Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Magambólkifordulós hisztiskombiné

2008.08.26. 08:00 | piroskaesfarkas | 36 komment

Az ünnep miatti potyaszerdát ellazulásra, regenerálódásra szántam, hogy kipihenjem a szabadság utáni első dolgos hétköznapokat (a kéthetes szabadságból a második hetet sajnos mégsem tudtam kivenni, pontosabban berendelődtem...), s legalább a hétből ezen az egy napon kettecskén, nyugodtan nézhessük az Olimpiát, kanapénelnyúlósan, ahogy eredetileg is terveztük. Azonban bejelentkezett pasi mamája, hogy nálunk kívánja eltölteni a szerdát......

Farkassal már régen megegyeztünk abban, hogy ha az anyukája ellátogat hozzánk, letiltjuk a házimunkáról, legfőképpen a vasalásról, mert feletébb idegesítő, hogy ha mi pihenni szeretnénk, ráérősen ebédelgetni, fűben heverészni, Ő mindig sürgölődik, ezzel rávilágítva, hogy mi semmit sem csinálunk, csak ő dolgozik. Nem beszélve arról, hogy kemény kritikának veszem, ha lehozza a vasalatlan igeket, és nekiáll kivasalni, mert pl. ha én ellátogatok hozzá, nem fogom meg a tedihengert, s kezdem el kifesteni az étkezőjét, mert koszosnak találom annak falát.

Azért Farkasmama érkezése előtt még gyorsan rákérdeztem pasinál, hogy milyen programot tervez, és ugyenemfogzizegniamamád, semmi vasalás, házimunka, mire megnyugtatott, hogy perszehogynemdehogyis, csak lazulás lesz, üldögélés a kertben, sportközvetítésreszemodaszegezés. Akkorjó.

Az elmúlt hetek émelygéssel, hányingerrel és böfizéssel telnek (ahogy most hétvégét is végig nyűglődtem, rémes volt. szinte semmit sem bírtam tegnap lenyomni a torkomon), kezdenek lemerülni a telepeim, s örülök, ha vízszintesen lehetek, s csak nézek ki a fejemből. Éjjel meg ugye a sok pisitúrától nem alszom, így érthető, hogy ingerlélenyebb vagyok, mint amilyen szoktam lenni. De ennyire?

Kezdődött a randa zöld szőnyeggel, meg a rémes pohártartóval, amit magával hozott, annak ellenére, hogy egyetlen fia számtalanszor kérte kedvesen (a családi béke megőrzése érdekében, duzzogáselkerülési célzattal), hogy ne hozzon nekünk semmi ilyesmit a házba, mert valahogy sosem sikerül eltalálni az ízlésünket (gondoljunk csak a vonzó pizsire, amit kaptam tőle, vagy inkább ne is idézzük fel:-), utána meg jön a sértődés, ha nem használjuk. Ekkor a kutyához kezdett el dünnyögni, aki csóválva hallgatta a "látod, ha megöregszik az ember, már nem számít a véleménye...." felvonást.

Fekszem a kanapén, küszködök a gyomromban uralkodó felfordulással, amikor is hosszabb igencsak gyanus csend után megjelenik Farkasmama a nappaliban, karján egy halom tiszta de gyűrött inggel, mögötte pedig a fia, aki ígérete ellenére nem hogy nem állította meg az anyját, de engedelmesen cipeli a vasalót és annak deszkáját!!!???? Először szépen kértem, hogy ne tegyék, megállapodtunk, hogy pihenni jön ki a drágamama, tessen hát lelazulni, majd kicsit erélyesebben próbálkoztam, mire pasi közölte, hogy hátjó, akkor majd Ő vasal, azzal sarkon fordult, s felcaplatott az emeletre még egy adag vasalnivalóért......

Na ekkor hirtelen úgy begőzöltem, mint az öreg vízforraló a konyhában. Rémisztő voltam. Felpattantam az ágyról, magamból kifordulva üvöltöztem valami hasonlókat, hogy "jó, akkor vasaljon mindenki, látni sem akarlak Titeket!", meg "Tűnjetek a szemem elől!", a többire meg már nem emlékszem, s a hálószoba felé dübörögve összetalálkoztam Farkassal, aki a lépcső tetején lefagyva állt, hatalmas ingköteget ölelgetve, melyet elkaptam, s ami a kezemben maradt, ingerülten hajítottam le a lépcsőn......Mint egy gagyi tányércsapkodós filmben.....Majd befújtattam a szobába, ordítva becsaptam az ajtót, rávetődtem az ágyra, s próbáltam levegőhöz jutni, ami nem is volt olyan egyszerű, mert sokáig úgy dobogott a szívem, hogy a fülemben is éreztem. Borzasztóan rosszuléreztem magam.

