Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Márciusbúcsúztató

2008.03.30. 23:00 | piroskaesfarkas | 11 komment

"10:15 -132/80-romantikus heverészés a napon" - jegyezte fel a vérnyomásnaplójába a vasárnap délelőtti adatokat....

Elnapoltuk a betervezett kirándulást, s úgy döntöttünk, folytatjuk a tó tavaszi nagytakarítását, összeszedjük Titusz eldobált tobozait, megcsodáljuk a nyíló virágokat, majd ráérősen elnyúlunk és napfürdőzünk koradélutánig.

Megosztottuk a fülhallgató végét, így mindkettőnknek jutott egy szivacsgömb, amin keresztül élveztük a kedvenc dalokat, időnként betársulva a refrénbe, kiegészítve láblóbázással és levegőbedobolással. Csak feküdtünk, egymás mellett, gondtalanul.

    

Mit nézel kisvörös? -hunyorgott felém.

Olyan aranyos vagy innen oldalról, ahogy sütkérezel -válaszoltam.

Na, ezt már szeretem, ha hízelkedel! -s küldött felém egy huncut mosolyt.

Komolyan mondodom, még könny is szökött a szemembe.......-és tényleg:-)

Hol van, had nézzem! - s megvárta, ahogy csepp végiggördül az orrom hegyén, majd hangtalanul lehuppan a plédre. -Mi a baj vöröske, nem mondod el?

Megráztam a fejem. Ha akartam volna sem tudom elmagyarzáni meglévő szókészletemmel. Ez is olyan tovareppenő élménypillanat, amit hiába szeretnék elkapni, selyempapirba csomagolni, megőrizni, hogy bármikor elővehessem. Amolyan lélekmelengetős érzés, amely keveredik a miértnemmaradmindigígy szívszorongatással.

    

A hirtelen jött meleget még a kutyák sem bírták, s Fügi, aki egy napimádó és a legnagyobb kánikulában is képes kintfelejtődni a tűző napon (figyelni kell rá, mert félő, hogy elalszik és megbuggyan), még Ő is a hűvösebb étkezőnél kuporodott le, mert Bendőz elfoglalta a méretes kaspó által vetett árnyékot a teraszon.

    

    

Míg a kert rengeteg színben pompázik, nyílnak a meglepetésvirágok is -melyeket csakúgy, rendszertelenül eldugdostam ősszel, s most örömmel fedezem fel őket (ez olyan jó móka, hogy idén ősszel is játszom ilyet:-)-addig a tó bizony elég kopár, hogy lenyisszantottuk az összes nádat, száraz növényvéget. Csupán a mocsári gólyahír az (ha jól tudom a nevét...), amely bájos kis sárga virágaival díszíti a vizet.

    

Na és itt van ez a tündéri primulaféleség, amely hosszú száron hozza bordó és fehér szirmait, na meg ez a kisfehér nevesincs, ami szintén a meglepetésszórásból való, most ismertem meg:-)

Ma reggel, még a paplan alól javasoltam, hogy kivételesen kerüljük el az irodáinkat, s ismételjük meg a tegnapi napot, csináljunk egy márciusbúcsúztatót közösen, de pasi rögtön lehűtött, mert ma nagyonsokdolgavannnemlehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1403831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.03.31. 14:37:44

Sikerült utolérjelek:) Mostmár real time olvasom a blogot :) Szeretem a kertes bejegyzéseidet, mert nekem nem lenne türelmem hozzá, de így "figyelhetem" hogy épp mi nyílik nálatok ;)

jou 2008.03.31. 15:15:11

Istenem! Annyira jó ilyen könnycseppeseket olvasni, pláne a mai világban, amikor mindenki "csúnya, rossz és elhagyós". Mindig merítek egy újabb adag bátorságot az írásaidból, hogydeigenis! Tündérmeseszerű, pedig lehetne ez az alap mindenhol. Hhhhhjjjjjaaa......(sóhajt sóhajt)

Arról nem is beszélve, milyen jó, hogy kertibúvárkodtok, én a minap nagyot koppantam, kiskert helyett dzsungelben eszméltem...betonból.

