Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nagyszülők

2008.08.04. 14:30 | piroskaesfarkas | 6 komment

Terveket szövögettünk a beavatás részleteiről, melyben szerepeltek mesekönyvek, kedves kis versikék, pólóra nyomott ultrahangfelvételes kép, pocakfestés, s még sok más kedvesség. Aztán mégiscsak egyszerűbb módját választottuk annak, hogy Anyikával és Joepapával tudassuk, nagyszülők lesznek. Mert türelmetlen voltam és izgatott.

Farkas még visszatartott egy darabig, de addig-addig sündörögtem, fondorlatoskodtam, majd duzzogtam, míg végül látszólag megadtam magam egy búskomorbeletörődős "najólegyenahogyakarod"-dal, amitől ellágyult, s rábólintott: megoszthatjuk dédelgetett titkunkat a szüleinkkel, de még csakis velük.

Kapóra jött, hogy Joepapa ma ünnepli hatvanadik születésnapját, így nem volt túl bonyolult elhitetni velük tegnap, hogy egy előző napi meglepetést készítünk elő, mikor kitereltük őket a teraszra, s kérdésükre, hogy mégis milyen ajándékról van szó, csak kikiabáltam, hogy egészen picikéről.

Farkas beállította az ultrahang felvételt a lejátszón, pont oda, ahol közelről mutatják Bogócska kis szívét, ahogy ütemesen dobban. Szigorúan be kellett csukni a szemüket, s csak a nappaliban nyithatták ki, ahol jelzésemre a kismozink elindult, s megjelent rajta a pármiliméteres migyerekünk. "Nagymama, Nagypapa! A hét hetes unokátok!"

Joepapa jódarabig fel sem fogta, Anyika meg azonnal olyan hangos, rázkódós zokogásban tört ki, mint egy kisgyerek, akinek elvették a tölcséres fagyit a kezéből, s hol az én nyakambat áztatta a könnyeivel, hol pedig pasiba csimpaszkodva kapkodta a levegőt.

Próbáltuk visszafogni őket, lelkükre kötöttük, hogy tartani fogják a titkot egészen szeptember közepéig, amikor túl leszünk az első harmadon és a komolyabb vizsgálatokon, nem szórják szét a hírt sem a családban, sem a barátok felé (kivételt képez Anyika szomszéd barátnője, akiért külön kampányolt, hogy beavathassa, mert nem bírná ki egy percig sem, hogy ne dicsekedje el a nagymamaságát, s mivel szerinte ezt meg kell értenem, így is tettem). Joepapa meg agyon szorongatott, s azt kérdezgette, hogy akkor most nem én leszek már a kicsibabája, mire megnyugtattam, hogy dehogynem, sőt, továbbra is ragaszkodom az anyuciapuci kicsilánya státuszomhoz:-)

Később átmentünk Farkasmamához is, aki jóval kimértebben, mérsékelten örült, de minden esetre megnyugtató volt, hogy nem kezdett el rögtön jajgatni, hogy mostmileszvelünk, sőt, azon kívül, hogy megemlítette, hogy Ő egyszer már elvetélt, más rémtörténettel nem riogatott......

Csodálatos volt látni a boldogságukat, ahogy anyukám megpuszilgatja azt a fotót, ami szinte csak egy fekete-fehér massza, rajta az alig négymiliméteres migyerekünkkel, ahogy Joepapa azonnal listát készít az orvosbarátairól, kiket fog felhívni nőgyógyászajánlás miatt, nehogymár csakúgy az utcáról kopogtassak be valakihez, s megállípította, hogy a március végi szülés a lehető legjobb, és legszerencsésebb. Hiszek neki:-)

Anyika vallomása szerint, csak ül az ágyon, nézi a TV-t és azt veszi észre, hogy potyognak a könnyei....A kis maszatos képet, miután átlengette a szomszédbarátnőjének a kerítésen, beletette abba a keretbe, amiben eddig angyalok dalolásztak karonfogva, s most olyan, mintha a migyerekünket fognák közre. Joepapa, csak éppen egy kicsit megszegve a senkineknemmondomel ígéretét (el kell néznem neki, mert ugye ha Anyikának engedélyeztük Irénkét....), miután elmentünk Tőlük, egy üveg borral a hóna alatt átviharzott a szomszéd cimborájához, hogy elújságolja nagypapaságát, s erre koccintsanak, s egész nap Nagymamának szólítja Anyikát.

Reggel hítvam aput, hogy elsőként köszöntsem fel a hatvanadik születésnapján, aki felvette a telefont, megvárta, hogy ledaráljam a boldogszületésnapot, majd a gyors köszönöm után "Hogy van a mi dárga kisunokánk? Van neki görögdinnye, amit úgy szeretsz!" -lelkesedett, s háttérből hallottam Anyikát (aki úgy látszik, tegnap óta még nem dolgozta fel a hírt:-), amint mondogatja "Macika, a kismama, jajistenem, kismama lett a Macikából, a mi Macikánkból, jajistenem!"

Ilyenek, amikor visszafogottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr60599996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katónéni 2008.08.19. 13:04:20

Drága Piroska!
Ezen a ponton eleredtek a könnyeim!
Gratulálok!!!!!!!
Kató

Piroska 2008.08.20. 10:29:32

Kató Drága! Innen is köszönjük!!!!:-)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.08.21. 08:29:12

Kicsit késve olvasom el a sok aranyos-kedves-Piroskás bejegyzésedet ( munka helyett :-) ), de annál a tölcsérelvevős "résznél" eleredtek a könnyeim... Ha bejön valaki az irodába, majd az allergiára fogom :-)
Tudom, hogy nélkülem is tudod, de csodálatosak a szüleid!

Piroska 2008.08.21. 13:07:17

Bogaram! Tudom, de szeretem a ráerősítést:-) Köszönöm szépen!!!!
Ölellek, Piros

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.25. 10:49:10

Juj, de levagyok maradva..Én csak azért nem bőgtem, mert azért mégis, munkahely (szipp)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.25. 11:49:31

Mimke! Nem késtél le semmiről!!!:-) Cupp
süti beállítások módosítása