Ő többször is feljött hozzám, de nem akartam sem nyilatkozni, sem megmagyarázni mi folyik odabent, s nem is nagyon volt mit mondanom, csak potyogtattam a könnyeimet, s iszonyúan sajnáltam magam.....Csupán drámai szinezettel kértem, hozzon fel egy üveg ásványvizet, mert én bizony egész nap ki sem dugom onnan az orromat, s nehogy szomjanhaljak. Auldtam és bőgtem.

Délután tértem magamhoz, fejem mellett egy levéllel, amiben meghagyta, hogy hazafuvarozta a mamáját (aki előtte kisvasalt...-ezt nem írta ki, de láttam az ingeket), Ő meg elmegy megnézni a repülőket, vagy valami mást, mert úgy sem akarom látni (zárójelben hozzátette, hogy még mindig nem érti, hogy miért).......Akkor meg ezen bömböltem.

Később felhívtam Anyikát, elregéltem az egész délelőtti műsoromat, hogy milyen ismeretlen düh és hiszti uralkodott el rajtam, s borzalmasan érzem magam, majd tárcsáztam Farkas mamáját, hogy zokogás közben elnézést kérjek tőle a kirohanásomért (persze odabiggyesztettem, hogy a probléma gyökere továbbra is ott van, jogos a sérelmem, csak a tálalás volt gusztustalan), s mindketten vígasztaltak, hogy ez bizony a másállapot, nyugodjak meg, mert minden könnycseppel ártok Nudlinak. "Ó, ha a bömböléssel ártok, akkor szegénynek már annyi....." -s újfent rázendítettem. Felváltva hívogattak mindketten, hogy jobban vagyok -e már, amitől csak rosszabbul lettem.

Másnap Anyika elpanaszkodta nekem, hogy Joepapa rákérdezett, miért hívogat engem tízpercenként, és mi ez a nagyügy, amiről ennyit tudunk fecsegni miketten, mire anyu ledarálta a kiborulásomat nagyvonalakban. Persze apu nem is értette, hogy mit kell a vasaláson ennyire kiakadni, pláne utána ezt boncolgatni, amitől Anyika is begőzőlt, és fél órát bőgött a kanapén, hogy mitnemlehetezenérteni:-)

Hamarosan megérkezett Farkas, bebújt mellém az ágyba, s máris kicsit javult a helyzetem. Még mindig szégyenlem magam, ha a tombolásomra gondolok.....S mi minden lapulhat még idebent.... 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr64631719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.08.26. 11:46:57

Kisfiam biztosan nem lehettél kellemes jelenség akkor. ott, de még most is azt mondom, hogy én is kikérném ezt magamnak. Farkas pedig gyáva nyuszi volt, mert korábban azt mondta, melletted áll ebben a kérdésben, de akkor ott, mégsem tette. Szóval megértelek, én is így reagáltam volna. :) Csak azt sajnálom, hogy elromlott így a szabadnapod. :(
Viszont a tegnap este szuper volt! ;) és isteni chilis babot tudsz főzni! :D
puszi sok!

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.08.26. 12:01:25

teljesen igazad volt, bár persze nem így kellett volna tálalni...mondom én, aki még csak a terhesvitamint szedem és máris minden apróságon potyognak a könnyei m; ) furcsa jószágok ezek a hormonok. de látod, akik szeretnek, azok nem fognak megharagudni rád, idővel pedig biztosan javul a helyzet, és nem maradsz ilyen hisztikirálynő : )

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.26. 13:52:59

Jaj, én tudom, milyen ez a mindent elöntő lila köd. Lehet ám kontrollálni...Kell egy nyugipárna, vagy ilyesmi (én ajtócsapkodok)..Örülj neki, hogy neked csak a hormonok..Nekem a genetika :(
mimke, a házisárkány...

