Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vajon

2007.05.23. 12:23 | piroskaesfarkas | 10 komment

Nem mondok újat azzal, ha azt állítom, hogy tegnap ismét késésben voltunk, és már akkor elmúlt kilenc, mikor még igen messze voltunk a kenyéradónktól, amikor egy lejtőn ereszkdetünk le a kisborsban, csigatempóban....

Szóval, miközben a pöttömsmarttal repesztettünk a melóhelyünk irányába, hirtelen kitekertem a nyakamat, hátrafordultam, mivel egy pillanatra úgy láttam, hogy egy megmentésre váró kutyuska üget lefelé, lobogó szőrrel és füllel........Mire pasi is visszafordult, már nem láttuk, azt meg megvétózta, hogy kiszálljak és hosszas keresésbe kezdjek, és egyébkéntisbiztosan van gazdája, csak nem vettem észre, mint a múltkor, amikor beégtünk (na igen, akkor is akkorát visítottam, mikor megpillantottam egy ebet, bemértem egy kóbornak vélt drótszőrű tacsit, hogy pasi kisett a gatyájából, és állítottam, hogy atyaúristenszegényke, nincs gazdája!!!, mire durva fékezéssel megálltunk, üldöztük, majd a sarkon befordulva majdhogynem belecsapódtunk az ártatlanul ott bagózó kutyatulajdonosokba......totál úgy néztünk ki, mint valami önkéntes sintér szervezet, vagy kutyarabló banda....).

Munka után, ugyanazon lejtőn felfelé döcögve és az aznapi események részletes boncolgatása közepette megint feltűnt a kis szőrkupac, most felfelé rohant, ugyanolyan elszántan, mint reggel. Kicsapódtam a kocsiból, átverekedtem magam a forgalmas úton, és óvatosan megközelítettem a kisbüdöst, aki éppen megállt, hogy egy bozótban szagmintát gyűjtsön (talán a hazafelé vezető jeleket kereshette...). Legugoltam, kedvesen beszéltem hozzá, előrenyújtottam a tenyeremet, mire ő felemelte a kis buksiját, elindult felénk (ekkor már pasi is átért), de megkerült minket és tovább ügetett felfelé, félelmetes tempót diktálva.

Próbáltuk követni kocsival, de valahol, egy kis mellékutcában nyomát vesztettük.....Ekkor még párszor ingáztunk le-föl a hosszú úton, de nem találtuk meg......Nagyon sajnáltuk, olyan zavartnak tűnt, pont olyan volt, mint a mi nagyobbik kisfehérünk, Bendzsó, mármint ha ő elveszne, hasonlóan reagálna, mint ez a kis szőrgombóc. Míg a másik kettő azonnal, csóválva segítséget kérne (ami miatt leginkább is elvinnék őket), addig ő, félelmében és zavarában csak futna, behúzott fülekkel, és nem menne oda senkihez sem az utcán, nem csóválna, sőt, még morogna is (nem vicsoroga), és felemelni meg megfogni sem lehetne....Talán nem is segítenének neki hazatalálni, senkinek sem kellene. Ettől méginkább facsargatta a lelkünket a történet.....

Ma reggel pasi nagy önuramlat gyakorolva (én KVzom, ő meg mindig eszik egy vagy két szendvicset, amiből én lecsippenthetem a parányi sonkadarabkákat, amelyek kilógnak-szigorúan csak a kikandikálót ér!!!!, hogy legalább az ízét érezzem:-))) meghagyott egy utolsó falatot a KVzós melegszendvicséből, hátha ezzel majd becserkészhetjük a blökit, ha megint megtaláljuk rohanás közben. Nem volt sehol.

Később pasi megette a maradék, hideg szendócsücsköt....

 

Vajon megtalálta a gazdáját? Vagy tán befogadta valaki? Vagy még mindig rohan valahová? Vajon merre tarthat most?

