Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kézfejeldugós lógós pulcsiban

2007.03.21. 14:55 | piroskaesfarkas | 2 komment

Az a helyzet, hogy este elkapott a Közepes (vagyis még nem a Komisz-amiről íme itt van, már írtam), és hiába vettem be a jó előre elspejzolt, immár vényköteles fehér tablettákból (csak nem fogok ezért orvoshoz rohangálni, amikor hosszú évek óta nem fordultam meg egyetlen egynél sem-bár erre nem vagyok túl büszke, különös tekintettel a nőgyógyász miatt), nem űzte el teljesen a fejfájásomat, ami így egész éjszaka rámtelepedett, és csak ébredéskor éreztem a szokásos megkönnyebbülést, ahogy tovatűnt, maga után hagyva a morcos ébredést....

Ezért aztán semmi kedvem sem volt munkába indulni, ráadásul kint igencsak hidegre fordult az időjárás, és a forró zuhany is csak mérsékelten lendített a napomon (pedig annyira fincsi a levendulás babafürdető, amit használok, és azokra az időkre emlékeztet az illata, amikor a nagymamámnál ültem a kádba, tele habfürdővel, Ő meg préselődött mellettem a kisszékén, és hosszasan meséltem a történéseket, mama meg nagyokat nevetett, és akkor éreztem azt az illatot, ami ebben a mostani tusfürdőmben is fellelhető!! Milyen érdekes, hogy egy illat képes elővarázsolni régi érzéseket, emlékeket!!!-de erre majd máskor térek ki), így gondoltam, mivel úgy sem lesz egyetlen tárgyalásom sem aznap, nem vagyok hajlandó mást felvenni, mint a kinyúlt, kizárólag csak otthon hordott, kopott, csavartmintás pulóveremet, amit viszont imádok, de tényleg nem nagyközönségnek való darab.....

Sőt, durva leszek:-)), és hajat sem mosok, csak pár csattal felkanyarintom a fejemre és kész (mivel göndör a fejem, így fésülködni nem nagyon lehet, ill. ha mégis, és nem mosom meg rögtön, akkor kiköpött Zrínyi lesz belőlem, egy száraz háztető ül a kobakomon, ezért érdemes 2-3 naponta megmosni, hogy ki tudjam gubancolni), csak ki-beszállok a kocsiba-ból és el sem hagyom az irodát, örüljenek, hogy bemegyek egyáltalán. Max. szőlőzsír a számra, ezt a luxust még megtehetem:-)

Azért a szokásos tejesKVelhozóspohárbakedvencemért kimerészkedtem a kocsiból, de a KVzóba még beszélnem sem kellett, csak mosolyogtam, ahogy szoktam, és már készült is a "szokásos", inkább csak azt kérdezik meg az utóbbi időben, hogy egyet vagy kettőt kérek, mivel a pasim is rákapott a fincsi, forró mézesre.

Kedvesem vezetett, én meg próbáltam az összes ujjammat a lehető legnagyobb felülettel a forró pohár oldalára tekerni, és felmelegedni. Ahogy szürcsöltem a KV-t és a kisborsban is felmelegedett a levegő, és talán az agyam is beindult a tegnapi komiszkezdemény levonulását követő kongó üresség érzés után, hirtelen belémnyilalt a felismerés: ma délután fontos tárgyalásra kell mennem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teatyaúrég!?? Na de így? Ebben a szerkóban? Visszafordulni már nem lehetett, így próbáltam felidézni, hogy milyen szerkókat hagytam az irodai szobámban lévő fogason, amibe átöltözhetek...vagy ami mégjobb, miként lehetne kibújni a mai meeting alól, vagy elnapolni, netán elküldeni magam helyett valaki mást..Semmi jó nem jutott eszembe. Ezt is felírom a migrén számlájára...

Az irodámba beérve felmértem, hogy egy csomó dolgot hagytam az ajtó mögötti régi fogason-mind használhatatlan, mint pl. egy fehér vászon ing még nyárról, amivel be is vonultam a fürdőszobába, de végül mégis a pulcsiban jöttem ki, mivel ha magamon hagyom az inget, vagy a gombok fognak egyszerre leszakadni, vagy én kékülök el az oxigénhiánytól (=kicsit szűk). Találtam még egy vastag barna kardigánt, amit akkor szoktam felvenni, mikor a főnököm a takarékosság jegyében a mínuszok idején lejjebb állítja a fűtést és megfagyok (=éppen egy kicsivel lenne csak jobb mint a pulcsi), aztán voltak még hasonló használhatatlan darabok, mint elegáns sál a kosztümömhöz félretéve (=nevetséges lenne az  otthonijátszósszerkómra aggatni), egy harisnya és egy magassarkú cipőőőőőőőőő??!!!

Már kezdtem megbékélni a helyzetemmel, és elképzeltem magam a sok öltönyös között a kopott terepjárós gatyómba tele csatokkal, hozzá a térdemig lógós ujjú kötött csodával, és két gumóba csavart hajammal, mikor megérkezett a felszabadító mail: tárgyalás elnapolva, péntekre:-))

Rögtön megmutatkozott a két kis gödör az arcomon, majd elégedetten felhúztam a térdeimet a székembe, a kezeimet méginkább behúztam a pulcsi ujjába úgy, hogy belekapszkodjak az ujjaimmal és ne is látszódjak ki belőle, majd elégedetten fogtam hozzá az újabb kutatási anyaghoz, mikor a kollégám elhaladva a szobám előtt bekiabált, hogy jól néz ki a pulcsim:-)

Milyen jó nekem, hogy a kézfejeldugós lógós pulcsiban jöttem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr2249158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.03.21. 20:38:13

Fejfájás ellen én enni szoktam. (Vagy ezt már írtam?...) :D

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.22. 09:35:55

Még nem mondtad, de ha én ezt alkalmaznám, sosem tudnék visszacérnulni!!!
A migrén idején meg se kaját, se semmit nem kívánok, max. jeges light kólát (nem tudom miért pont azt), de azt is kiűztem az egészséges életmód jegyében (nagyon ritkán azért iszom egy pohárnyit).
süti beállítások módosítása