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.26. 13:53:31

NA ITT AZ ELMULASZTHATATLAN PILLANAT AZ ÖSSZEFOGÁSRA. Képzeld el, nekem nem egy ilyen anyósom van, hanem ilyen az egész családom. Ha idejönnek, azonnal kötelességüknek érzik, hogy kirámolják a szekrényeket, a hűtőt, felmossanak, portalanítsanak, újra törölgessék a rég eltörölgetett edényeket, újravasaljanak, lomtalanítsanak. Jó, hát nem mondom sajátos módon fogom fel a rendet. De nekem van három gyerekem, egy kutyám, én élem a legaktívabb életet széles nagy családunkban. Ilyen életforma mellett meglátnám, ki hogy szervezi a maga életét. Nem vagyok rendetlen, csak hát kicsit kócos a környezet, és ezt mi így szeretjük, elvégre élünk. És annyira borzasztó, hogy nincs egy nyugodt családi beszélgetés, egy kerti sütögetés, egy mi van veled fiacskám, mert rögtön jön a sikasika. úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú

SZÓVAL HA LEGKÖZELEBB MEGJÖN A MAMA KÜLDD CSAK SZÉPEN A MESSENGERHEZ, HADD BESZÉLGESSEK EL VELE. EL A KEZEKKEL A GYŰRÖTT INGEKRŐL Jelszó.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.26. 14:30:12

Igazán rendes tőletek, hogy az én színezetemben előadott műsor alapján rám szavaztok!!!:-)

Meske Kispofám! Én olyan vacakul lettem a chilitől.....brrrrr!!! Viszont csináld meg a pasidnak a pitét, amit majd ide is jól leírok, hátha van még olyan, akinek újdonság lesz:-)

Fruzsi! Már a babavitamintól bezizzentél???:-D Ez jó!

Mimke! Ajtócsapkodós géneket örököltél? Pasid hogy viseli?:-)

Csetten! Én meg nem vasalok, vagyis nem egybe az egészet. Inkább reggelente szoktunk, de Farkas is simán kivasalja az aznapi ingét, amiért büszke is vagyok rá:-)
Mamáját meg átirányítom Hozzád továbbképzésre!:-)
:-D

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.26. 15:21:09

A pasimmal még nem élek eggyütt, még nem tudja...Csak a kamraajtó mesélhetne, de megvesztegettem :)

ßóbita 2008.08.26. 16:04:50

Piroska, Farkas és a Nagymama, szép sztori, jól átdolgoztátok :)
A hormonjaid szórakáznak veled, majd elmúlik, úgy március környékén... :)

Meske 2008.08.26. 16:12:27

na basszus! :( mondtam neked, hogy a hányingeres, savas testednek most nem annyira jóa fűszeres, csípős nem?! :( és ki is jött? bocs! :)
igen-igen egyik nap megcsinálom a pitét! Méghogy Piroska nem tud főzni! Max. nem szeret! De TUD! :)

Pöttye 2008.08.26. 17:11:45

Nem voltam még ilyen állapotban, de mosolyogva olvastalak végig..Még így ilyen kis hisztisen, pörölőhormonnal is csodálatos nő vagy!:)
És Farkasnak üzenem, hoyg türelem!
És neked is, Magaddal szemben!!!

Ölelés, és jobbulást a rókakomáktól!

Piroska 2008.08.26. 17:33:36

Ó Mimke, akkor még nagy izgalmak, közös kamraajtók várnak Rátok!:-)

Meske! A "savas testemnek"!!!! A hátamon pörgök a röhögéstől!!!:-) Egyébként nem jött ki, csak a klasszikus módon, ha már így kérdezed:-) De ugye mi már olyan mélységeket érintettünk mindenféle pikánsabb témában, hogy ez meg sem kottyan!:-)
Dehogy tudok! És nem is szeretek!:-)

Pöttye! Dehogy vagyok csodálatos, de Te meg egy kedvesség vagy!!!!! Ölellek én is lapogatósan!!!:-)

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.08.26. 20:16:25

Szerintem tök normális a kiborulásod, nekem menne hormon káosz nélkül is ha jobban kiakadok - ez a vasalós dolog pont olyan, főleg ha a párom nem mellettem állna, ahogy megegyeztünk, sőt -. Az kár hogy a kis tombika nem oldotta benned a feszültséget. Bömbizz csak, szerintem megkönnyebbül tőle kicsit az ember. Nemsokára javul a helyzet, bár én még szülés után és elbőgtem magam szinte mindenen jó néhány hétig (örömtől sérelemtől, bármitől).
Anyukám amikor velem terhes volt, semmi nem maradt meg benne, kivéve a narancsot. Így narancson és vízen éltünk. Esetleg nincs valami gyümölcs, ami jól esik?

