Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Levendulás

2008.06.23. 08:05 | piroskaesfarkas | 7 komment

Feltúrta a szekrényt a régi szalmakalapjai után (az én kedvenc,  nagykarimásomat, amelynek hullámzik a széle, sehol sem leltem), s talált is két mókás darabot, amelyek közül az egyiket, a messzireelállósat, égfelépúpozódósat az én fejembe nyomta, a másikat behúzta egészen a szeme alá, s onnan pislogott kifelé, mint a béka a lapulevél alól.

Karjára vette a hatalmas fonott kosarat, hónom alá csaptam a szakajtót, benne a metszőollókkal,  befújkodtuk egymást citromillatú kullancstávoltartóval, feltettük a napszemüveget, s így indultunk el levendulázni, Anyi és én.

Már lefelé ballagot a nap az égen, estefelé járt, de még mindig forró és fülledt volt a levegő, kitikkadt pillangók, vadul zümmögő dongók és harsány hangú tücskök társaságában kuporodtunk le a bokrok mellé, s kezdtük meg a már hagyományos levendulaszüretet.

Hazaérkezve várt ránk a jéghideg görögdinnye, melyet a fiúkkal -Joepapa és Farkas- fogyasztottunk el a kertben, kellemes beszélgetés mellett.

Csupán azon sopánkodtam, hogy túl hamar végetért ez a nap.......

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr63534195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.06.23. 14:28:05

már látom, hogy erről is le fogok maradni idén...hiába, rohanósak a napjaim :( de nagyon jól visszaadtad a hangulatát, átérzem milyen szuper lehetett! :)

Judi 2008.06.23. 15:28:04

A képeket nézegetve árad felém a levendula illata!
Amúgy a kalapod ikertestvére nálam lakik.

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.06.23. 19:14:10

Piroska! Ekkora levendula-földed van? Vagy van egy titkos eldugott kis rét tifelétek? Lehet, hogy Baranyában is van, csak még eddig nem nyomoztam utána... de majd most! :-)
Miért van az, hogy máson olyan jól áll a kalap, csak magamon érzem idétlennek?!? Pedig annyira vágyom egy nagykarimás kalapra!

ßóbita 2008.06.23. 19:36:00

Neeeeeee....
Ide jövök, és azt látom, Te én vagy, vagy csak követsz.
Pont ma levenduláztunk, már a westienél is gyanús voltál, figyellek ám.

Egyéb: úgy tűnik eddig gabiliba néven irogattam, és fel sem tűnt, hogy itt még nem ßóbita vagyok, szóval most átváltoztattam a nickem, mint ßóbita olvasgatlak

Piroska 2008.06.25. 09:51:38

Meske! Még jöhetsz hétvégén!!!!!

Judi! A Te kalapod is valahogy hosszabb jóval, mint a fejed?:-) Mert ez csúcsfejekre lett méretezve!

Bogaram! Nem, nem az enyém, csak vendégeskedem benne!:-)
Na most vagy én is idétlen vagyok kalapban, vagy Te sem! Nem hiszem, hogy Neked rosszul állna, csak valahogy itthon nem nagyon hordják, így inkább mi sem tudjuk rendesen viselni! A sapkákban király vagyok, de kalapot én is csak hétvégén merészkedek a fejembe húzni:-) Pedig nagyon szeretem őket is.

Bóbita! Ez nagyban segíti a beazonosítást:-)
Napközben levendulázol, meg westie-zel, mikor én meg itt szenvedek a munkában!!!??? Irigykedem:-))

Nóri_ 2009.05.06. 10:52:22

Annyira szeretnék én is levendulázni, de csak két helyet ismerek: a tihanyi őslevendulást, ottazérttalánmégse :), valamint a kertünkben lévő 2 bokrot. :) De legalább ezt minden évben leszüretelem.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.05.07. 19:44:17

Nóri! Mi voltunk már Tihanyban is levendulázni! Érdemes megnézned a neten, mert van egy levendulafesztivál ott nyáron, és akkor megengedték, hogy mindenki szedjen egy-egy nagy csokorral.
Maga a rendezvény két éve még elég kicsi volt, de azért lehetett ott venni szárított levendulát koszorúban, csokorban, kiszsákban, szappanban, stb.
Na de a levendula mező látványa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Érdemes elmenni oda!
süti beállítások módosítása