Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Új lakók vízreszállása

2007.04.08. 21:54 | piroskaesfarkas | 6 komment

Szerettem volna valami mélyvízbe rakható nádat venni, hogy a halaknak legyen egy kis árnyék a tóban,  így betértünk abba a kertészetbe,  amit egy öregúr vezetget, és ha éppen jókedvű, akkot sziporkázik és egymás vállát lapogatva nevetünk és ontja sajátos vicceit és beszólásait, ám ha éppen rossz passzban van, igazi vén morgómedve.....szerencsénk volt, mert kifogtuk a jobblábbalfelkelős dátumot:-)

Nádat nem találtam, ill. vettünk pár cseréppel, de ezek jelenleg még csak pár szálból állnak (jól ki is röhögött a párom, hogy ez nekem a nád???) idővel biztosan besűrűsödnek, és akkor lerakhatom mélyebb részekre, de addig csak a peremen  lengedeznek.  Annyi sok szép vizicsodát találtam, hogy tobzódtam az üvegházban, mögöttem a lelkesen cammogó, fehérhajú öregúrral, aki minden vizigazról elmondta, hogy milyen virága lesz, mire kell figyelni az elhelyezésnél, és miért nem jöttem már el a tóépítés előtt, mert annyi jótanáccsal látott volna el, amit most már csak sajnálhatok, és kesereghetek, hogy nem tettem:-) Pakolálszta nekem a növényeket, amire rámutattam már csomagolta volna a kék zacsiba, én meg próbáltam elmagyarázni, hogy van olyan is közöttük, amit csak meg akartam nézni, nem pedig magammal vinni, kész anyagi csőd.

Kaptam ajándékba még két csigát és két kagylót is (a bácsim azt üzente a páromnak, aki a végén már nem jött velem kagylót halászni, inkább beült a kocsiba, hogy az egyik kagylóban tuti van igazgyöngy, mert hallotta, ahogy koppant valami a zacsi alján, mikor belepottyantotta....)

Elültettünk minden zöldet, lehalásztuk a növénydarabkákat, és beleöntöttünk kétféle löttyöt is a vízbe, egyet a halak boldogsága érdekében, míg a másik valami algásodásgátló trutyi. Jaj! És itt van még a békánk, akit sosem látunk sajnos, csak a hangját halljuk, ami inkább hasonlít egy kacsa hápogására, mint béka brekegésre (gyanítom, hogy fajtársak nélkül nőhetett fel, ahol sok kacsa élt vele együtt, így idegenajkú lett szegénykém...)

Az új lakók vízreszállása előtt készítettem pár fotót, mert ki tudja, mikor látjuk majd újra pl. a kagylókat, mert gondolom a víz alján fognak csak tárogatni, talán a csigák aktívabbak lesznek náluk, bár most elég ramatyul néznek ki.......

Aztán ünnepélyes keretek között beengedtük őket a tóba: az első kagylóink és csigáink!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9056287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cserke 2007.04.10. 22:10:24

Nekünk tornyoscsigánk is van, bibibi!!!
Ha nem országos titok (ha igen, azért sem orrolok), merre van ilyen jó kis kertészet, ahol normális vízinövények vannak??
Nagyon várom a kiállítást a kertészeti egyetemen, csupa szépséges mindenféle szokott lenni. Serpát szükséges az embernek magával vinni...
Rengeteg kis békababa van most nekünk és ma láttam az anyjukat is. Abból gondolom, hogy anyjuk volt, mert nagyon nőies combjai voltak. És már 7 levele van a sárga tündérrózsának!
És virágzik a cseresznyefa is!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.11. 11:33:58

Jaj, küldjél egyet postán nekem, ne cukkolj!!:-)))
Nem tudom, hogy a mieink élnek -e még, bár lelátni a tó aljára, de mégsem találom őket, a kagylókról meg nem is beszélek.....Jó, hogy lefotóztam őket, majd egy kis táblára kipakolom a képüket a tópartra, "a tóban található élőlények" (jó sok szikla van a vízben is, úgyhogy el tudnak bújni, időnként a 11 halból egyet sem látok, pedig a víz átlátszó, lelátni az aljára) felirattal.....Szeretnék még halakat, meg csigákat venni.
A kis lelőhelyemet megírom Neked.
Én is szoktam menni a kiállításra, de lehet, hgoy most kihagyom a tolakodósdi miatt.
A békánkat meg csak hallom, nem láttam azóta...
Te, az normális, hogy a tó aljára lerakott tavirózsák, amelyek kaspóban vannak, és tavaly ősszel kerültek oda, amikor még sok viráguk volt, na most ezekből csak kis vöröses hajtások láthatók, közvetlenül a cserép tetején...semmi zöld, és kb. 60-80 cm mélyen lehetnek...A vizitök meg már hajtott zöld leveleket, de szintén nem tör a víz felszíne felé????
A víz egyébként szép tiszta, kaptak valami löttyöt is...

Cserke 2007.04.11. 21:27:39

Kell egy titkos hely, ahol az inkognítós blogisták otthagyják a másik inkognítós blogistának az ezt-azt...
Rengeteg csiga van, majd rakok fel képet, hanyatt úszkálnak a víz tetején, jópofák, a talpuk látszik.
Ha elég nagy a tavatok, egy darabig nem is fogod látni őket.Én sem tudom, hogy a tavaly telepített 10 kagyló él-e vagy sem. A csigák meg gyorsan szaporodnak, szívesen küldenék postán, ha szegények kibírnák.
Tündérrózsából nekem is csak a sárga hajt, többi melegigényesebb, úgyhogy ne izgulj miattuk, amint melegszik a víz, beindulnak.
Nálunk hétvégén lesz nagy tópucoválás, ha sikerül rávenni a kiszemelt búvárt, hogy szálljon alá. Mióta tavaly egy pióca töredékpillanat alatt rászívta magát hüvelykemre, kerülöm az intim érintkezést tóval...Legalábbis a bemászást mindenképp.
Jó lesz, ha megírod, köszi!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.11. 22:05:18

Fú, pióca, teatyaúristen!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira jó lenne pedig egy cseresznyecsiga!!!! Na mindjá átmegyek Hozzád és megírom a lelőhelyemet!

Cserke 2007.04.11. 22:14:54

www.assa.hu/dn07/dn07_programok.pdf

Nézzed, ezt találtam, összevesztek a kiállítók és idéntől több kiállítás is lesz, ez most hétvégén, a másik a jövőén.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.12. 09:29:49

Köszönöm, hogy elküldted! Szerintem kihagyom, mert mostanában túllőttem a célon.......Meg találtam egy lengyel hölgyet, akihez járunk, és jó árban van, igaz, kevés növény található nála. De!!! Most vettem pl. kúszó hortenziát, meg csodás kis törpe díszcseresznyét.
Bár a hétvégén igyekszem megfűzni a pasit, hogy néhány tuját szerezzünk be (szeretnék olyan kékeset, meg karcsút, meg gömböcöt), mert az még nincsen. Úgy nem tetszik nekem a tuja, ha egy egész sor van belőle egymás mellett, de pl. hármas kötésben, vagy alacsonyabbak, magaasabbbak egymás előtt-mögött, na, az nagyon tetszik.
süti beállítások módosítása