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.26. 20:16:28

hehe mintha magam látnám mesi előtt:))))) Szegény drágám fejét rendszeresen letépem ilyenkor és még kicsit focizok vele, mert például az ajtó előtt hagyta a papucsát:)))) Vagy komoly probléma, hogy a papírzsepit mondjuk elveszi a polcról és az asztalon hagyja:) Szép lassan lenyugszanak a hormonjaid Piroska és akkor jobb lesz:) Egyébként nekem szerencsére nincs ilyen hiperaktív rokonom, meg egyébként is próbálna valaki hozzámatatni a holmijaimhoz:) Fel a fejjel:)

Ofélia 2008.08.26. 21:20:20

Piros! Te egy baromira elkényeztetett, Isten tenyerén ülő (képzelő) csaj vagy! Határtalan az önzésed, törvényszerű számodra, hogy körülötted forog a világ, kétségtelen kihalásztad ehhez az alanyt is, aki (egyelőre) jól szolgál. Több türelmet kívánok Neked, több toleranciát, a "máshoz" is több megértést! Agyarakat vissza! Ha rám hallgatsz...Most miért mézédeskedjek itt neked, ahogy itt mindenki? A gyakorlat majd úgy is igazolja, és akkor keserú lesz az ébredés! Vigyázz, nem befutó ez az út, ez az - ugyan jólétben fürdő - de türelmetlen, csak magunkra gondoló út...
Egy időtlen idők óta olvasód: Ofélia

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.26. 22:33:14

Ofélia! Ez azért igazán kedves tőled, mert ez egyáltalán nem az a dolog, amit önzésből és elkényeztetettségből csinál valaki...Ha így tette volna, nem érezte volna úgy, hogy bocsánatot kell kérnie bárkitől is.
Nem hiszem, hogy neked valaha volt ilyen kiborulásod, és szerintem igazán nem toleráns dolog amit itt leírtál :S

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.26. 22:56:55

Piroskám!
Abszolút meg tudlak érteni! Teljesen természetes, hogy tolerálhatatlannak tartod, ha valaki turkál a tiszta holmijaid közt, még ha azt vasalás céljából is teszi és nem veszi észre, hogy minderre semmi szükség.
Továbbá azt is meg tudom érteni, hogy ennyire érzékeny vagy. Most minden sokkal hatványozottabban érint meg érzelmileg.
Viszont sírás helyett a nyugodt összebújást javaslom, ami az odabent lapuló dolgokra is gyógyír lehet... Egy kismamának csupa szeretetre, odafigyelésre és kispapára van szüksége, aki mindenben megérti.
Ez nem elkényeztetés (gondolok itt Ofélia mondatára) vagy önzés, hanem természetes velejárója egy olyan periódusak, amikor család születik...
Ölellek!

Ofélia 2008.08.26. 22:57:56

mimke! Szó sem volt "bocsánatkérésről" Félreértettél. Tegye Szépségeskispiroska azt, amit érez, de ne tartsa nyűgnek, ha mások segítenek (akár kínjukban, vagy akár segíteniakarásukban is) neki...És a megjegyezendő: Anyát (neki anyóst) nem bántunk.! Mert a ferjünknek ő "anya"! Főleg, ha nincs miért...Holmi vasalásért. Pszichológia gyerekek, pszichológia. De mindegy is. Majd ha mi leszünk ezen a "poszton", majd mi jobban csináljuk! Tuti! És megpróbálok továbbra sem beleszólni! Bocsánat...

