Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A mi békánk

2007.03.19. 15:45 | piroskaesfarkas | 10 komment

A négy napban a legjobb a péntek volt, amikor szinte egész nap a fűbe leterített kockás pléden heverésztem, és egy délután alatt elolvastam a Toscanaról szóló könyvemet, erősen sütött a nap (meg is fogta az arcomat), csobogott a víz, a pasim meg közben több órán keresztül szerelte az egyik kerti csapot vagy csövet, ami ereszt, és így nem tudjuk feltölteni a tavacskát.

Délelőtt elmentünk venni valami szigetelést is a vízcsőhöz az egyik barkács áruházba, és előtte egyoldalú megállapodást kötöttünk, hogy egyetlen növényt sem vásárolok, még akkor sem, ha éppen akciós..... Na de az a helyzet, hogy én nem is akartam, de mikor megláttam a kikeleti bangitát, egyrészt bokor formájában, de ami legeslegjobban lenyűgözött, ugyanaz, csak fának nevelve, és egy idős nénivel beszélgetésbe elegyedtünk (akire már idegesen várt a fia, és inkább végül ő is megkapta a bangita fát, csak hogy hamarabb kijussanak a boltból), megállapítottuk, hogy kihagyhatatlan lehetőség, hogy megszerezzük, és legyen nekünk is, ráadásul csak kettő ilyen fácska volt az egész áruházban....Ezt egyértelmű jelnek tekintettük. Miután a párom megtalálta a 190 ft-os teflon szigetelő izét, amiért ugye bementünk, megmutattam neki a bokrot és a fát is, hogy szerinte melyik a szebb, és mivel a lehetséges válaszok közül a legrosszabbat választotta, ami nem is szerepelt nálam: "egyik sem", így határozott mozdulattal bepakoltam mindkettőt. A pénztárnál álltunk már, mikor megláttam az időske nénimet, aki vidáman integetett nekem és az előtte haladó fiára mutogatott (aki cipelte a fának nevelt példány egyikét) és győzedelmeskedő kifejezéssel az arcán vonult kifelé.....

A pasim tényleg hősiesen küzdött, de a víz nyert, és ugyanúgy folyik tovább a rossz helyen......Viszont, vasárnap eredményes permetezést hajtottunk végre!!! Már reggel hétkor kikukorékoltam az ágyból (szegény annyira megijedt, mikor ébresztgettem), mivel végre nem fújt a szél, és éppen permetezésre megfelelt (előző nap a szomszédba érkezett kertész fiút elkaptuk, hogy nézzen be hozzánk is, és permetezzen nálunk, de csak egy kis metszésnyi ideje maradt, és felhívta a párom figyelmét arra, hogy így sajnos neki kell sos permeteznie...)

Viccesek vagyunk ám, ahogy küzdünk az elemekkel a kertünkben!!!! Jót derül rajtunk a beállított frizurás helyi kis gazdabolt tulajdonosa is, a hölgy, aki már messziről megismer minket, és sóhajtva kérdezi, hogy megint mit találtunk (lyukakat a levélen, vagy kis fehér bigyókat az ágakon, esetleg sárgulnak a levélvégek, vagy elöltötték a rózsát a levéltetvek). Amióta tavaly elkészülgetett a kertünk, döbbenten észleltük, hogy az nem csak úgy van, és rendszerint megjelenik valami gombaféle, vagy gusztustalan kis bogarak, melyek ellen folyamatosan harcolni kell. Mindenből lecsippentünk egy darabkát, azt becsomagolom egy kis átlátszós zacsiba, ráírom, hogy honnan téptem és mit látok rajta, a gazdanéni meg előveszi a permetes zacsit, és ráfirkantja, hogy az melyiknek a párja és mit üldöz el a kertünkből. Tavaly ősszel kaptunk egy olyan erős mérget egy nagy gömböc bokrot elborító undorító fehér bizgentyűkre, hogy egyből adott hozzá a pasimra való fehét egyberészest, aminek kapucnija is van, meg a szája elé egy fehér maszkot, meg szemüveget és kesztyűt. Mikor felöltözött, percekig folyt a könnyem a nevetéstől, és nem bírtam felállni, majd pedig a szomszéd Sugiék kiabáltak át, hogy "megérkezett valami madárvész, meneküljünk???" és a kerítésre görnyedve hahotáztak. Mikor már elmúlt az első kacagó görcsöm le is fényképeztem a kedvesemet a szellemírtós szerkóban, és ugyanolyan vicces ám képekről is, mert a mamám külön nagyítást kért az egyik egészalakos felvételről, ahol a kedvesem ebben a cuccban átkarolja a megmentésre váró bokrot, mondván, hogy ha rossz kedvű lesz, ettől tuti felvidul majd....

