Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Nőgyógyászmustra

2008.08.21. 08:00 | piroskaesfarkas | 17 komment

Milyen jó is, hogy minden neves dátum hétfőre esett, mivel így sokkalta egyszerűbb megállapítani, hogy éppen hányadik héten tartok (most a tizedik hetet kezdtük). A múlt héten megtekintett nőgyógyászjelöltem viszont kiigazított, mikor magamat kihúzva kérdésére azt válaszoltam, hogy a kilnecedik hét végén járunk, miszerint ilyet nem mondunk, mindig csak az számít, amit már betöltöttem....Vagyis az elmúlt csütörtökön szerinte csupán nyolc hetes terhes voltam.  Ha nagyon akarja, legközelebb majd így mondom.

Barátnőm által melegen ajánlott próbadoktorom feketepontokkal indított nálam, mivel legelső telefonbeszélgetésünk alkalmával elfelejtette megemlíteni, hogy csupán szerda délutánonként rendel a magánzóban, tehát ha közeli időpontot szeretnék, ne szerdán délután hívjam, úgyhogy persze gyanutlanul szerda délután tárcsáztam. Az asszisztenshölgy felajánlott egy két héttel későbbi lehetőséget, tekintve, hogy aznap már nem tudtam odarohanni,  most meg az ünnep szól majd közbe, amitől aztán sértődötten felhúztamm az orromat, hogy a migyerekünket addig senki sem menedzseli, s éppen tettetett kedvességgel elhúztam volna a vonalból, vastag áthúzásokat vésve a lehetséges nőgyógyászkeresőlitámban a fenti doki nevére, mikor a hölgy megértette az aggódásomat, s bekopogtatott a dokihoz, s elintézte, hogy másnap reggel beugorhassak hozzá a kórházba.
 
Elismerem, túl nagy feneket kerítek a nőgyógyászválasztásnak, s mindig is rettegtem az alvázmutogatástól, s valahogy úgy vagyok vele, hogy a legjobb lenne, ha már prezentálnom kell az egyébként gondosan takargatott részeimet, akkor legalább ne kelljen utána kedélyesen kezetráznunk, beszélgetnünk, s inkább kommunikálnék levélben, vagy tenném fel a kérdéseimet ajtórés alatt becsúsztatott kérdőíven, esetleg telefonon. Ha meg már ezek a lehetőségek szóba sem jöhetnek, akkor a kiválasztott doki végezzen tökéletesen az általam felállított nőgyógyászértékelésben:
 
  • Legyen korosodó. Persze azért legyen biztos a keze, nehogymár beremegjen nekem szülés közben, de arcát borítsák a büszke ráncok, melyek jelzik, hogy pályája csúcsán tart, mögötte komoly szakmai úttal.
  • Kicsit se legyen jóképű, sőt! Tőlem lehet bibircsók is az orra hegyén, direkt örülök neki.
  • Szemüveg. Valamiért megnyugtat, ha szemüveges.
  • Ha lehet, mackós fazont kívánok, de semmiképpen sem sovány, vagy kisportolt, így kevésbé fusztrál a jelenlétében a gombóctündérségem.
  • Rendelkezzen magánrendelővel, ahol nem kell várni rá, jól felszerelt és tiszta, de dolgozzon abban a kórházban, ahol majd szülni szeretnék.
  • Ne kössön ki előre olyanokat, mint pl. "nemvagyokérzéstelenitőpárti".
  • Velem ne pacsizgasson, viccelődjön, barátkozzon túlságosan, de ne is legyen megközelíthetetlen, hideg húdenagyszaktekintély, akitől alig merek kérdezni.
  • Na és persze ajánlással jussak el hozzá. Ami nem is olyan egyszerű kérdés, mert érdekes módon bárkit is választanék, mindig akad egy-két valaki, aki eltántorít a dokitól egy mástól hallott libabőröztető rémtörténettel, de azonnal tud ajánlani egy legeslegjobbathiggyemel.
Már előző este gyanut fogtam, mikor Meske hívott -éppen ügyetlenkedve a pulykamellel küzdöttem, hogy apró miszlikbe szabdaljam a mexikói levesbe, s a mobilomat a vállammal próbáltam a fülemre szorítani -, és újabb kikérdezésemre az találta mondani az említett nőorvosról, hogy ma, mikor alaposabban megnézte, nem is olyan csúnya, meg azt is, hogy kortalan....Abban a pillanatban nagyot visítottam, s beleszeltem az ujjvégemet a húsfalatkák közé.
 