Jou 2008.08.26. 23:04:47

Szia Piros! Az az igazság, h én már megint a negatív oldalt képviselem, és azt kell mondanom, nagyon büszke vagyok rád:) Lehet, hogy kicsit meghökkentek a résztvevők, de a szép szó nem vált be. Az semmiképpen sem lett volna jó, ha csendben maradsz, és nyeled a mérgedet. A saját otthonodban még te érzed magad kényelmetlenül, és lőttek a pihis nyugis napotoknak. Sajnos az esetek többségében akinek szól, az ettől sem fogja észrevenni magát.
Amúgy szerintem néha nagyon felszabadító tud lenni a dobálózás és hasonló jelenetek, nálunk a fal is csokis volt egy alacsonyan szálló Milkától...:)

Pöttye 2008.08.27. 08:03:43

Én is csak azt tudom mondani, hogy tutira kibuktam volna...főleg, miután a kicsi fiúcska az Édesanyjának ad igazat..Telejesen hasonló természetem van nekem is, úgyhogy Ofélia... kicsit erős volt ez az egész...De hát vélemények különböznek...
MOndjuk azt nem értem, hogy egyes emberek miért csak negatívan és rosszindulatúan tudnak hozzászólni? Olvasnak "időtlen-idők" óta, annyit sem mondanak, hoyg bakkfitty..aztán egyszer csak hideg vödör víz?! Hmmm...
Szerintem Piroska...tégy úgy, hogy TE magad tennél..Ez a hormonok hatása hidd el csökkenni fog...
Jah, és tényleg néha ez kell az embernek..a felgyülemlett gőzt kiszabadítani... :) Ki így, ki úgy teszi ezt meg.
Én veled vagyok!

Meske 2008.08.27. 09:06:27

Huhhh Oféila...nem vagyok egy visszamagyarázós típus, de most nagyon el tudnék beszélgetni veled...fogalmad sincs semmiről, fogalmad sincs milyen ember Piroska anyósa, fogalmad sincs milyen dolgok jönnek ki egy kismamából és fogalmad sincs milyen az otthon, ami csak kettőtöké a pároddal és ott SENKI de SENKI ne rendezkedjen és ne tegyen úgy, mintha otthon lenne, mert ott ő csak vendég lesz mindig! Mégha az a drága mama is! És ahogy Jou írta a saját otthonodban még te érezd magad kellemetlenül???!! Álljon már meg a menet!
Jesszus lehet, hogy én is várandós vagyok?! :)) (De jóóó is lenne! ) Mert ez most nagyon "megérintett". Remélem nem bántottalak meg, nem ez volt a szándékom, de arra kérlek, hogy legközelebb ezerszer gondold át a mondandód, mielőtt pálcát törsz valaki felett!

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.08.27. 09:18:08

Kedves Ofélia, nagyon építő jellegű volt a hozzászólásod és ami a fő, "jóindulatú"...Lehet, hogy pszichológiából nagyon képzett vagy (bár ezt sem hiszem), de a szövegértéssel komoly gondjaid vannak, ha -ahogyan állítod - időtlen idők óta olvasod ezt a blogot, és Piroskát mégis egy elkényeztetett, önző valakinek tartod. Miért olvasod egyáltalán? Szerintem kárörvendeni és irígykedni jársz ide...

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.27. 09:20:39

Asszem én is elkényeztette bige vagyok, mert ugyanazt gondolom, mint Piroska és amit a többiek is kifejtettek! Van egy privátszféra, amibe nincs joga senkinek beletúrni! Sem anyának, sem anyósnak, senkinek! Nekem nem piszkálja senki a mosott ruháimat! Az kb olyan mintha valaki felpróbálná a fehérneműm, mielőtt felveszem! Na neeeee! Azt hiszem jogos Piroska felháborodása. Az lehet, hogy nem így kellett volna ezt lereagálni, de azt gondolom mindenki életében vannak olyan helyzetek (tehességtől, és hormonoktól függetlenül), amikor képtelen objektíven tenni bármit! Ha jól sejtem ez a vasalós balhé nem egyszeri alkalom volt, így nem csoda, hogy kiborult az a bizonyos csupor! Én imádom drágám anyukáját, de ezt hasonlóképpen reagálnám le én is! Nincs ebben semmi elkényeztetettség sem! Ha én tisztelek másokat, elvárhatom, hogy tiszteljenek engem is!

