakom...

Megmutattam a borvirágos orromat, s tőle is próbáltam valami ötletet szerezni, mivel enyhíthetném a vörösödést az ábrázatomon, de szerinte alig látszik, és egyébként is gyönyörű a bőröm, örüljek neki??!! Jó. A fejfájásaimra meg csak legyintett, hogy az nem számít, nyugodtan vegyek be fájdalomcsillapítót, de továbbra is ellenállok, nem tudom, meddig bírom (tegnap estére megint bedurrant a fejem, előjött a retteneteshányós, szenvedősgörcsölős típus...pasi hajnalig masszírozta a homlokom jobb oldalát, tartotta a fejemet a mosdó fölé...ma reggel azért a kocsiban megjegyezte, hogy 250-ig számolta a jajgatásaimat, akkor abbahagyta...annyira elviselhetetlen volt, hogy még az is kicsúszott a számon, hogy nem kell nekem ez a gyerek....sajnálom is, hogy ezt mondtam).

Lepontozásom okai:

-A két héttel ezelőtti vér/pisivizsgálat leleteimet ígérete ellenére sem hozta el, mikor rákérdeztem, azt állította, még nem küldték fel neki......

-Ugyanazokat a berögzült szövegeket darálta le velem szemben ülve, amelyeket szóról szóra a múltkor is elmondott (pl. hosszasan ecsetelte, hogy nem 11 hetes vagyok, csak 10, és miért így kell számolni, pedig most jól mondtam), hasztalan próbálkoztam beleszólni, jelezvén, hogy túúúúdom, s úgy éreztem magam, mint egy idióta.

-A pocakszúrás szükségességéről kérdeztem, s először azt állította, szerinte inkább csak pénzlehúzás, majd meg azt, hogy nekem kell eldöntenem, s hosszasan magyarázta, milyen szörnyű dolog beteg gyereket szülni, tönkremehet az ember kapcsolata, rámegy az élete, stb. Nála már született úgy rendellenességgel baba, hogy a kombinált tesztek normális eredményt mutattak, és a tarkóredővizsgálat is megfelelő volt. Egyébként meg döntsem el, melyik típusba tartozom, aki a félig töltött pohár felett kesereg, hogy félig üres, vagy örül, hogy még félig van benne a víz....

-A rendelőben található gyönyörű, faragott paraván, alatta a kézzel csomózott értékes szőnyeggel csodás látvány, éppen csak a fejem lógott ki a tetején, mert olyan alacsonyra sikeredett, de még ez sem volt elég, mert végig ott állt, rálátással a zoknihúzásomra.

-Puccos rendelő ide vagy oda, őskori ultrahangos berendezéssel dolgozik, apró monitorral, amely borítása egykor szürke lehetett, de most már inkább sárgás, és a pocakomon keresztül semmit sem lehetett látni vele, úgyhogy megint csak alulról kukkantott be, de a képernyő olyan kicsi és zavaros volt, hogy semmit sem láttam, még a kis szívét sem (pedig Farkassal reméltük, végre meg is hallhatjuk a dobbanását), és még arra sem volt alkalmas, hogy megmérje a pici méreteit, nem hogy fotót nyomtasson vele.....(pasit meg be sem engedte a vizsgálatra, de úgysem látott volna semmit). 

-Egész végig rémesen éreztem magam. Zavarban voltam, kínos és megalázó volt az egész, nem tudnám pontosan megmagyarázni, hogy miért. Rossz érzés lett urrá rajtam, s a végén, mikor a cicivizsgálat következett, már annyira ki voltam akadva, hogy mikor felszólításra csípőre kellett tennem a kezeimet, a hüvelykujjam körmét a hátamba mélyesztettem, hogy kicsit elvonatkoztassak a szituációtól.....Az utóbbi hónapokban ez az ötödik orvos, aki betekintést nyert az alvázamba, de az előzőek egyikénél sem éreztem hasonlót.

Talán tényleg elkényeztetett vagyok, vagy túlérzékeny, de az elmúlt időszakban két olyan klínikán is jártam, ahol komoly berendezésekkel fogadtak, és sokkal diszkrétebben és alaposabban történtek a vizsgálatok.