Másnap Farkassal bementünk a kórházba, rózsaszínzoknival és alváztörlővel felszerelkezve, s mielőtt még beléptünk volna a kapun, hívtam barátnőmet, azon izgulva, vajon feltétlenül tárogatnom kell -e itt is, vagy már a pocakomon kersztül nézzük meg a babát, s reménykedtem, hogy az utóbbira voksol. "Hát Kispofám, biztos vagyok benne, hogy alulról is megvizsgál majd, mert érdekli hogy néz ki." -majd miután rájött, hogy mit mondott, hangos hahotázásban tört ki, s hozzátette, hogy a gyerek, alulról....
 
A recepciónál jeleztem, hogy kihez jöttünk, mire a rózsaszínegyenpólós lány furcsán rámbámult, s megkérdezte, ismerem -e a dokit, s fejrázásomat követően odabökött a pult végébe "Csak azért, mert ott áll magától két méterre, Ő az." Á, biztos, nem lehet, hogy Ő az! Az a fazon fiatal, sehol egy szarkaláb, egészen jóképű, vékony és magas, ráadásul szemüvege sincs!!!!!??? Pedig de. Alig vártam, hogy elhagyjuk a kórházat, s feltárcsázzam Meskét, aki természetesen jól kiröhögött, mondván, ha őszintén leírja a külsejét, tuti kiszavazom nőgyógyászértékileg, s eleve el sem megyek hozzá, pedig Ő esküszik rá.
 
Végülis mindkettőnkenk szimpatikus volt, s feketepontot is csak azért adtam neki, s ezáltal még nem is véglegesítettem, mert a folyosón ülve beszélgettünk, egy félreeső asztal körül, ott töltötte ki a papiromat, bőszen válaszolgatott a kérdéseimre, de meg sem vizsgált és hiába fondorlatoskodtam, sehogyan sem sikerült elérni, hogy ultrahanggal megnézzük a pocakomban fejlődő Nudlit, mert állítólag előre be kell jelentkezni oda (nem értem, miért nem tette meg, ha tudta, hogy jövök). Ettől aztán csalódottak voltunk.
Legalább elindított a laborvizsgálatokra, ahol lecsapoltak nyolc kémcső vért, és leadtam az otthonról hozott pisimintát (ezek eredményeit majd jövő héten mondja el), megnézték a szívemet, amit tökéletesnek minősítettek.
 
Egyelőre nem keresgélek tovább, megnézzük a magánrendelőjében is, és utána döntünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5621255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabi 2008.08.21. 11:38:30

Kedves Piroska!

Rátok kattintottam és nem tudok szabadulni a lenyügöző blogodtól :-) Gratulálok a pocakosodásodhoz és a blogodhoz !

Ha megengeded, ajánlanék egy nőgyógyászt, aki megfelel a felsorolt elvásáidnak. Én nála szültem a fiamat 5 évvel ezelőtt és rábíznám magunkat újra, ha úgy adódna :-)

Itt találsz róla információt ha érdekel:
www.peterfyszuleszet.hu/orvosaink_lista/orvosaink_dr_krasznai_peter

Legyen nagyon szép napod: Gabi

Meske 2008.08.21. 11:49:35

Jajj Kispofám hidd el, hogy Ő szuper orvos! Jó hát jóképű, de nagyon empatikus, lehet, tőle kérdezni, és hidd el jó kezekben leszel nála! :) Remélem legközelebb már te is így fogod érezni, és nem kell győzködni. :))
Puszi sok! KISU-nak is! :))

