Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Borvirágos

2008.08.21. 19:07 | piroskaesfarkas | 14 komment

Seborrhea dermatitisz. Genetikailag kódolt, akárcsak a herpesz, és nem elkapós, hanem aktiválódós bőrbetegség. Meggyógyítani, kiűzni a szervezetből nem lehet, s ha egyszer kialakul, akkor sajnos együtt kell élnünk vele, a szervezetünk részévé válik.

Ezeknek a fránya betegségeknek van nyugalmi, tünetmentes és erős, fájdalmas, gyulladt tünetű időszaka is, s főként a stressz aktiválja (dejó), de hormonváltozás, vagyis az állapotosság is fellobbanthatja.

A bőr bepirosodik, a felszíne lemezes hámlásba kezd, viszket, viszont csak bizonyos területekre koncentrálódik. A tüneti foltok elhelyezkedése jellegzetes. A hámló, viszkető, vöröses foltok a homlok kontúron, a szemöldökben, az orrtőnél, a fülek mögötti zónákban, a hallójáratokban, a fülkagylókon, és a tarkón helyezkednek el tipikusan, viszont amíg aktív a betegség, állandóan „vándorol-nak”, azaz kijön néhány folt, majd néhány nap múlva elhalványodik, hogy kicsit arrébb újra megjelenjen. Ez a betegség – a szó szoros értelmében – nem minősül súlyosnak, viszont a tünetei rendkívül kellemetlenek, ráadásul orvosilag gyógyíthatatlan. (érdekes, hogy nyaknál lejjebb nem terjed ki a betegség).

Nos, nálunk Joepapa és Pöti is szenved ettől a nyavalyától, ahogy én is, s mindhármunknak a hajas fejbőr határán, a szemöldökszőrszálak takarásában ill. a két szemöldök közötti részen, valamint az orrunk két oldalán és az állunkon bukkannak fel rendre, s örjítenek meg a viszketéssel és fájdalmas égéssel.

Évekkel ezelőtt kaptunk rá egy krémet, amit mi csak Elmónak hívunk, és igen durva készítmény, mert amint bekenem a vörös területeket, azonnal megszűnik a fájdalom és a viszketés, és pár óra múlva már nem is lehet látni az éktelenkedő piros pacákat.

Mometazon-furoátot van benne, ami rendkívül erős hatá­sú glükokortikoid, mellékvesekéreg-hormont tartalmaz. Nem szabad öt napnál tovább alkalmazni, s túl sűrűn sem kenhetem, mert elvékonyítja a bőrt. Ráadásul megkérdeztem a nőgyógyászokat, és letiltottak róla (sajnos az első pár hétben háromszor is alkalmaztam...).

Persze, nálam a másállapot minden kellemetlen tünetet magával hozott, amit csak szakkönyvek megemlítenek (végtelenített pisilésre vagyok programozva, émelygek, fáj a gyomrom, a derekam, kis dudorpatanások jelentek meg a homlokomon, meglepő érzelemkitöréseim és hisztiskombinéságom is elrémiszt, stb.), ráadásul ez a pirosfoltosodás is elhatalmasodott az ábrázatomon, leginkább az orromon és a két oldalán, vagyis pont úgy nézek ki, mint a micisapkás munkásbácsik az ivóban, akik egész álló nap nyomatják a kiskenyeret....

Bámulom a tükör alatti polcon heverő, félig kivégzett tubus elmót, s megint csak sajnálom magamat, amiért karnyújtásnyira van a megoldás, s mégsem használhatom. Aztán belenézek a tükörbe, s elrémít a borvirágos bohócorrom.

Pár napig úgy véltem, megtaláltam a természetes megoldást egy aloe-s oldat formájában, de csak röpke ideig nyújtott enyhülést, s ugynaúgy égnek a pacáim az ábrázatomon, s mivel nem kezelem, egyre csak rosszabbodik, s komoly jellemerősítő gyakorlat, hogy ne vakarjam szét az egészet (kölcsöndoktornő szerint nincs rá más hasonló, erős eltűntetőszer...)

Reménykedem, hátha van olyan, aki tud rá valami varázslöttyöt, békahájból, öreg tündér őszülő fürtjéből, vagy akármi másból, ami használ.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr72626534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jou 2008.08.21. 20:01:05

Szia Piros!
A mi családunkban is van hasonló foltosodás, és tényleg a haj takarásában, de orvos nem látta, tehát nem tudom, hogy ez ugyanaz-e. Viszont mi Sudocrem-et kenünk rá, amit a babapopsira is használunk. Esetleg próbáld ki, ártani biztosan nem árt. Ha meg nem válik be, az említett másik területre később fel tudod használni:)

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2008.08.21. 20:54:54

ezüstkolloid külsőleg?
sőt szerintem belsőleg is szedheted antibiotikumként, nem bántja a tigyereketeket, de azért ennek járj utána!