Sajnos a bokor nem élte túl, ami nem meglepő, mert a kertészetbőljeles néni is megmondta, hogy nincs sok remény...Mi azért megpróbáltuk, és egyelőre nem dobtuk ki a bokrot, bár örökzöld lévén aggasztó, hogy csak 3-4 levélke maradt rajta...

Szóval, ügyelve arra, hogy a tóba ne kerüljön a vegyszerből, lefújtunk minden fát és bokrot gomba ellen, és állítólag ezt majd 2 hét múlva meg kell ismételni. Vajon mindeki ennyit vacakol a kerti támadások ellen, vagy mások hogy csinálják?????

Megérkezett az első békánk a tóba, akire tavaly ősz óta várunk, mióta elkészült az addig üresen tátongó lyuk helyére a mi kis tócsánk, mert azt olvastam, hogy ezek a kis brekik hamar megtalálják a nagyobb vízfelületet! Tegnap hallottam meg a brekegését, de csak később találtuk meg a kispofát, kapszkodott egy nagy kő oldalába. Kíváncsi vagyok, hogy meddig örülök ennyire, mert a szomszéd már eléggé lelombozott az aggodalmaskodásával, miszerint majd jönnek a többiek, elszaporodnak, és nem tudunk majd aludni a kuruttyolásuktól, de szerintem inkább magát féltette......

Nem baj, most örülök, mert ez a mi békánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr448349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseresznye · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.03.20. 21:49:52

Hoppá!Mintha rózsaszín lett volna a háttér, mégiscsak operálod szegény blogot?
Mi is ugyanígy vártuk a békákat, első évben 4 volt, sajnos tavasszal derült ki, hogy mind belefagytak a jégbe...Az elég rémes volt, szerencsére idén már több az üledék a tóban, na meg nem is volt olyan hideg. Kuruttyolás miatt ne aggódj, igaz én szeretem, úgy meg könnyű hallgatni. Majd idén kiderül, mert egy hatalmas békapete-csomót fedeztem fel a vízben, úgyhogy lesz egy csomó kis breki remélem. Majd meglátod, hogy a szitakötők is gyorsan megjelennek. Tavaly nyáron láttam először, hogy fog darazsat a béka, irtó érdekes volt, meg amikor a szárnyas hangyákat vadászták le.
A vegyszerekkel meg tényleg csínján bánjatok, nem jó az semminek. Hosszú évek óta kertelek, mindenféle növényem van, konyhakert nincs, csak fűszerek, csresznyefa!, naná, de csak bordóit és lemosót használunk.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.20. 22:01:58

Igen, igen, próbálkozom, rettenetesen nyűgösen:-))) Most végre kiműtöttem a fejécemet, de vonalat már nem tudok húzni a címem alá.......

Nekünk tavaly nyár végén/ősszel lett kész a tavacska, és persze nem bírtam ki, és teleraktuk növényekkel és kaptam bele halakat is, akik úgy látom, kiteleltek (na jó, persze nem volt túl vacogos hideg). Most a növények sialmasan néznek ki, elszáradt kórók, de néhol már láttam zöld hajtásokat.