Jó húsz perc után köszöntem el. Tulajdonképpen semmivel sem lettem okosabb, nem nyugodtam meg, nem tudtunk meg semmit a baba állapotáról, méreteiről, szívéről. A leleteimet nem kaptam meg, azt sem tudom, hogy a laboron minden rendben volt -e (ma kell este felhívnom Dr Nemszemüvegest). A súlyomon és a vérnyomásomon (amit otthon is meg tudok mérni) kívül csak egy kellemetlen élménnyt kaptam cserébe a tízezer forintért. Mindketten csalódottak voltunk, nem is láthattuk a migyerekünket, pedig annyira vártuk már ezt a következő vizsgálatot......

Szóval nem nekem való. Kereshetek tovább. Nem tudom, vajon nem túl kínos -e, ha ugyanabban a kórházban találok magamnak új orvost, s igaz, a magánrendelőbe járnék hozzá, de a kórházban akkor is összefuthatunk. Ha megtaláltam az igazit, mindenképpen felhívom Dr Nemszemüvegest, hogy tisztességesen megmondjam, mégis váltok, nem megyek vissza hozzá egy hónap múlva. Nemörülök.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr53637472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamaka · http://pponthu.freeblog.hu 2008.08.28. 16:47:36

Csak keményen, mig meg nem találod Anagyőt!

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.08.28. 18:00:10

Nagyon kedves doktornéninél született Blanki anno az Istvánban. Szólj, ha köll.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.08.28. 20:39:32

van egy tündéri orvosbácsim, nagyon tetszene neked, igaz nem szemüveges de Gandalf és az öreg Sean Connery keveréke, és állati türelmes, rendes stb. És ráadásul meddőségis nőgyógyász, szóval ismeri a dörgést. Egy baj van, már nem vállal szülést, csak terhesgondozást :-(

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.08.28. 20:40:44

a másikról csak hallottam hogy jó, a Bajcsy-ban van most, az előzőleg említett dokibácsi munkatársa volt, állítólag szuper, de mivel nem ismerem, inkább csak ha nincs más, akkor...

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.28. 20:44:20

Melyik kórházban is szeretnél szülni Piroska? Ha gondolod megkérdezhetem neked, hogy a kollégám felesége kinél szült már két kisfiút. Kútvölgyit említettél talán, ha jól emlékszem... Dobj egy emailt és adom a nevet! bolytocska@gmail.com

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.08.28. 21:24:53

Szerintem ha a másikorvos magánrendelőjébe fogsz járni, akkor leghamarabb 7 hónap múlva találkozol kb össze a nemszemüvegessel, aki nem fog rád emlékezni, mert ahogy olvasom futószalagos nődoki....egyébként meg teljesen mindegy, hogy megismer vagy nem, itt most csak a te és a tigyereketek számít, a saját érdekeiteket kell szem előtt tartani!!!

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.28. 23:25:16

Én csak egyet tudok a Klinikákon, aki a barátnőm problémáival szemben nagyon szimpi...
(Ha jól tudom ,ilyen korán még nem lehet hallani a szívdobbanását a picúrnak, de valaki olyan nyilatkozzon, akinek közelebbi élménye van...)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.29. 08:18:03

Jó, akkor most hadd leygek én az ördög ügyvédje. Nagyon sok nődoki rém kedves, és borzalmasan szeret csevegni-hókuszpókuszkodni, anyukakedveskedni. Ezek a külsőségek. Ne arra koncentrálj, hogy az etikettben mennyire jártas, hanem arra, hogy szakmailag mennyire hiteles. Itt nekem megfogta a figyelmemet valami: elmondta, amit ritkábban szoktak mondani a kismamáknak: hogy a kombinált tesztek sem megbízhatók. Ez egy kegyetlen felvilágosítás, de előbb utóbb mindenkinek el kell érnie ide, aki érett anya. Számot kell vetni azzal, hogy a gyereket úgy vállalja, ahogy jön, egyszeriségében és esendőségében is szereti, vagy pretenciái vannak, kirakat gyereket akar, tökéletes paraméterekkel. Én azért maradtam a mostani orvosomnál, mert kertelés nélkül elmondta, mi az amit garantálni tud, és mi az amit nem tud semmiféle hókuszpókusszal. És amikor mondtam, hogy mindegy, hogy milyen a gyerek, én vállalom és hogy még a nemét se szeretném tudni, mert ezt a gyereket akarom, függetlenül mindentől, akkor a doki is egészen más szemmel kezdett végül nézni rám. És egy eleve mogorvának és távolságtartónak tartott pasival lett kitűnő a kapcsolatom.
Ami a szemüvegesedtől eltántorít az az UH gép. Az bizony legyen tökéletes és értsen is hozzá tökéletesen.
Szóval itt most a legjózanabb anyai eszedre hallgass és ne a pillanatnyi érzelmi szükségleteidre - ha szabad tanácsolnom.