Napsütéses integetés!:)

Piroska 2008.03.31. 15:32:36

Mimke! Úgy látszik nem vagyok a magaslaton, lassan esett csak le, hogy hol is értél utol:-)))) De most már megvan!:-)
az ültetéshez nem lenne türelmed?

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.03.31. 15:47:44

Az ültetéshez még csak-csak, de a fűnyírás, gyomlálás, öntözés része az..khm...

Piroska 2008.03.31. 15:50:06

Jou! Ahogy mondod, az alap lehet tündérmeseszerű, nagyon jó megfogalmazás! Mert ugye azt ne képzeljük senkiről sem, hogy minden csak színesceruzával van kiszínezve az emlékkönyvében! :-)

Vannak nehézségek (most például egy nagy, sajnos), amelyek próbáratesznek minket is, s csak remélni tudom, hogy ezek semmit sem változtatnak a mi kis közösségünkön (itt is sóhajt:-)

Tudom, hogy szerencsések vagyunk, egy nagy kincset kaptunk, amit szeretnék ugyanígy megőrizni, s fáj, hogy kevés "jó példa" áll előttünk, meg a mulandósággal sem vagyok még igazán kibékülve...:-)

De valóban, nagyon jó érzés, ha ezt gondolom, hogy bárcsak minden így maradna, ahogy van, és boldogan kiegyezznék ezzel!!! Mert jónekem.:-)

A kertibúvárkodás élménypillanataiért pedig még tizennyolc évig a banknak fizetünk:-)

Madárcsicsergéses visszaintegetés:-)

cserke · http://www.eteto.blog.hu 2008.03.31. 16:22:59

A kisfehér az anemona, szellőrózsa.
Nálam is most nyílik.
És tündéri az a kis fehér hanyattfekvős:)

jou 2008.03.31. 18:01:13

Persze persze, a színes ceruzák közt mindig ott a fekete meg a fehér is, és ez nem is lenne jó másképp! Sokan nem színeznek egyáltalán, hanem elvannak egy-egy ceruzával, míg meg nem unják, azután jöhet valami más szín.
De én ezektől a nehézségektől, vagy próbatételektől meg szoktam ijedni ám! Hogy na most, na most jön az, hogy visszaveszik tőlem, ami van nekem, nekünk, észrevették, hogy nálunk van, és már mióta! Hát ez így természetellenes! Azonnal adjuk vissza!

De miről is locsogok én itt, hiszen csak annyit akartam mondani, hogy mély lélegzet, benttart, és mire kinyitod a szemed, már átlibbentetek az egészen! Szorítás és ujjkeresztben!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.31. 19:03:32

Cserkókám! Köszönöm, tényleg!! Így már rémilik, hogy volt ilyenem, mikor nagy kosárból ültetgettem:-)
Te szoktad kiszedni a tulipánokat? Van olyanom, ami taval még olyan szép volt, most meg csak a zöldje pompázik...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.31. 19:27:07

Jou! Én is ijedős vagyok, meg bömbölőskétségbeesős, de szerencsés is, mert olyan kedves emberekkel vagyok körülvéve, akik letörlik a könnyeimet és szorítanak értünk:-)

Nagyon szépen köszönöm a szorítást és az ujjösszekereszteződést!!!!
Sok szép, színes ceruzát kívánok Neked!!!!!

Fruzsi 2008.03.31. 19:49:40

Gyönyörű a kert!!!
És mióta van két új piroskás-farkasos kép is oldalt? Vagy csak én nem figyeltem?

Piroska 2008.04.01. 12:57:12

Fruzsi! Több kép is van, csak nincs több dobozka, amibe bele lehetne tenni......:-)
süti beállítások módosítása