Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lomtalanítós éjszaka

2007.05.11. 14:15 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ahelyett, hogy kivártuk volna, amíg a mi területünket is eléri a lomtalanítási raaaajta!!!, mi megelőztük őket, és elvittük a felesleges kacatok nagy részét a mellettünk lévő településre, ahol már kupacokban állt a szemét, már amit hagytak belőle a gyűjtögetők.

Már az oldalsó szomszédunk is úgy köszön át nekünk, ha meglát minket este hét után, kint piszmogni a kertben, hogy láthatóan erőlködik, hogy visszafelé préselje a röhögését.....Ha még sötétedés előtt hazakavarunk, pasi eldobja a bácsitáskáját, le az öltönyt és a nyakkendőt, majd azonnal átvedlünk játszósszerkóba, hajamat felgumizom a fejem tetejére (úgy nézek ki, mint akire ráfészlet egy gólya), felkapom a százforintos gazolós kesztyűmet és irány a kert!!! Teljesen ki tud kapcsolni minket.......Lehet, kívűlről röhejesek vagyunk, egyrészt a szerkó miatt, másrészt meg, hogy még aligsötétben is, a kinti lámpa fényénél szöszmörgünk a zöldben.

Idén nem is akartam muskátlikat ültetni, mert sajnálom, hogy mindig elfagy, teleltetni meg nincs kedvem, meg el is felejtem beszedni (meg valamiért mindig elsárgítom a leveleit...). Pedig a rómeós erkélyünket (azért lett ez a neve, mert eredetileg nem volt azon a szobán, a hálószobánkon az utca felé ablak sem, és utólag találtuk ki, hogy legyen egy üvegajtó, kis kilépővel, majd ezt módosítottuk fából készült függőerkélyre, és mivel ott már alacsonyabb a födém, kicsit le kell hajolni, ha ki akarok bújni a szabadba-de nagyon szép lett és romantikus hangulata van!:-) pont ezért csináltattuk úgy, hogy végig beépített ládák vannak a tetején, körbe, hogy telis-tele ültethessük piros muskátlival.

Pasi figyelmeztetett, hogy éppen csak beugrik hazafelé a kis kertészetünkbe (akinek a Bertalanja hozott földet a hozzánk csatolt telekrészre, amit most hoztunk rendbe, és ő javította meg az öntözőrendszerünket -jaj, tényleg, nem kell már esténként a gumikígyóval öntöznöm!!!), hogy bedobja a pénzt, amivel még tartoztunk nekik, és megtiltotta, hogy egy percre is kiszálljak a kocsiból, hiába esküdöztem, hogy nem veszek semmit, csak nééééézek!? Így a felhúzott ablakon bámultam kifelé, próbáltam felmérni a terepet, milyen új növények érkeztek, mióta nem jártam ott, míg végül integetett, hogy menjek utána. Kérdeztem is, hogy mi történt, hogy engedélyezi a belépést, mire azt mondta, hogy megsajnált:-)))

Bármennyire hihetetlen, de visszafogtam magam (kicsit nyomaszt a vérbükkös vásárlásom súlya...), és tényleg nem én találtam ki, hanem a pasi, hogy vegyünk mégis muskátlikat......Így történt, hogy húsz kövér, húsos parasztmuskátli került a smart csomagtartójába, és az ölembe, és ezekkel felpakolva tettük meg a szokásos (egyre sűrűbben megyünk be esténként is) kitérőt a KVzónkba.

Akkor nem is tűnt fel, hogy milyen vaskosak és lombosak ezek a virágok, így ládánként három tővel számoltam, de végül csak kettesével ültettük el őket, ezért aztán az erkélyen kívüli hat ládán túl ültettem még hosszúkás kosarakba is, meg a konyhai francia erkély párkányára is került belőlük.

Az ültetéssel, vacsorázással és beszélgetéssel annyira elröppent az idő, hogy már éjfél is elmúlt, amikor pasi megfújta a sípot, és kijelentette, hogy el kell vinnünk a lomokat a megjelölt területre. A második kör után, amikor már a szemem kis pálcikával történő kipeckelése sem segített semmit, és a KVzónk is régen bezárt, ahelyett, hogy segítségemre siettek volna egy jó meleg, ébresztős mézestejessel, könyörgőre fogtam a dolgot, hogy tekintsen el a harmadik visszafordulástól, és menjünk végre aludni (azt sem engedtem, hogy nélkülem bandázzon az éjszakában, és pakolásszon a szemétkupacon, mer' majd jól lecsapják nekem -nem mintha én meg tudnám védeni, de mégis) . Nehezen győztem meg..................

Na ezér volt az, hogy reggel alig bírtam rávenni magam, hogy kinyissam a szemem, mert úgy éreztem, hogy beragadtak a nyílászárói....Megpróbáltam felkelni, de csak a hátsómat bírtam megmozdítani, a fejem meg még mindig úgy maradt, belefúródva a párnámba. Hiába, nem elég nekem az öt órányi alvás...

Biztos vagyok benne, hogy lomtalanítani nem éjszaka szoktak.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1274141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.14. 10:17:18

Te Piroska, most hogy bírod az éjszakákat? :)) Felteszem kicsit megváltoztak a reggeli rituálék is... :))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.15. 21:29:24

Sereske! Egeszen jol. Mutyurke atalaban egyszer kel fel, ugy 2-3 kornyeken, es olyankor kosarlabdat nezunk, vagy pokert, vagy beszelgetunk. Mar Farkassal, nem a gyerekkel....
Na a reggelek mar nehezebbek, foleg hetkoznap, mert mindig felkelunk a gyerekkel, hogy reggelit keszitsek pasinak.
De teny, hogy iden nincs egy szal muskatlim se....

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.16. 09:37:11

Hogyhogy tv-ztek akkor?? Sokat fenn van ilyenkor a bébi és ha már ébren, akkor ...? Vagy?
Nekem van 3 egész láda muskátlim :) bár mi csak lakásban lakunk, több nem is férne.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.16. 10:32:43

Na az ugy van pl., hogy altalaban Farkas kiveszni az agybol a dunnyogo Mutyurket, kicsereli a pelenkajat, ha eppen kilat a szemen. Ha nem lat ki, akkor kivetelesen etetes utan rakjuk tisztaba.
Ilyenkor, hogy el ne aludjunk, meg hogy legyen egy kis feny, felkapcsoljuk a kistv-t. es megy az etetes alatt, ha nem masart, csak hogy legyen egy kis feny. De most eloben nezte a kosarlabdat.
A babaszobaba bevittunk egy kisTVt.
Hat igy.

süti beállítások módosítása