jou 2008.08.29. 08:39:09

Szomorúan olvasom, hogy nem vált be a doki. Eléggé elkeserítő érzés, mikor az ember a futószalagon érzi magát, és így semmibe veszik. Arról nem is beszélve, mennyi pénzért ilyen nemtörődöm. Na mindegy, szépen keresni kell mást. Csak persze amíg fogorvost gond nélkül vált az ember, addig a nőgyogyi sokkal kényesebb kérdés...
Engem nem vállalt el egy másik kiszemelt orvos ugyanabban a kórházban, a lehetséges kényelmetlen szituációkra hivatkozva. Kórházatváltottam, és nagyon nem bántam meg, hogy otthagytam a "szuperkórházat" a sok "nagykutyával".
Kitartás, Piroska, sok ölelést küldök!

Meske 2008.08.29. 09:11:22

:(((( itt is le kell írnom Pirosom, hogy mennyire sajnálom, hiszen én ajánlottam őt, szent meggyőződéssel, és eddig hiteles voltam a szeemedben, mert amit mondtam, az azért nagyjából úgy is volt. Ez most nem.
De annyira érdekes, mert amit ide leírtál, egy pontját sem érzékeltem egyszer sem, mióta hozzá járok. Igaz én csakis a Kútvölgyibe járok hozzá. Mintha nem is ugyanarról az emberről beszélnénk. :(
Csak azt kívánom minél előbbtaláld meg a számodra megfelelőt!!!
Puszi sok!

Piroska 2008.08.29. 09:59:54

Lányok! Köszönöm a bíztatást és az ajánlásokat, de egyelőre megnézek egy másik dokit, akinél az ikerunokaöcsik születtek, és a Tétényiben ügyködi, és úgy néz ki, mint a Télapó:-)
Valamint egy másikat is lehet, hogy meg kell kukkantsak, mert Joepapa orvosházaspár barátai ajánlották szent meggyőződéssel, és be is ajánlottak hozzá, tehát van már komoly beszállókártyám nála:-) Ha a Télapó nem jön be, megnézem Őt is.

Meske! Mondtam már, hogy nem a Te hibád, maradj már! Egyrészt nem mindenki ugyanazt várja el egy dokitól, van akinek bejön az egyik stílusa, sokatmagyarázása, míg a másiknak nem. Meg ugye az is igaz, hogy Te is csak kétszer láttad, ráadásul nem is voltál a magánrendelőbe, nem láthattad azt a gagyi gépet sem.
:-)

Lehet, nem is a dokival van a gond, csak rákaptam az alvázmutogatásra????:-)

Piroska 2008.08.29. 10:05:18

Csettenkém! Én is úgy gondolom, hogy rajtam kívül leginkább és elsősorban a babára kéne figyelnie egy dokinak. Na most Dr Nemszemüveges ugye még csak meg sem tudta mérni azzal a nyamvadt gépével, az egész egy mákostészta volt.....
Nem ő hívta fel a figyelmemet a kombinált tesztre, sőt, szerintem el sem küldött volna rá, csak én hozakodtam elő azzal a témával, hogy mi a véleménye a pocakszúrás szükségességéről.
Szóval igenis csináljon tökéletes felvételeket a babáról, elemezze, legyen már fontos neki, hogy mi folyik odabent. Egyébként meg közölte, hogy amikor a 12. heti vizsgálat következik, amikor komoly szűréseknek vetnek alá, nem is ér rá, és csináltassam meg, ahol akarom, a kórházukban (ahol ő nem lesz), vagy az istenhegyin (említettem, hogy ott is jártam már).
Túl azon, hogy kellemetlenül éreztem magam a társaságában, a legfontosabb, a szakmaisága sem győzött meg, és nem alakult ki semmiféle bizalom irányába. Az pedig baj.....

Öellek Titeket!:-)

Meske 2008.08.29. 10:21:39

Kicsit pontosítok: nem kétszer látott, hiszen ő csinálta nekem most a küretet. Előtte is naponta kellett találkozunk, meg utána is még két allkalommal.
Puszillak!