Kryszti 2008.08.27. 09:37:11

Piroska én is Veled vagyok!!!
Az írásodból tökéletesen kiderült, hogy a szerdai "véresen komolynak tűnő" események teljesen letisztultak Benned és utólag "alacsonyabb hormonszinten", kellő humorral tudod értékelni a történteket, és ezt a résztvevőkkel is megbeszélted.
Úgy érzem Farkasmama sem sérült lelkiekben, rendíthetetlen nyugalommal elvégezte a vasalást, kellő tapasztalat és irántatok érzett szeretet birtokában valószínűleg máskor belátóbb lesz.

Ofélia! Ha "időtlen-idők" óta olvasod Piroskát, akkor úgy gondolom értékesnek találod élménygyűjteményét, melyet nap mint nap megoszt velünk. Bátran írj akkor is, ha tetszik! Természetesen lehetsz elmarasztaló is, kifejezheted a nemtetszésedet is, de ha ezt mások nem osztják ne szaladj el sértődötten. A tolerancia mindenkire vonatkozik.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.27. 09:55:10

Ofélia! Miután hozzám szóltál elmondom: nem tűröm, hogy kioktass engem. Főleg ez a mondatod tetszik: Pszichológia, gyerekek, pszichológia. Hozzád hasonló "nagy" pszichológusként azt mondom, hogy Neked az fáj, hogy itt mindenki ömlengő hangon beszél Pirosról. MI alapvetően azért járunk ide, mert valami közöset fedeztünk fel egymásban...Megértem, hogy nem mindenki érez így, ettől függetlenül úgy érzem, ajtóstul rontottál a házba. Azt meg sehol nem illik. Véleményt kulturáltan is meg lehet fogalmazni.
Kicsit úgy érzem, máris sokkal többet foglalkoztunk ezzel a kommenttel, ami kicsit az én hibám is, úgyhogy bocsánat. Igyekszem legközelebb, hogy a "lila köd" ne öntse el az agyamat aonnal ;)))

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.27. 10:18:13

Ofélia, az nem segítség, hogy az ember intimitását, magánszféráját megsértik, turkálnak a szekrényében, a ruhái között. Az én házam, az én váram. A saját szüleimnek is, a párom szüleinek is, mindenkinek. Ha már nagyon bibliai szintre emelkedünk: eljön a pillanat, amikor a gyermek elhagyja a szülők házát, és ha már elhagyta, akkor nincs visszaút, meg visszalopakodás, meg demonstratív pedagógiai célzatú csak egy kicsit vasalok nektek.

Ofélia 2008.08.27. 12:57:41

Kedves Egybegyűltek és főleg Piroska! Sajnos én nagyon tragikusan elvesztettem az Édesanyám (valakinek anyós néven futott), és bár nem volt egy rámenős fajta, de őrülten kiborított és ezek szerint sikerült Rátok is "kivetítenem". Elnézést mindenkitől, ekkora kavicsot nem akartam a vízbe dobni! Én csak csupán arra gondoltam: de jó lenne ha reggeltől-estig még itt vasalgatna nekünk, mert az egy "életjel" ugye...Én pokolian megszenvedem agyban, ha visszagondolok rá, hogy valaha is megbántottam! Tulajdonképpen csak erről akartam írni. Bocsánat mindenkitől mégegyszer...

Meske 2008.08.27. 13:05:17

Ofélia :((((( így már azt hiszem értem soraidat, és megkövetlek. Bár ahogy Piroska nem választott szép stílust, így te sem, de megértelek, mint ahogy Pirost is....sajnálom.

Ofélia 2008.08.27. 13:23:31

Köszönöm Meske! És természetesen (persze így kellett volna kezdenem): sok boldogságot, jó egészséget és könnyű hónapokat kívánok Pirosnak! Szeretettel...

vorosbegy71 2008.08.27. 17:12:30

tombolnak az ilyenkor szokásos pörölőhormonok, de én akárhogy is próbáltad az olvasva kacagtató történetben magadat besarazni, teljesen igazad van...az én anyósom pontosan ugyanilyen, és pontosan így reagálnék én is, most kismamiság nélkül...szerintem egy háziasszony számára nincs megalázóbb annál, mint mikor egy másik nő kezdi el csinálni azt a dolgot, amit nekünk kellene...
2 évig éltem ilyen szituban úgy, hogy Ákos anyukája akkor jött, amikor kedve volt, nem is szólt előre...jött és takarított...mindig patikát akart volna látni a házunkban...
és ez már nem arról szól, hogy tiszteljük-e az Édesanyánkat, vagy az Anyósunkat, ha egy barátnőm csinálná, azt is elküldeném :))))
és mióta anyósom csak otthon takarít, azóta mesés a viszonyunk...
Piroska, egyáltalán nem gondolom, hogy túllőttél a célon :)

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.08.27. 20:04:41

Szúszá lányok! :) és éljen a világbéke!

