Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rózsaszínek

2008.06.20. 08:00 | piroskaesfarkas | 8 komment

Most a rózsaszíneken a sor, nyílnak mindenütt a kertben: a bejárat mellett pompáznak a habosvirágú hortenziák, háttérben a gyöngyvessző bokorral, hátul aprófejű rózsa vonzza oda az arrajáró tekinetét, s a tóparton is kibontakozott a keserűfű fürtje, s a halványszínű ismeretlen, alatta a rózsaszín szélű terjeszkedővel.

Ha valaki be tudja azonosítani a számomra névteleneket, kérem, ne habozzon leírni! Olyan szépségesek, imádom mindet!:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr74527997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.06.20. 09:53:41

az utolsó előtti rózsa szerintem 'The Fairy'

csetten 2008.06.20. 11:01:21

Teljesen el vagyok keseredve, van egy icipici kertünk, de még arra sincs pénzünk, hogy berendezzük. Az ősszel nagy befektetéssel vettem egy kosárnyi tulipánhagymát - Bandi úgy értelmezte, hogy ez egy társasjáték, én ősszel elültetem, ő meg tavaszig jól megkeresi és kiássa őket. Ő győzött. Tegnap kaptunk ajándékba két japánbirs cserjét, úgy mentették meg őket egy felszámolandó kertből. Gondozták, ápolták a cserjéket a kedves ajándékozók, ünnepi keretek között közösen elástuk. Bandi gyanúsan lenyűgözött volt. Csak nézte elbájolva, hogy ásnak a férfiak, azonosult a tevékenységgel, tanult a mozdulatokból, támogatta lelkileg a fizikai erőkifejtést. Amikor a bejárat előtt a nagyobbik japánbirs meglelte hazáját, oda ült, ellenálhatatlan Goldi pózban, és átszellemülten vigyázott rá. Amíg el nem aludtunk. Mert akkor nekifogott, kiásta a gödröt, megette a japánbirset és reggel büszkén várt, hogy bemutassa: renoválta a tegnapi gödröt, amit úgy megcsodált. Majdnem egy fél napot volt japánbirsünk a kertbe. :(

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.06.20. 11:15:59

Csetten! Emlékszem, amikor mesélted Bandi tulipánhagyma akcióját is.........nagyon sajnálom a japánbirseket!!!!!!
Nem lehetne valami elkerítést kitalálni? Mondjuk vesszőből készült sajűátkivitelezésűt??? Hátha azt tisztelné a kisbüdös....
Jaj, nagyon sajnálom a növénykédet.....Ölellek!

Merci, köszönöm, lehet, hogy az!

csetten 2008.06.20. 12:56:55

Bandinak csak egy atombiztos betongát képes határt szabni, az meg ugye, nem túl kertesztétikus alkotmány. Bízom benne, hogy ahogy túl leszünk a kamaszkorán, meglett férfiként más felé fordul a figyelme. Itt van pl. mindjárt a szomszédban lakó dakszlihölgy. (A Zoknidakszli c. könyvet megpróbáltam beszerezni antikváriumból, de nem sikerült:( )

Piroska 2008.06.20. 15:55:32

Csetten! Nálunk ugye mind szobakutya, és ott is volt rombolás rendesen, mikor kicsik voltak.....Van amelyiknek a papirdarabkák felkutatása és miszlikbeszabdalása volt a heppje, míg a másik a telefonzsinórokat rágta szét az albérletbe, a harmadik meg a cipőkre specializálódott.....De aztán kinőtték, és most egészen rendeskutyák!:-)

Na majd hátha én is rábukkanok a Zoknidakszlira!!!:-)

csetten 2008.06.20. 20:42:03

Bandi is szobakutya volt, de a hatalmas aranybundája, melyben bokáig jártunk kerti kutyává avatta. Ő pl a könyveket falta, meg a hűtő tartalmát, amelyet végtelen intelligenciája folytán azonnal megtanult kinyitni. Kifejezetten a préselt sonkát szerette, a szalámit csak inséges időben ette meg előttünk.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.21. 08:53:38

Óóóó.. Lányok, de jól elcsevegtetetk :)

Kérdésem van: Te, kedves Piroskám havonta más színekben pompáztatod a kerted???

Csettenkém: vérzik a szívem a japán birsért... :( az egyik nagy-nagy kedvencem.
Bandi reméljük lenyugszik egyszer és megváltozik. Van rá remény, hiszen nővérkém Kenzo kutyája is lenyugodott, pedig nem éppen az intelligenciájáról híres dalmata-ivadék...

Piroska 2008.06.22. 09:42:57

Ingrid Kedves! A kert egyszerűen átöltözik, ahogy neki tetszik:-)

Szerintem is, az érett korba lépve már nem lesz ilyen heves Bandi természete! Most hol is tart Ő?

No persze a heves örülések nem hagynak alább, mert a boldogságuk határtalan, s ezt nem bírják visszafogni, mikor hazaérkezünk. Tegnap egy karkötőm bánta, mert a nagy ugrabugrálásban Bendő körme beleakad, és száz felé gurult......:-)
süti beállítások módosítása