Piroska 2008.08.22. 09:32:58

Edina Drága! Próbáltam, de semmi hatása a borvirágosodásomra:-)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.22. 09:51:24

Szegény Piroska! Ha tudnék valami tanácsot adni... Nekem allergiás ekcémám van és csak az segített, hogy hetente 2x kb 5 percet szoliztam. Ajánlanám neked is, de sajnos a másállapotban nem javasolják, mert nagyon meleg van a szoliban. Mondjuk az lehet, hogy mondjuk 3 perc nem árt. Ennek érdemes lenne utánakérdezni. Vicces egyébként az allergiám, mert a naptól jön, de a szolitól múlik el:))) Teljesen együtt érzek veled, nekem ugyan nem az arcomon van, hanem a kezemen, de nem szép látvány:(

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.08.22. 11:09:43

Jajj nagyon sajnálom, hogy még ez a gond is a nyakadba szakadt. Nekem más bőrgondom van - azt sem oldotta meg senki 29 éve - nem tudok sajnos segíteni. Nézegettem az Index kapcsolódó fórumát, de ott is csak durva szerekről esik szó, amit te nem használhatsz. Stressz csökkentés és vitaminok, ez az amit tehetsz a te állapotodban... Aloe-t ajánlják, de azt már próbáltad. Én a hazai körömvirág olajra esküszöm, nekem az Ilcsi néni-féle olaj sok mindenen segített már, de nem tudom a te gondodra jó-e. Esetleg írj az Ilcsi néninek, ő korunk nagy magyar herbalistája. Hátha.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.22. 12:01:21

kitartást Piros, ilyenkor mindig mondogasd magadban hogy egy hős anya vagy. aminthogy az is vagy.

Piroska 2008.08.22. 17:54:20

Köszönöm lányok, kitartok!:-) Nagyobb bajom sose legyen!!!!

Lily, kipróbálom a körömvirág olajat, köszönöm!

Bolyti! Tényleg érdekes, hogy a nap az ellensége, a szoli meg a barátja!?

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.22. 22:35:52

Azt hittem az izgalmas kezdetek után végre belelendülünk a jóba... No de ne bánkódj, hiszen olyan szép kis pocakod nő nemsokára... ;) aztán pedig újra használhatod Elmót :) ...
Egyébként ennek utána nézél már? :www.patikatukor.hu/index.php?mod=news&nID=1305
Nem tudom milyen hatóanyagok vannak benne. Ha nem vagy benne biztos, akkor én is Ilcsi nénit ajánlanám.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.08.23. 06:53:35

Ilcsi nénit akartam javasolni én is! egyébként olyan gyorsan el fog röpenni ez a maradék 30 hét, nem is gondolnád!
nemsoká jobban leszel, általában az első trimeszter a kellemetlen, utána jön a legszebb része...
a hiszti pedig csak a pörölőhormon hatása :))))

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.08.25. 09:25:49

Kedves Piroska! Olvastam, hogy a nagyon fejfájós emberek idős korukra sokkal fittebbek lesznek, mármint a memóriájuk tekintetében. Ez az ára annak, hogy öreg mamácskaként is mindenre emlékezz majd, mindig eszedbe jusson, hogy ki mit hagyott el a lakás mely zugában :-)
Nagy ár ez azért a szupernagyis dologért?
Nem tudom, de sajnos nem választhatsz. Azért talán ezzel a tudattal könnyebb lesz elviselned a támadásokat. Legalábbis remélem!!! Szeretném, hogy így legyen!

Piroska 2008.08.25. 10:17:48

Ingrid Drága! Köszönöm, megnézem! Ilcsinek nincs ilyen készítménye, már kerestem....Végre egy gyógyszertárban ajánlottak tiszta teafaolajat, erre utánanéztünk a neten, és figyelmeztetésként ott van, hogy terhesen nem használható.......

Vörösbegy! Köszönöm a bíztatást! Puszillak!

Bogaram! Kecsegtető!!!!:-D

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.08.25. 18:57:45

Valószínűleg azért jó a szoli, mert kiszedték belőle valahogy a káros sugarakat, amitől kijön a nap allergiám. Nekem már egy-két alkalom is segít:)

Pirioska 2008.08.26. 09:20:38

Legalább megtaláltad a gyógymódot, ami szuper!!!!:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.26. 14:19:30

Lily! Sajnos Nálad sem tudtam üzenni, mert nincs fiókom (csináltam már, de elfelejtettem a jelszavamat, stb.).....
süti beállítások módosítása