A békákuruttyolást én is szeretem!! A tó szélén találtam kis zöld gömböcskéket, azok lehetnek a béka bébik?

Most készülünk cseresznyefát venni és ültetni!!!!:-)

cseresznye · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.03.20. 22:33:01

Sz'tem vonal nem olyan fontos, ellentétben képecskével. A tavi növényeim nekem is rémek, de majd ha jön a jóidő, megindulnak. Nemtom zöld gömböcske mi, békapete egy nagy zselétömeg, benne pici fekete pöttyökkel, abból lesznek tán a békák. De lehet, hoyg az valami speckó béka petéje, ott Nálad:o))
Csresznyét?, helyesen, csak ne germersdorfit vegyetek, mert ugyan eszméletlen finom, de imádják a kukacok. Vagy korábbit, mikor a cseresznyelégy még alszik a zöldborsónyi korában a cseresznyeszemnek, vagy későbbit, mikor már a germersdorfiba belemásztak. De mosmá' télleg jócakát!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.21. 09:28:16

Jaj, újabb harc a kukacokkal, kell az nekem????? Nem tudom, hol lehetne kapni fincsi cseresznyét érlelő fát, mert minden kertészetben csak egy "bot" a jelenlegi állapotában, arról meg honnan tudjam???? A nagypapámat egyébként is aktivizálnom kell, hogy érezze, hogy milyen fontos és hasznos tagja a családnak (mióta meghalt a nagyim, erre nagyon oda kell figyelni), és megígértem neki, hogy nélküle nem veszünk cseresznyefát!
Ui: a vonallal még elszenvedtem vagy egy órát, aztán egy időre feladtam....

cseresznye · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.03.21. 10:46:10

Esetleg nézd meg a sieberz v. a starkl honlapját, ott tudsz válogatni, aztán név után már könnyebb keresni.Persze úgy könnyű, ha van szakértő nagypapa a családban!!

Kell az a vonal oda?Annyira helyes a kép, hogy vonal nemléte fel sem tűnik senkinek. Maximalista. Láttad nékem milyen puritán külzetű blogom van sz't mégsem panaszkodom, (persze de), itten meg még zenélni is lehet, nahát!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.21. 11:20:13

:-))))) A Tiédben van keret, jó??!!! Mindegy, meg akarom műteni azt a vonalat, ez már kihívás!!! Max. nem rakom bele mégsem...

Jó ötlet, köszönöm. Megnézem a cseresznyefákat:-) Meg egy almafát is szeretnék.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.03.21. 12:01:11

Most látom, nem is úgy kell a vonal neked, ahogy én gondoltam... És most biztos sikerült még jobban összezavarjalak... Szánom-bánom! :(

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.21. 12:39:56

Engem nem tudsz ám ennél jobban bevinni az erdőbe:-))) Ne aggódj!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.03.23. 08:52:43

Vonal szerintem sem kell, csak hitványítaná az egészet!

Azé nem mindegy, hogy milyen béka brekeg, már mint hogy gondolom mekkora, mert itt is csak lehet összefüggés a volume és a méret között.

Én nyáron a városligeti tóban hallottam, de az igen brutál volt még olyan nagy térben és dimenzióban is.

Ha azt beleképzelem egy családi ház kertjébe, akkor alvás ott nem sok fér el mellette!:))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.03.23. 10:42:50

Ez jófej volt, a kispofám, serdülő kuruttyolással és mérettel. Mondjuk meg nem simogatnám szívesen, egyikünknek sem esne jól, az is biztos:-)
Lehet, hogy nyár végén majd jelentkezem egy "vödörszámra" c. beírással, amikor több tucat békát kell majd költöztetnünk, ki tudja merre????
Azzal is ijesztgettek, hogy sikló is megtalál majd minket....
süti beállítások módosítása