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.08.27. 20:22:29

Hi! Ugyanaz az anyósunk? :-))) bár az enyém nem segít, csak beleszól mindenbe:-))
Én végighisztiztem ama 9 hónapot, kétnaponta kiborulós-sírós-bezárkózós nagyjelenetekkel, dehát ennyi jár nekünk a gyomorfelfordulós éjszakaipisijáratos időkért, nem???:-)) (ui: és természetesen én is mindig nagyon elszégyeltem magam utolag, pedig mindig becsszóra nekem volt igazam!!!!)

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.27. 21:10:45

Jaj, ne ijesztgessetek, ha én ennél hisztisebb leszk "9 hónaposan" akkor el kell vonulnom...(Na jó, ez nem teljesen igaz, de ha állandósulna a hisztim, én nem bírnám ki saját magam)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.08.28. 09:45:42

Nem értelek!:))
Miért zavar az Téged, ha mama robizik amíg Te pihengetsz?!:)
Nincs is annál kellemesebb, hogy amíg sziesztázik az ember, épül és szépül a környezete.:)
Úgy kellemes igazán csak a henyerészés!:)
Nem szép dolog az embereket korlátozni mániáik kiélésében!:)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.08.28. 09:47:45

Ja, azt majd elfelejtettem, hogy ilyenkor küldd át nyugodtan hozzám, nálam mindig van mit vasalni!:)

Piroska 2008.08.28. 11:01:03

Húha! Jól belehúztatok, mire ideértem!:-)
Ofélia! Először is köszönöm a jókívánságokat! Őszintén nagyon sajnálom a szomorúságodat Édesanyád miatt! Erről többet nem is tudok mondani, kevés a szó...........

Bár jó lenne, mégsincs úgy, hogy mindenki szeret, s hiába, én sem ölelhetek mindenkit a keblemre, bármennyire is szeretném:-) Mivel ez egy nyitott füzet, lakat nélkül, elkerülhetetlen, hogy kapok olyan hozzászólást is, mint amilyen a Tiéd is. Nincs is ezzel semmi baj, sőt, jöhet az építő kritika bármikor. Csak a stílus ütött szíven, ami gúnyos, lesajnáló és bántó volt, s úgy érzem, nem érdemeltem ki. Na de fátylat rá!:-)

Lányok! Örömmel olvasom, hogy alapjáraton is tudtok hisztizni, s nem vagyok egyedül a pocakos kirohánásommal sem!:-)

Üdvözöljük körünkben az egyetlen, nagyonjófej Bcykét!!!! Aki szívesen befogadja a túlbuzgó anyósokat házimunkára:-)

Meg mindenkinek köszönöm így egyben megint a sok kedvességet!!!!! Puszillak Titeket!!!!!

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.08.30. 18:13:12

Juj, csak most olvasom mi történt. Meg kell mondanom, tökéletesen megértelek. A kiborulást is, az üvöltözést is és az egész napos bezárkózást is. Én is így csináltam és miután összeszedtem magam rájöttem, hogy így van ez jól. Hiába, a várandós nem szimulál, nem képmutat, a várandós nem tartogatja a mérgét, mert valahol tudja, hogy az haszontalan és nem csak neki árthat, hanem a bébinek is. Elvileg persze igaz, hogy lehetne ezt finomabban is, de van az a szitu, amikor már nincs erre lehetőség, kijön ahogy akar, és kész. Anyós valamit tanult az esetből, szerintem többé nem megy a vasalnivaló közelébe és akkor már megérte :)

Piroska 2008.09.01. 09:55:25

Merci Drága! Örülök, hogy Te is megérted a viselkedésemet, sőt, már Te is túlvagy pár ilyen parádén:-)
Nem hiszem, hogy tanult belőle, mert ugyanúgy kivasalt aznap is......
süti beállítások módosítása