Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Forró helyzet

2007.06.05. 15:50 | piroskaesfarkas | 10 komment

Ha az a típus lennék, aki az idegeskedéstől fogyni kezd, akkor ma reggel tuti ledobáltam volna magamról pár kilót (hát egyébként meg persze, hogy nem. mármint én a receptek olvasásától is hízók halmazába tartozom....).

KVzós sorbanállás közepette éppen azt magyaráztam pasinak (aki meg a kocsikulcs végét própálta bedugni a fülembe, ami igen bosszantó tud lenni, és azzal cukkolt, hogy biztosan majd ezt is jól megírom majd a blogomban, úgy mint "kocsikulcsos reggeli macerálás"-haha, nagyon vicces!), hogy ma egészen biztosan a tiramisura esnék, bele a közepébe, mert annyira kívánatos volt, vékony kakaóporral a tetején, tortába rendezett krémes szeleteivel, hogy erősen kellett koncentrálnom, hogy mégis a szokásos mézestejesemet kérjem, ha sorrakerülök:-)

Még ketten álltak előttünk, mikor megszólalt a kedvesem mobilja, fennakadtak a szemei, és csak annyit hallottam, hogy "....tűzriasztás, rohanuuuuunk...", majd meglódult, és hátrafelé intett, hogy fussak én is. Ügyetlenül kacsáztam, miközben próbáltam összecsatolni a táskámat, hogy útközben el ne hagyjam a pénztárcámat, de nem egyszerű Őt beérni, annyira hosszú lábakkal küldték le odaföntről, melyekkel felettébb gyorsan hagyja maga mögött az utat. Kiabált hátra, hogy "a risztóóóósok hííííívták, mivel tűűűűűűűűűzjelzést kaptak a házunkbóóóóóóóóóóóóóóóól!!!?"

Rettegek attól, hogy egyszer lángrakap valami a lakásban és mindenünk porrá ég......Majd' minden reggel megnézem többször is a vasalót, a vízforralót, hogy kihúztuk -e, és útközben is többször rákérdezek a pasinál, hogy "biiiiztos???" Már a falra mászik ettől. Ma például a vízforralóban nem voltam biztos, hogy eltávolítottam -e a konnektort a falból (bár lekapcsol magától, de mégsem szeretem így otthagyni), miután az asztalosnak lefőztem a KV-t.....

Sosem volt ilyen hosszú az út hazafelé...............

Már láttam magam előtt, ahogy lángrakapott a forraló körül a konyhapult, ég az egész bútor, a kutyák szenvednek a füsttől.....Riasztottam a szembeszomszéd csajokat (na igen, én vagyok ott az egyetlen munkásnő, mindenki más anyaságot gyakorol), hogy kukkoljanak már át, nem csapnak -e magasra lángnyelvek a házunkból, de nem láttak semmit.

Egy szót sem szóltam, csak nyögtem egyet időnként, pasi meg nyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, bár a szeméből nem ezt láttam.....

Szerencsére nem találtunk semmit, még füsöt sem, csak a hangos csengéstől megrémült ebeket, akik persze rögtön feledték a történteket, ahogy betoppantunk, és meglepetten csóváltak és ugrándoztak, hogy ilyen hamar hazaértünk...És persze szomszéd lányt aggódva, piros köntösbe burkolózva. amint az utcáról felügyeli a házunkat.

Telefonálgattunk riasztósoknak, bediktáltuk a jelző kódot, ami megmutatja, hogy melyik szobában észlelt füsöt a rendszer -ezek szerint tévesen. Az üzemeltető cég javasolta, hogy porszívózzuk ki a plafonon lévő szerkezetet, hátha belement egy pók (???!!!), és az okozta a hibás jelzést. Ezt tettük.

