Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ócska piac

2007.03.12. 08:23 | piroskaesfarkas | 2 komment

Nem is bántam, hogy az elmúlt szomat dolgozós nap volt, mivel úgyis az irodában töltöttem volna, a munkanapok nem bizonyultak elegendőnek az összes tennivalóm elintézésére. Igen, túúúdom, megint nagy a hajtás, már hetek óta így megy, és ismét lemaradtam pár tavaszi virág első szirombontásáról, de ha meg nem nyomakodunk ennyit, még kertünk sem lesz, ahol azért hétvégeken mégiscsak kiélvezhetjük a ház és a kert minden szépségét.

Na és mennyit futottam a héten?

Vasárnapra megbeszéltünk egy találkozót E.-vel és a feleségével (akik smartot vettek, hahaha), mert felkerestünk egy Budapest környéki régiségvásárt, amitől sokkal többet vártam. Útközben perszer beugrottunk a KV-zóba két nagy tejeskávéramézzel, madj kiültünk egy parkba sütkérezni egy jó félórára, mert E.-jék egy csomót késtek (egy barátot húztak ki a pácból, lerobbant a kocsijával), amit nem is bántam annyira, úgysem szoktunk "csak úgy parkban üldögélni", pedig kár!

Mivel a pasimnak eleve nem volt igazán kedve ehhez az ócskapiacozáshoz, így mikor megláttuk, hogy az épület előtt két-három asztal van csak kirakva, azon humorizált, hogy ezért másztunk csak ki oda, mert csak ennyi az egész....Persze én, aki a programot szervezte felkészültebb voltam annál, minthogy egy ilyennel ki lehessen zökkenteni, tájékoztattam arról, hogy a rendezvény helyszíne a nagy kert, amit onnan még nem is lehetett látni. Sajnos mégis neki lett igaza............A kertben egyetlen egy úr állította ki szegényes kínálatát, de azért E. ott is talált valamit, egy harmonikát, meg lealkudott egy fekete zongorát, amit ugyan nem láttunk, csak jövő hétre ígérte neki a régiséges fazon. Mivel nem jöhettem el üres kézzel (régi fényképkeretet kerestem volna, meg horgolt polccsíkot, vagy vasveretes öreg ládát, régi kőanyalt, de egyik sem volt), lealkudtam két rozsdás kis konzolt, amit virágok fellógatására szánok, és amivel lesz egy kis munkája a páromnak is, mert le kell kezelni valamivel.

Tényleg, mennyit is futottam a héten?????

Hazafelé beugrottunk a kis kertészetbe, Bertalanhoz (a kertes hölgy férje, ők ültették el a fákat a kertben), hogy hozzunk egy kis földet, de annyira szép növényeik voltak, hogy nem jöhettünk el nélkülük, és mivel a smartba nem fért el a sok bokor, így Bertalan kiszállította nekünk (jó közel van hozzánk, szerencsére:-)) Érkezett kikeleti bangita bokor, amit most elborítanak a rózsaszín virágok (már februártól virágzik), babérmeggy, kecskerágó, japán birs és egy oszlopos tiszafa (ami azért volt fontos, mert sajnos egy tuja a télen teljesen kiszáradt, és ki kellet ásnom), melyek nagy részét már el is ültettük. Annyira szép volt az idő, hogy egy szál pólóban túrtuk a kertet, feltöltöttük a tavat (valahol elszökik a víz, majd jönnek megcsinálni a szélét, mert valószínű, hogy nem a tófólia lyukadt ki, hanem a szélén lenyomódhatott a föld a kövek súlya alatt, és ott elszivároghat)

Délután átmentünk a mamámékhoz, ahová az öcskösöm és a barátnője is megérkeztek jóval előttünk, ebédre. Bár majdnem minden nap beszélünk a tesómmal telefonon, mégis ritkán látom, ami azért baj, mert imádnivaló egy fazon, és senki nem szeretget meg annyira, mint Ő:-)) Sokszor aggódom érte, meg morgolódok vele (mert ha bajom van, akkor rögtön elmondom), de nem cserélném le egyetlen más öcsire sem:-) A barátnője talán már 7 éve is vele van, és úgy látom, hogy nagyon szeretik egymást. Eleinte nem kedveltem, mert rosszul indított a családunkban (egyszerűen odaköltözött a mamámékhoz, amikor még negyven négyzetmétren laktak egy egybenyíló másfél szobába, ahol én is felnőttem, de úgy, hogy meg sem kérdezte anyuékat hogy jöhet -e......Aztán később, mikor albérletbe mentek, oda hordták a szennyesüket, és még a bugyiját is bepakolta anyunak, hogy mossa ki....és hasonló dolgok. Anyu egy csomó ilyen eset miatt ki volt rá akadva, de mivel nem az a fajta, aki ezeket meg is mondja, nekem duruzsolt, én meg persze megmondtam nekik), de idővel ő is változott, és az én hozzáállásom is alakult, így megkedveltem és szeretjük egymást:-)

Hahó, m-e-n-n-y-i-t f-u-t-o-t-t-a-m??????

Szombat éjjel a pasival megnéztük a Heroes legfrisebb részeit, amit Öcskös átvett nekünk, de a 17. rész alatt csak a hangot rögzítette kép nélkül....Még nagy szerencse:-) hogy tegnap nála volt a laptopja (almás, fehér, annyira szép!!), és rajta volt a 17.-18. rész is!!!! Mivel a gépen nézni nem is olyan egyszerű, így leterítettünk a földre egy plédet, odahasaltunk egy nagy tál pattogatott kukoricával és moziztunk, izgi volt!!!! Persze most nem tudtuk meg, hogy meghal vagy sem a főhős (nyilván nem), és ha nem, akkor hogyan menekül majd meg???? Jobbnál jobb elméleteket gyártottunk....este pedig Lost-tal folytattuk...

Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóólvan na!!! probáltam sumákolni, igaz, igaz...Semmit sem futottam a héten, jóóó???!! Na tessék, bevallottam..Majd most bepótolom.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6645578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.03.12. 10:21:40

Na ja! Piacozni profikkal kell, akik a biztos tutiba visznek...:)
Gratula a dallamok bereszeléséhez, meg is lepődtem volna, ha annyiban hagyod!:)
Fejlődés is atom!
süti beállítások módosítása