Piroska 2008.08.21. 13:09:49

Gabi! Nagyon kedves Tőled, köszönöm szépen a gratulációt!:-)
És az ajánlást is, megnézem a neten az nőgyógyászodat, de egyelőre letesztelem Nemszemüvegest, és ha nem jó, majd továbbálok (remélem bevállik).
A helyzet az, hogy vagy a Tétényiben, vagy a Kútvölgyiben szeretnék szülni, tehát olyan orvost kerestem, akik ott tevékenykednek.
Köszönöm mégegyszer, és Neked is szép napot!:-)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.21. 14:30:48

Hát Piroskám! Elmegyek nyaralni és ilyen örömhírekre jövök vissza?:))) Nagyon örülök, hogy mama leszel:) Megkönnyeztelek! egyébként meg a dokibá' ha csinálja a dolgát, akkor nincs min aggódni! Nekem is keresnem kell egy dokibácsit majd, remélem a jövő hónapban én is beállok a pocaknövesztők táborába:)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.21. 15:49:25

Ez a hányadik héten járunk kérdés perdöntő lehet. Velem is az történt, hogy nagyon kedvenc, nagyon rendes nőgyógydokibácsim is gyosan megmagyarázta, hogy a betöltött hét számít. Ráadásul ez egy fatalista nőgyógybácsi, aki nem szereti a nyivákolós, mindent túlokoskodós, túlfontoskodós kismamákat, és mivel én az istennek nem akartam ilyennek látszani, hát gondosan betartottam minden utasítását. Pontosan azon a napon jelentem meg mindig, amikor visszahívott, nem babamoziztam feleslegesen stb. Na és így történt, hogy már sok sok jele volt a koraszülésnek, de én azért nem gyúródtam hozzá kivizsgálásra, nehogy asziggye, hogy akkor én most fontoskodom. Vártam az előre meghatározott vizsgálati napot. (Aznap szültem) És a főpoén az, hogy amikor megszületett A Hős, akkor senki sem tudta eldönteni, hogy tulajdonképpen hányhetes. Méretre 34 hetes volt, tüdőérettség szempontjából 31 hetes volt, a szemész szerint 32 hetes lehetett. Szóval vigyázni ezzel a dologgal.

Meske 2008.08.21. 16:28:00

Bocsánat Pirosom, hogy most nem hozzád szólok.
CSETTEN és végül hanyadik héten született kis Hősöd? Mármint a te számításod szerint? Jól vagytok?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.21. 19:57:48

Csetten! De az a lényeg, hogy jól vagytok!!!!!!!!!!!!!Próbálok résen lenni a heteket illetően:-)

Meském! Szabad a pálya, nem csak hozzám lehet itt szólni:-)

jou 2008.08.21. 20:22:11

Éljenek a nemszemüveges, vékony, fiatal dokik!!
Az enyém is ilyen volt, ráadásul szabiról jött vissza, mire hozzá kerültem, úgyhogy le is volt barnulva... Én is orvost kerestem, szám szerint ő volt a 4., akinél megfordultunk, addigra már majdnem a terhesség felénél jártunk. Az előzőek mind szemüvegesek voltak, volt köztük főorvos, amerikai kutató, amit akarsz. De nála éreztem azt a megkönnyebülést, hogy mostmár végre jó kezekben vagyok, minden rendben lesz. Úgyhogy kitartás, remélem Te sem fogsz csalódni!
Nézd meg ezt a tickert, érdemes: babystrology.com

Piroska 2008.08.22. 09:35:13

Jou! Meskével is ezt beszéltük, hogy lehet, az idősebb, nagyszaktekintélyeknek sokkal nagyobb a tudásuk, de talán kevésbé figyelnek az egyénre, rutinból kezelnek, míg talán egy fiatalabb jobban foglalkozik a kismamával. Nyilván ez sem általánosítható......
Majd kiderül, milyen az én újdonsült Nemszemüvegesem:-)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.22. 11:58:06

Meske és Piroska! Végülis a 32. héten született (betöltött), és jól vagyunk, leszámítva hogy én még mindig nem hevertem ki az első hetek stresszét. De hát nekem ő a harmadik koraszülött gyerekem, már edzett kéne legyek.

