Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Koránérkező

2008.01.20. 12:24 | piroskaesfarkas | 5 komment

A napsugarak egy pillanatra sem bukkantak elő az összefüggő felhők közül, de a tavaszillatú levegő kicsalogatott minket a kertbe.

A tegnapi borongós folytonesős, déliglustálkodós, ágybanreggelizős nap után jólesik kimozdulni a házból, sétálni az ébredező növények között, felmérni a cudarabb napok hagyta nyomokat, s felfedezni a türelmetlenebb rügyecskéket, a még mindig az ágakon himbálódzó élénkszínű bogyókat.

A tó felszínén teljesen elolvadt a jég, amely két hete még olyan vaskosra hízott, hogy Farkas rámerészkedett lékvágás közben, s ott pózolt a baltával, hogy bátorságát bizonyítsa, s hogy megörökítsem a családi albumunkba. Féltettük a halakat, aggódtunk, mikor majd felolvad a jégborítás, élettelenül lebegnek a víz felszínén, tán nem vészelték át a hetekig tartó vacogtató kását, de ma reggel örömteli létszámellenőrzést tartottunk (na persze vannak vagy ötvenen, így nem névszerint kerestük őket), s úgy tűnik mindenki megvan, a pirosak, a pöttyösek, a fehérek, feketék, a kívánságos nagyhalak, s a már nálunk felcseperedő aprócskák, akiknek még színük sincsen. Mind ott kavarogtak a száraz nádak között.

             

              

 

Amikor külső burkolatot kerestünk a kinti terszra, az oda felvezető- és a bejárat előtti lépcsőre, rögtön a régi padlástéglák jutottak eszembe, s valami hasonló után kutattunk, ami harmonizál a téglákhoz, olyan, mintha időtlen idők óta ott lett volna, de mégis bírja a fagyokat. Találtunk is, a cégvezető állította, hogy bírja a nagy mínuszokat, szépen fel is tette a mi burkolóbácsink, s azért a biztonság kevéért még le is kenettük, impregnáltattuk. Ennek ellenére az első télen is feljött pár darab, apró darabkákra fagyva, és sajnos most a lépcső laja is megadta magát.....Lehangoló látvány. Lacibácsinknak lesz feladata tavasszal (Ő a burkolóbácsink, aki annyi idő töltött nálunk, egyrészt mert szerintem imádott itt lenni, másrészt mert irtó lassú. Úgy szeretett minket, hogy mikor tavaly nyáron előttünk haladt az autójával, dudált, hogy áljunk félre, s mint egy régi családtag, úgy borult a nyakunkba, hogy mennyire hiányzunk neki. Volt úgy, hogy kijött hozzánk szombat reggel, de már a kapuban jelezte, hogy nagyon rosszul van, gond van a vérnyomásával, aznap nem tud már dolgonzni, de itt mesélt az életéről jópár órát, megreggelizett, elkávézgatott, megmérette a vérnyomását, majd délben hazament. De olyan fazon volt, hogy elnéztük neki.)

Levagdostam a krizantémok-, békavirágok elszáradt ágait, amit őszderekán nem tettem meg, s a zörgős botok alatt már kikandikálnak a zöldülő levelek, békavirágkezdeménykék. Találtam rózsabimbót a kerítésre tekeredő futóson, amely már igyekezete ellenére tél előtt nem tudott kinyílni, így a hideg konzerválta, hogy most gyönyörködhessünk benne.

Idén kevés madár keresett fel minket, nem tudom, mi lehet az oka, így a narancssárga bogyókat sem dézsmálták le az ágakról, melyek sűrű csomókban csüngenek, üde színfoltkén díszítik a kertet, amely azért még igen kopár. Rügybefakadt a kikeleti bangita, s a másik bangita is, amelynek a pontos nevét nem tudom. A varázsmogyoró azonban még barnás-szürkés rügyeit szorosan bezárta, mintha téli álmot aludna, pedig azt hittem, Ő fog előszőr virágbaborulni.

              

              

Bezzeg pókokkal már találkoztam, miközben a vizes levélkupacokat kapartam a kezemmel...ezek mindenütt nyomulnak?????? Egy kedves katicabogár is szunyókált a levelek között, gyorsan visszakupacoltam neki, hátha ott lakik, én meg feltúrom a kéróját.

Ahogy elolvad a hó, a jó kis ebcsalogatós szagok előkerülnek, s a valamire való kutya ilyenkor beleszimatol a vizes földbe, orrával túrja a vizes avart, amitől úgy néz ki, mint egy varacskosmalacka.

                  

                   

Egy félembernyi szemeteszsákot megtöltöttem a lenyisszantott kertihulladékkal, majd elégedetten körbejártam a tavat, amikor a vasútitalpfákból kialakított két lépcső mellett megpillantottam az elős hóvirágokat!!!!!!!!!!!!!! Ez a kisvirág, a maga bájos megjelenésével, kecses formájával, s kedves üzenetével, hogy mindjárt itt a tavasz, mindig lenyűgöz! A törékeny kis szirmok, melyek bókolnak a jobbidőknek, küzdenek a faggyal és hóval, s első felbukkanásukkal mindig kicsalnak tőlem néhány könnycseppet, s átjárja a lelkemet valami megfogalmazhatatlan érzés.

Farkast kiáltottam, hogy azonnal rohanjon, aki azt hitte, elestem, mikor meglátott térdelni a nedves fűben, ahogy fejemet egészen lehajtottam, s szemeztem a hóvirágainkkal. "Nézd, nézd, itt vannak, kibújtak!!! Jön a tavasz!!! Ez csodálatos!"- harsogtam, s hosszasan összeölelkeztünk a koránérkező hóvirágok felett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr45304231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.01.20. 14:15:39

Gyönyörű idő van, nem csodálkozom, hogy a hóvirág előbújt... Látod-látod, érdemes együtt vári a tavaszt :)
A kerti tó valami csodálatos lehet! És mennyi hal... :) Szépek vagytok!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.01.20. 16:14:05

Ingrid! Nagyon jól vártál Te is!!!:-) Már itt is van!
Mintha idén nagyon korn kibújt volna a hóvirág, bár lehet, hogy ilyenkor szokott jönni:-)
Nem lehet betelni a mai tavaszias nappal!!!!:-)

Fruzsi · http://erdeszgyorgy.net/tiki-view_blog.php?blogId=5 2008.01.21. 08:54:57

"Farkast kiálltottam" : )))) Gyönyörű a kertetek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.01.21. 10:29:52

Szia Fruzsi! Kihagyhatatlan volt:-)))
Köszönjük! Az a helyzet, hogy még nem, mivel ugye a legtöbb növényünk igen aprócska, s idő kell nekik, hogy burjánzásukkal megelégedésemre szolgáljanak:-)
De azért imádjuk!
:-)

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2008.01.28. 11:09:46

sajna a téglák már csak ilyenek... anyuéknál is otthon szinte már mindegyik megadta magát... hiába, szerintem nincs is igazi fagyálló már...
süti beállítások módosítása