Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Közönyös

2008.03.27. 10:43 | piroskaesfarkas | 12 komment

Elkeseredetten fortyogtam a dühtől az út szélén, ahol a sötétben csak az utcai lámpa és az arra elhaladó autók fénye világított meg, s gyengéden simogattam a kockás plédbe bugyolált kisállatot.  

Már sötétedett, mikor hazafelé tartottunk a bevásárlásból, s egy útfeltúrás miatt lassan gurultunk a kertvárosi mellékutcában. Az előttünk haladó jobbra fordította a kormányt, hogy nagy ívben kikerülhessen valamit az úton, így mi is követtük. Nem tudom kiverni a fejemből a látványt.

Az út közepén egy elütött fekete macska próbált odébbvánszorogni a vértócsából, emelgette sebesült fejét, s zavarodott tekintete egy pillanatra találkozott az enyémmel. Senki sem állt meg. Nem segítettek. Kikerülték.

Leparkoltunk a sarkon, Farkas kikapta a hátsó ülésről a pokrócot, s rohantunk a cicához. Hagyta, hogy beborítsuk a puha anyaggal, s elhúzzuk az útról. Megpróbált feltápászkodni és elindulni, de egy idő után feladta, s engedte, hogy betakarjuk. Egy darabig tartottam, majd simogattam a hátát, s igyekeztem megnyugtatgatni, míg pasi a közeli rendelőket próbálta elérni telefonon, sikertelenül.

Elég sok vért veszíthetett, s továbbra is szivárgott valahonnan a kis fejéből, de nem tudtam pontosan megállapítani, hol érte a legnagyobb sérülés, nem is mertem megfogni. Már ott tartottunk, hogy Ő elmegy az orvoshoz kocsival, amíg én őrzöm a cicust, hogy ne tegyük ki fölösleges hercehurcának, ha mégsem fogadják (mert már ilyet is tapasztaltunk). Egyedül hagyni semmiképpen nem akartuk, az út szélén, ahol szembevilágítós autófények cikáznak, ahol annyira sem méltatta az, aki elütötte, hogy elhúzza az út közepéről......s ha esetleg ezek az utolsó percei, ne magányosan kelljen elmennie, s legyen, aki simogassa, míg elszenderül.

Ekkor összeszedhette minden erejét, mert felpattant, s kóvályogva nekiiramodott, átugrotta a vaskapu alját, s bemászott a kertbe. Mintha ismerte volna az utat, úgy haladt a ház felé, s eltűnt a sötétben. Álltunk egy darabig, csengőt kerestünk, remélve, hogy odatartozik, s a gazdik majd segítenek rajta, de nem találtunk, s láthatóan nem is voltak otthon. Kidobtuk a plédet a túloldalon álló kukába.

Ahogy beültünk a kocsiba, feltörtek a könnyeim. Hogy lehet az, hogy aki elütötte, egyszerűen továbbáll? Látnia kellett, hiszen lassan tudtunk csak haladni. Na és a többi száz, aki arra járt??? Mind kikerülte. Na és mikor ott görnyedtem az út szélén kiskosztümben, egy kockás plédet simogatva, kétségbeesett fejjel, mellettem pasi telefonált, miért nem lassított le valaki, hogy megkérdezze, segíthet -e (nem láthatták, hogy cica van alatta)???? Hogy lehetnek ilyen érzéketlenek, közönyösek az emberek??????

Én sem szeretek idegen állítokhoz nyúlni, én is félek a betegségektől, vagy hogy megkarmol, megharap. Nekem sem lett volna kedvemre, ha összekenem a puccruhámat. Mi is siettünk haza. De nem fordíthatjuk el a fejünket, Ő egy élőlény, mint mi!!!!???

Sokáig nem tértünk magunkhoz. Azzal vígasztal, hogy a cicák szívósak, biztosan túléli, rendbejön......

Mit is vártam, hogy majd a karomban marad? Hogyan bízzon egy ilyen kisállat az emberekben, ha így bánunk velük?  

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr78398765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.03.27. 12:24:50

Jajj drága Pirosom ez rettenetes!!!!!!!!!!!!!!!! :((((((((((((

Én is azzal vígasztallak, hogy tutira túl fogja élni! Sógorom apukájának van egy cicája, akinek nyílt törése volt a lábán! Szó szerint kikandikált a csont...és még most is....mert a cica él és virul...a seb begyógyult, a csontbarab kint mardt. :(( De él! Az öreg bácsi nem vitte orvoshoz, otthon dédelgette, hogy úgyis meghal...de nem! Túlélte!
Az emberek közönyösségén meg az én vérem is felforr!!! Undorítóóó!

Piroska 2008.03.27. 13:31:05

Remélem, jobban van, és orvoshoz került azóta.....

Fruzsi 2008.03.27. 22:04:10

Jaj...nekem ez a történet különösen fáj : (
Viszont nagyon szép volt tőletek, hogy megpróbáltatok segíteni rajta! Én sem értem a közönyös embereket...szerintem valahol teljesen mindegy, hogy emberről vagy állatról van szó, sőt az állatokon sokszor szívesebben segítek, mert bennük még sosem csalódtam és sokkal kiszolgáltatottabbak és önhibájukon kívül kerülnek bajba.

Piroska 2008.03.28. 08:53:31

Egyébként engem az is felháborít, amit Meske mesélt, miszerint nem vitte el a bácsi a cicát orvoshoz, hagyta szenvedni.....????!!!! Miért kell nekik elviselni a fájdalmat, mert nem tudnak szólni???

Esküszöm, nem én keresem a bajbajutott állatkákat, de majdnem minden nap találunk egyet útközben......szomorú.