Kryszti 2008.08.22. 13:32:15

Véleményem szerint két fontos szempont van nőgyógyászválasztásnál, az egyik a bizalom, a másik a szaktudás. Fontos, hogy úgy érezd teljesen megbízol nőgyógyászodban mind orvosban, mind emberben. A szakmai hozzáértést kívülállóként nehéz megítélni, hiszen az őszhalánték, a magánrendelő, a neves kórházi háttér, a kismama történetek... sajnos tényleg nem garanciák.
Szorítok, hogy a Nemszemüveges ne okozzon csalódást. Természetesen én is tudok segíteni, ha nem ő lesz az "igazi". :)

Az elmaradt ultrahang miatt ne bánkódj. Szakmai irányelvek határozzák meg, hogy melyik terhességi héten kell ultrahangozni. Bár nem ártalmas, de a nőgyógyász szakma sem támogatja a "neves" babaáruházak által csábítóan ajánlott, akár fél óráig is tartó, gyakori 4D ultrahangos "nézelődést". Bár tudom saját tapasztalatból, hogy legszívesebben mindennap megnéztem volna Normant és Márkot ultrahanggal, hiszen nekem igazán kéznél volt. :)

A terhességi hetet illetően igaz, hogy a betöltött hét számít. A legpontosabb meghatározás persze az, hogy például 8+1, ez azt jelenti, hogy 8 hetes és 1 napos a terhességed. A korrekt meghatározás lényeges a baba fejlődésének megítélésében. Hiszen hétről-hétre megvan határozva, hogy milyen nagyságúnak kell lenni a babának, a szerveknek milyen fejlettségi szintet kellett elérni stb.... Csetten esete jó példa, hogy milyen kockázattal jár, ha tévúton járnak.

Bocsi, nagyon hosszúra nyúlt ez a hozzászólás. Puszillak sokszor

Meske 2008.08.22. 15:35:36

Csetten mind a 3 gyermeked koraszülött volt?! Lehet tudni az okát?

Piroska 2008.08.22. 17:51:58

Kryszti! Nőgyógyász ügyben teljesen igazad van, nem minden az őszes halánték, s csak remélni tudom, hogy dr Nemszemüveges megfelelő lesz nekünk!:-)

Van olyan ismerősöm, aki alig engedte ultrahangozni a babát, mert hogy árt neki...De én is állandóan meglesném, Te meg még közel is voltál a tűzhöz:-)

Én is azért bemondom mindig a napokat is, s ha már így alakult, legalább pontosan tudom a fogantatás dátumát:-)
Nekem tetszett, hogy hosszú:-) Mármint a levél!

Csetten! Én is koraszülött voltam, 7 hónapra érkeztem.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.22. 22:26:04

Nem csak azért, hogy ne legyen 13, leírom :
hogy mindenben teljes mértékben meg tudlak érteni. Remélem jól választasz és sikerül olyan valakit találj, aki egész pocakosságod és a szülésed úgy követi végig, ahogy Te azt szeretnéd :)
Mindenkinek más igénye van, így nehé tanácsot adni...
Remélem jól van a kis Nudli :) Heléna üdvözletét küldi.

Kryszti 2008.08.23. 15:56:53

Piroska, ne haragudj, de Meskéhez hasonlóan én is kérdeznék Csettentől.
Csetten! Az első kérdésem szintén az, ismert-e az oka, hogy koraszülöttek a babáid. A második, hogy milyen megelőzés történt, hogy most ne legyen koraszülött a gyermeked.
Remélem hamarosan kihevered a megpróbáltatásokat, nagyon nehéz lehetett Nektek.

Pöttye 2008.08.23. 22:33:48

Nagyon sok egészséget kívánok Neked... Boldogságod minden pillanatát szeretném végig kísérni, ha megengeded...
Ölelés!

Piroska 2008.08.25. 10:48:43

Ingrid! Már a 14. miatt is egy tündérgombóc vagy!!!:-)
Én is puszilom Helénát!!!!!!!:-)

Pöttye Kedves! Köszönöm, köszönöm!!!! És szívesen látlak bármikor!!! Igaz, mostanában a nyűgösebb részét olvashatod, de jönnek még szebb napok, amikor elhúz a hányinger meg az émelygés, és kevésbé leszek hisztis:-)
süti beállítások módosítása