Ezek után ismét bekanyarodtunk a KVzóba, ahol kiszolgáló hölgy megkönnyebbülve nyugtázta, hogy visszajöttünk, mert azon aggódott, hogy megsértődtünk, olyan hirtelen eltűntünk a sorból. Nem érdekelt, hogy jól elkésünk, le kellett ülni lazítani a mézestejesemmel, és kivételesen pasi is kért egy nagy adag kávét, ahogy fogalmazott: meghökkentőenpofátlanulnagy tejszínhabbal a tetején, megszórva kakaóporral. Megnyugtató volt nézni, ahogy élvezettel bekanalazza. Biztosan híztam pár dekát:-)

Forró helyzet volt ez a mai....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr4593016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaméleon · http://martonrobert.blogspot.com 2007.06.05. 16:25:39

...egyelőre csak annyit szólok hozzá(d), hogy ez az egyik (ha nem A) legaranyosabb és legkedvesebb blog, amit eddig olvastam :). Nagyon szimpi :).

Hamarosan be is linkellek, ha megengeded, de Google Reader-em már olvassa a blogod és hamarosan én is fogom :).

Amúgy tetszik a kis Tüskéd, én is imádom a süniket és íme hogyan néznék ki ha süni lennék :P:

i163.photobucket.com/albums/t281/martonrobert/PIctures/Sni.jpg

Üdvözöl újonnan szerzett olvasód,
Robi (Kaméleon ;) )

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.05. 16:40:07

Szia Kaméleon Robi!
Köszönöm szépen, elpirultam:-)))))) Biztosan kevés blogot láttál eddig!:-))))
Örülök Neked, szívesen látlak!!!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.05. 16:44:15

Kaméleonrobi!!!! Jaj, láttam a pókeres kaméleonodat, meg a sünt!!!!:-))) Jót derültem rajta!!!:-) Pókerben érintett vagyok....

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.05. 17:36:05

Hehe, nem pók, hanem kaméleon. :)

Cserke 2007.06.05. 22:01:39

Pirosom, örülök, hogy nem esett baj, és nagyon jót mulattam azon, hogy annyira biztosra mész, hogy nem elég, hogy a dugót kihúzod, de még a konnektort is kiszeded a falból ;o))))

És, igennn!Tiltakozom a fejemben lévő bazinagy fejfájás ellen, meg a tiéd ellen is!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.06. 13:45:36

Cserkó!! Köszönöm szépen!!!!!
tegnap este is tartottunk egy nagy megemlékezést rólad, éppen ma írtam. Volt nagy cseresznyevészet:-))

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.06. 14:34:37

Igen, most olvastam, nagyon jó kis történet, annak dacára, hogy el tudom képzelni, hogy érezted magad. Nekem jobboldalos volt, úgy kellett szemem visszatuszkolni...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.06. 14:40:10

Cserkó! Jó, túúúdom, hogy főzésből a lábad nyomába sem érek, még oldalhajtásnak sem vagyok nevezhető a virslis tojásrántottáimmal, de azért van egy jópár dolog -már lefigyeltem-, ami erős kapcsolódást mutat köztünk:-)))
Gondoljunk csak a piroskanapésmultibútoros kertibútorunkra, vagy a tóra, vagy a kiskockás terítőkre, meg a régi kőcuccokba ültetett sziklakertiekre..... Na és itt van ez a fejfájás!!!! Nekem szinte mindig jobboldali típusú dög!!!!:-)))))))))))))))))

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.06. 15:43:40

Nana!!Azt pl. elfeledtem kérdezni, múltkori nagy lakomázáshoz ki alkotta a tápot???!!!
Nyugodtan vezérágnak is hívhatod magad, ne is szerénykedj, pestós tészta, almatorta...
Hát, énnekem teljesen rokonlelkemnek tűnsz...
És akkor még zodiákuspasikat nem is említéd!! :o)))
De a jobboldalost elhagyhatnánk a jó fenébe!!!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.06. 15:57:25

Tényleg, őket még nem is veséztük ki:-))
süti beállítások módosítása