Ingrid 2008.03.28. 09:08:23

Most tudtam elolvasni végre ezt a bejegyzést. ..
Mindig csodálattal olvaslak, amikor ilyenekről írsz.
Ha azt írnám szép dolog tőletek, hogy ilyen figyelmesek vagytok, az furcsa lenne, hiszen MINDENKINEK így kéne viselkednie. Nekem sem kéne Téged és Farkast csodálnom, ha mindenki ilyen lenne és így segítene az úton bajbajutott állatokon...
De sajnos nem ez van, az emberek közönye már hatalmas méreteket öltött... :(
Puszillak Pirosom és ettől függetlenül csodálak továbbra is és szép dolognak tartom, amit tesztek - tettetek.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.28. 10:21:19

Ingrid Drága! Láttam egy riportot az önkénte állatmentőkről, akik segítenek a bajbajutottakon, akár úgy is, hogy elveszik tőlük a kutyát, cicát, s aki állatokat kínoz, azt jól elagyabugyálják.
Nem vagyok híve az erőszaknak, sőt! De szívesen támogatnám őket, komolyan!
Mondd meg, ki képes kiteni forgalmas autóúton a kutyáját a kocsiból, aki jódarabig csak értetlenül lohol a "gazdi" után?
Vagy itt vannak a fókák, akik asszem mostantól ismét büntetlenül leölhetőek???? Ki képes bottal verni a fejüket.....
És sorolhatnám......
Puszillak,
Piros

chilii · http://chilii.blogter.hu 2008.03.28. 10:26:55

sokszor látok én is elpusztult állatokat az úttesten, és soha, de SOHA ebben az életben, de még a következőben sem fogom megérteni, hogy aki elütötte, miért nem áll meg, és legaláb húzza le az úttestről, hogy ne hajtson át szegényen még száz meg száz autó! :(((

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.28. 10:34:18

Chilii! Pontosan. Érthetlen.
Mert sajnos előfordul az ilyesmi -főleg nálunk, ahol felelőtlenül tartjuk az állatokat, rengetegen kóborolnak szerencsétlenek- de hogy miért nem állnak meg??????

De látod, akkor sem segítenek, ha az elgázolt kisállat könyörögve néz, próbál elvánszorogni az út közepéről.
kikerülik......

Év elején, amikor még havas volt az út, találtunk egy kis spánielt munkábamenet. Megálltunk az út szélén, legugoltam hozzá, megetettem, közben Farkas becsengetett a környéken. A kocsi ajtó nyitva, én görnyedek a hóban, s a kertvárosi, csöndes kis utcában, a kereszteződésnél megállt egy fiatal fazon, és megkérdezte, hogy van -e valami baj, tud -e segíteni. Komolyan, annyira meglepődtem....Pedig nem ez lenne a normális? (végül kutyi gazdija előkerült...csak éppen nem érdekli túlságosan, hogy az eb kint kódorog...aszongya mindig kiszökik...).
Hát így.

cserke · http://www.eteto.blog.hu 2008.03.28. 10:36:04

Nem is akarok belemenni ebbe a témába, de sokszor eszembe jut, amikor már jókora pocakkal akartam az árokból kiszedni egy elütött kutyát és bár megállt ugyan, aki elütötte, azt mondta, nem fogja összevérezni a kocsiját egy kóborkutyával, majd otthagyott az út szélén. Senki nem állt meg, hogy legalább megkérdezze, egy terhes nő ugyan mivel kínlódik annyira...

És igen, nem vagyok híve az erőzésnek, de ezeknek az állatmentősöknek nagyon a pártján állok.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.28. 11:05:22

Megpróbáltam Liussal megszerezni az itteni ilyen csapat elérhetőségét, valami titkosat persze, mert az önbíráskodás miatt pálcával csapkodnák a körmüket....De normális állatvédelem az persze nincs.....
De sajnos csak a külföldi elérhetőséget talált.
Akinek meséltem a riportról, majdenm mindenki azonnal feltűrte az ingujját, hogy hova lehet menni csatlakozni hozzájuk.......

Jaj Cserkókám!!!! Siralmas....Az ilyenekkel úgy elbeszélgetnék, hogy mégis, mit gondoltak, mit keres egy terhes kismama az árok szélén????? Nyilván nem vettek észre, vagy azt gondolták pisilni kell......
Fffffffffffff.

cserke · http://www.eteto.blog.hu 2008.03.28. 14:01:52

A barátnőm látta őket a tv-ben, tőle hallottam róluk.
Nem csodálom, hogy nincs itteni elérhetőségük. Nagyon elkeserítő az itthoni helyzet, a törvény meg egy nap kalapot sem ér. Mindennapos szomorúságaim forrása, amiket látok útközben.
Mit is lehet várni valakitől, aki az állatokkal is így bánik?
Ezért imádom Ausztriát. Ott csak annak van, aki szereti, kóbor állatot nem látsz. Tavaly ahol voltunk két osztrák kisgyerek talált egy retrivert, azonnal keresőcsapat képződött, az összes ottlévő azon igyekezett, hogy megtalálja a gazdáját. Másnapra lett meg. Addig befogadták, etették dédelgették. Pedig ők is nyaralók voltak, megránthatták volna éppenséggel a vállukat, hogy nem az ő dolguk.

Piroska 2008.03.28. 14:47:05

Pedig nagyon szívesen támogatnánk Őket jópáran, ha lenne valami titkos lehetőség.

Igen, azt hallottam, hogy kint nincs is ilyen sok kutyamenhely, mint itt.......
süti beállítások módosítása