Meske 2008.08.29. 10:47:26

CSak hogy ne legyen 13. :))))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.29. 11:07:06

Kisfiam! Egyébként csak magamra mutogathatok, mert ki az, aki évekig ígérgette, hogy elmegy egy nőgyógyászhoz szűrővizsgálatra, aztán meg mégsem.....? Én.
És lássuk be, ha az elmúlt években tisztességesen jártam volna, lett volna időm arra, hogy megtaláljam a számomra megfelelő dokit, és nem most kéne sopánkodva rohangálnom és mutogatnom a titkos részeimet mindenkinek, meg sajnálkozni itt a füzetemben, hogy seholegyjó.....:-)

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.08.31. 12:15:55

Piroska! Sajnálom, hogy Dr. Nemszemüveges nem vált be. :( Ijesztő, hogy egy elavult készülékkel ultrahangoz, hiszen így bármit elnézhet. Azt meg egyáltalán nem értem, hogy ha terhesgondozásba vett, akkor hogy hogy nem ér rá a 12. heti vizsgálatra. Természetesen lehet nyomos ok, például szabadság, konferencia stb., akkor viszont kötelessége megszervezni, hogy kihez, mikor és hová menjél.

Az amniocentezisről ("pocakszúrás") illetve a 12. heti kombinált vizsgálatról (labor + ultrahang) próbáltam alaposan tájékozódni, mikor nekem is esedékes lett.
Azt találtam, hogy bizonyos angolszász területeken eltörölték a 35 éves korhatárt. Vagyis minden kismamánál elvégzik a kombinált vizsgálatot és csak pozitív eredmény esetén végeznek amniocentezist.
Nálunk úgy látom megosztott a nőgyógyász társadalom. Egy részük a fenti protokollt követi, míg mások mindenképpen amniocentezist javasolnak ha valaki betölti a 35. évét, még ha a kombinált vizsgálat negatív eredménnyel zárul.
Fontos persze tudni, hogy az amniocentezis 100%-osan, a kombinált vizsgálat 95%-osan tudja kiszűrni a vizsgált betegségeket. Az amniocentezis során ugyanakkor a vetélési kockázat 1%-os. Ezeket mindenképpen mérlegelni kell, amikor döntést hozunk.

Remélem Dr. Télapóban megtalálod az "igazit", és segít a legjobb döntést meghozni. :)

Piroska 2008.09.01. 10:21:59

Kryszti Drága! Én is sajnálom, mert így még mindig gazdátlan kismama vagyok:-)
Mi is azt mondtuk, hogy megvárjuk a jövő héten esedékes (12 hetes + 2 napos) vizsgálatokat az Istenhegyin, és majd utána döntünk. Viszont pont ott mondták az első találkozáskor, mikor megnéztük a pici szívét, hogy van ez a pocakszúrás, és ajánlatos megcsináltatni, mert a kombinált teszt csak 87%-osan megbízható, és akkor ott van még az a 13%.......
Az a nagyonhelyes lány, akivel először voltam inszemináción, és sikerült is neki, hamarosan megy pocakszúrásra, mert nem volt jó a tarkóredős értéke. Úgy szorítok érte!

Megyek Dr Télapóhoz is, és egy, még álnevesincshez is, akit régi, kedves családi barátok ajánlottak, orvos házaspár, és esküsznek erre a dokira. Külön jó, hogy felhívják ma és beharangoznak neki, és mégiscsak jobb úgy odamenni, hogy kolléga ajánlása lóg a nyakamban:-)
Puszillak!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.04. 09:02:24

Hűha! Nekem is az a legnagyobb bajom, amikor nőgyógyászváltás van, hogy ismét valaki, aki betekintést nyer az alvázamba :(
Szerencsére évek óta ugyanahhoz a dokihoz járok, bár ő sem tökéletes, de nem is keresem azt, hiszen kicsi az esély, hogy megtaláljam, s addig nagyon sok kellemetlen alvázfeltáráson kéne keresztülmenni.
Írtam Neked egy hölgy orvosról a Kútvölgyiben. Ha gondolod titkosan "kibeszélhetjük".

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.04. 10:28:35

Drága Ingrid! Ezek szerint hazajöttetek!!! De jó, lesz sok szép fotó!!!!!
Köszönöm szépen az ajánlást (titkosan úgyis írok:-), de talán úgy néz ki, megtaláltam Dr Pontjót, a Margitban, akiről majd írok is.
S reményeim szerint végre leállhatok a folyamatos alvázmutogatással, s marad Ő meg az itenhegyis kukkantás.
:-)
süti beállítások módosítása