 

Hiába állítjuk be az órát hatra (na jó, nem mondom, hogy akkor ki is pattanunk belőle azonnyomban: hallgatjuk a zenét, nyújtózunk, kutyát simizünk, beszélgetünk, elmélázunk a madárfüttyösnapsütése reggelen, meg azon, hogy milyen kár, hogy nem maradhatunk otthon, stb.), nyolc előtt aligha indulunk útnak. Pedig nagyon igyekszünk ám!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7085792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.05.23. 21:19:08

milyen szeme van!!! :-)

Piroska 2007.05.24. 10:23:20

Na most tudnál ellenállni neki????:-)))

Cserke 2007.05.24. 15:25:59

Csak szomorícc.Múltkor autópályán haladtam este 10 felé és egy kis törpe spicc kóválygott a szélén...Nem tudtam megállni, mert a belső sávban mentem elég gyorsan, minden esetre azt az estémet el is rontotta az élmény, elég nehéz bőgve vezetni. Ezért imádom Ausztriát, ott ilyen nincs.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.24. 16:22:22

Na pontosan ezaz.....Itthon annyi, de annyi kóbor állatka kalézol gazdátlanul....Szívfacsaró.

Meg sehol máshol nem gyújtják fel poénból a szelektív hulladékgyűjtőket, csak nálunk.

Miééééééééééééért??????

Cserke 2007.05.24. 18:20:07

Nemtom. Vagy nem szívesen. Az, hogy Balkán???...
Azért láttam hasonló állapotokat, de az sem kultúrország volt. Nálam erősen befolyásolja, hogy hová menjünk, ha egyszer már rossz tapasztalataim voltak ilyesmikkel.
A Bledi-tó és a környéke pl. gyönyörű, de nem vágyom vissza az áldatlan kutyaállapotok miatt. Minden kutya láncon volt.
Ausztria meg egy állatparadicsom, ennyi szép csúnyakutyát még sehol nem láttam. És azt is nagyon szeretem, hogy mindenhová be lehet ebbel menni.

Piroska 2007.05.24. 20:05:50

Ebben a kutya rossz helyzetben már eleve szomoú, hogy így alakulhatott, hogy ennyi gazdátlan blöki kódorog, éhezik az utcákon. De ha már így van, legalább lennének kultúrált menhelyek, melyeket nagy cégek támogatnának. Nem kéne ennél nagyobb PR, szerintem.......
Most hallottam, hogy egy vidéki kutyamenhelyen nyomorognak, mert az önkormányzatok nem adják meg az eddigi támogatást, az állatorvosok nem vállalják tovább ingyen a kutyák kezelését....

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.25. 14:51:24

És az milyen, hogy pölö ahonnan nagykutya származik az tele van pénzzel, de nem az állatokra fordítják????
Nem is akarok nagyon belemenni, mert mindig oda jutok, hogy kölköt bottal fogom innen kiverdesni nagykorára, valami kevésbé balkanisztikus helyre.
És akkor az én szívem...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.25. 15:45:50

Nekem is többen mondták már, hogy inkább vigyek a menhelyre kutyakaját, adjam a kutya szájába, mert az a biztos.......
Ezért azt szoktuk csinálni pasival, hogy kocsiban tartunk egy nagy zsák szárazkaját (húúú, most kifogyott, vennünk is kell), és ha kóbor ebet találunk, megpróbáljuk megetetni. Legyen legalább egy jó napja......
Amikor meg egy ilyen etetés után ott kell hagynunk, hááááát.........
Blökiről meséltem már? Ha nem, akkor valamelyik nap leírom az Ő történetét! A vége jó, úgyhogy ne aggódj:-)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.25. 16:39:58

Blöki aki a környéketeken kódorgott?Őt említetted, de csak rövidkén.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.25. 16:52:59

Rövidkén??? Tudok én úgy??:-))))
Akkor majd leírom, meg van róla fotó is.
süti beállítások módosítása