Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Feketelány

2008.02.28. 08:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Kiszálltam a kocsiból, s csak éppen hátatfordítottam, s mire visszanéztem, már ott állt a mögöttem, mintha csak az égből pottyant volna elém, vagy odavarázsolódott volna.

Az angyalrajzolós, kedveskmunkatársam hamarosan elhagyaja a fedélzetet, így kolléganőmmel felkerekedtünk, hogy megszerezzük az általam megálmodott búcsúajándékát, amelyhez be kellett nyomakodnunk a forgalmas, bedugult, parkolóhelyhiánnyal küzködő belvárosba, annak is a sétálóutcás szívébe.

Elveszetten kanyarogtunk, tekeregtünk, míg végül rábukkantunk egy megfelelő méretű, tiltótáblamentes helyre, ahol maréknyi pénzérménkért cserébe leparkolhattunk egy félórányit.

Kilálló tomporommal az ülésen kotorásztam a táskám után, s a neméppen úrilányhoz méltó mozdulatból felegyenesedve már ott találtam egészen közel hozzám. Hasonló helyzetben összerezzentem volna, rögtön magamhoz szorítotom a batyumat, összébbhúzom a kabátomat, s szorongva hátrálok vagy elutasítóan fejetrázva elsietek, de még csak szememmel sem kerestem kolléganőmet, aki ekkor a közeli parkolóbedobálóval egyezkedett.

Olyan lenyűgöző látványt nyújtott, igazán megkapó teremtés volt! Igéző fekete szemét vékony, szénszínű vonallal hangsúlyozta, lehelletnyi sminkkel emelte ki arcának természetadta szépségét, sűrű, éjfekete, csillogó haját elegáns kontyba fogta, egyszerű ruházata tiszta volt és rendezett,  s bár egyértelmű volt, hogy mire megy ki az egész, magam is meglepődtem, hogy mégis belementem a játékába.

Mosolyogva hallgattam a begyakorolt előadást a szépségemről, meg a sugárzó személyiségemről, a jó szívemről és a tiszta lelkemről, majd felajánlotta, hogy jósol nekem. Ekkor ez a törékeny, aprócska fekete lány zavartalanul kisimította a hajamat az arcomból, s megkérdezésem nélkül egyszerűen csak kitépett egy apró szálat a homlokom tetejéről, s javasolta, hogy csomagoljuk be egy papirpénzbe, ami majd meghozza nekem a szerencsémet. Na ekkor azért elnevettem magam, de engedelmesen benyúltam a zsebembe -gondoltam, kivárom a végét-, kihúztam az ott lapuló ötszázas bankjegyet, és átadtam neki. A hajszálat gondosan a közepére illesztette, majd varázslós mormogás közben összehajtogatta egészen apróra, s mikor ezzel végzett, kért egy újabb papirpénzt, mert mint mondta, kettőbe kell bebugyolálni.

Itt állítottam meg a jóslást, kedvesen meglapogattam a karját, elmondtam neki, hogy mennyire gyönyörű, megbabonázó a megjelenése, festményre való, s nem ezzel kéne foglalkoznia, mire csak ennyit mondott: "Én csak ehhez értek, megmondom a jövőt. De tudd meg, neked tényleg gyönyörű a lelked!" -s búcsúzóul megszorította a kezemet.

Vajon van -e még igaz gondolata.....? Tud -e még érdek nélkül szeretni valakit....?

A tündéri kisboltban megvettük az ajándékot, betérünk egy elhozósmézestejesért, s kezünkben a papirzacskókkal és a műanyagKVspohárral sétáltunk a szikrázó napsütésben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr66357140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.02.28. 18:26:26

Igaza van, gyönyörű ;)

Én utoljára Sevillában találkoztam ilyen lánnyal (lányokkal), sokkal nyomulósabbak és erőszakosabbak voltak, szabályosan menekülőre fogtam. Nem volt erőm elmélkedni utána, mert sokkolt azélmény :(

Fruzsi 2008.02.28. 20:41:41

Szerintem is igaza volt! De ehhez nem kell jósnak lenni, elég olvasni a blogodat ; )

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.02.29. 09:20:37

Jaj már, hát nem akartam én ezt kierőszakolni!!!!!!:-)))
Tündérek!

Ingrid Drága! Nekem is volt olyan élményem, amikor kunyerálós kisgyerekek támadtak le, rángattak, tolakodtak, halálfélelmem volt.....
De ez a lány gyönyörű volt, nem tolakodott igazán, és a szövege is zseniális volt:-)

Egyébként sajnos legtöbbször frászt kapok, rögtön gyanakszom, ha valaki leszólít, hozzámszól az utcán, kopogtat a kocsiablakon, stb......
Megdöbbentő történeteket lehet hallani, milyen trükkökkel vágnak át, rabolnak ki, csapnak be jószándékú, segítőkész embereket.

De ez már más téma.

zsuzska 2008.02.29. 11:07:21

Múltkor említettem, hogy van mage, akinek a blogját mindig úgy éreztem, hogy a tiéd -izé - jinje? (most összezavarodtam, melyik a ffi) És ne má, tényleg. Ő is éppen most, cigányasszony, meg minden. És bejegyzést is tett.
Ti nem ugyanaz vagytok véletlen, és így leírjátok elejét-fonákját?:)

Piroska 2008.02.29. 12:28:10

Hú, Zsuzska, ez érdekes!!!!! Az nem én vagyok, legalább is nem tudok róla, hogy én lennék. Ha meg mégis, akkor súlyos a helyzet!!!!
:-)
süti beállítások módosítása