Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fejlődés Neurológia

2013.08.08. 11:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

A szülészettel pont szemben van, kb. 10 méter van a két osztály bejárata között. Nem is értem, hogy miért nem nézték meg ott Rózit, ha már egyszer felmerült a gyanu az idegrendszeri problémákkal kapcsolatban (úgy mint az éles sírás, meg a lábrázás - előbbi ritkábban van, utóbbi elmúlt talán). Reggel 8-12 között van a rendelés és ahogy a telefonban mondták, lehet, hogy ennyit is kell várni, mert sokan vannak. Kijajgattam magunknak, hogy elsőnek hívjanak be, ha odaérünk fél nyolcra, plusz a kedves csecsemősnővérke is segített, akivel összebarátkoztam a kórházban (köszönjük!!!!). Ott toporogtunk reggel hétkor. Találkoztunk Dr Kimondhatatlannevűvel, aki meglátott minket a folyosón és odajött örömködni és ölelgetni. Egyszerűen fantasztikus az az ember!!!!!! És találkoztunk a kedvenc szülésznőmmel is, akitől szintén begyűjtöttem jó sok ölelést!

Jó sok kisbaba érkezett, de messze a Migyerekünk volt a legkisebb. Nyolc után be is hívtak. Az orvos kérdezgetett az előzményekről, és azt mondta, hogy a kéteres köldökzsinór addig okozhat gondot, míg bent van a gyerek, és akkor is csak úgy, ha mondjuk előbb jön miatta a baba, vagyis koraszülött lesz, vagy túl kicsi a súlya, mert nem táplálja eléggé a méhlepény. De mivel ezek nem voltak meg nálam, nem kell azon aggódni, hogy genetikai betegség lenne, vagy ilyesmi. Jó, hogy mindenki mást mond ezzel kapcsolatban.....Komolyan, összeszedem a szakmai véleményeket és valahol írok egy cikket a kéteres köldökzsinórról. Pelenkára kellett vetkőztetni a gyereket és felfektetni egy ágyra. Na, onnantól kezdve jött ránk a frász, mert a doki hangosan összeütötte a tenyerét a gyerek arca előtt, de úgy, hogy én is kiestem a bugyimból. Utána pedig emelgette, tekergette, két tenyerébe ültette a popóját és egyensúlyozta, míg Rózi ki nem egyenesedett. Kopogtatta reflexkalapáccsal, húzgálta a kezét, lógatta a nyakát. Rémesen nézett ki kívülről és nagyon nehéz volt megállni, hogy ne szólljak, hogy hagyja abba a kínzást. Utána még az agyi áramlásokat is megnézte UH-val, ott is mindent rendben talált. Azt mondta, hogy rakjuk sokat hasra a gyereket, mikor ébren van és nem éppen evett. Na ilyen pillanat ritkán van, de igyekszünk.

Ő is mondta, hogy sárga, szóval levettek vért Tőle (borzasztó érzés, mikor a folyosó elején elveszik tőlem, majd negyed óra múlva hozzák csak vissza...), aminek az eredményét azóta sem tudjuk pontosan, mert sosem érhető el a doki, egyik sem, a nővérek meg nem mondhatják meg....hosszas könyörgésre annyit mondtak, hogy itassam sokat. Közben volt itt egy jófej doktornő, meg később Nünü doktornője is, mindketten rendben találták Rózit, semmi aggasztót nem látnak nála, csak ezt a sárgaságot.

Tegnapi pucér súlya 3,74 kg (most lesz négy hetes szombaton, és 2,83 kilóval született, szép fejlődés szerintem).

Még mindig nagyon görcsöl, fájhat a hasa, pedig már mindent adunk Neki. Van, hogy órákig nyög, tekereg, nyűgösködik. És sokat bukik is, akár két órával evés után is.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr325445688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BPanka 2013.08.08. 14:48:51

Jaj, ez a neurológia kör nekünk is megvolt Jankával 3 hetes korában, és én is majd betojtam, úgy ijesztgette a doktornő a gyereket, nagyon rossz volt, de ez van, sajnos tényleg így tudja ellenőrizni a reflexeit, ha finomabban csinálja, pont a lényeget nem tudja meg. :-S Tényleg, pont tanultam is erről azóta.
A lényeg, hogy Rózi tökéletes kisbaba, kívül-belül!

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2013.08.08. 15:41:10

JAj de jó!!! Most akkor tessék megnyugodni és élvezni minden pillanatot! Hasfájás és bukás: nem lehet hogy sok levegőt nyel szopizás közben? Próbáld szopizás közben is többször megböfiztetni

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.08.09. 00:38:14

A homeopátiás chamomillát is próbáltad már?

zuzmó 2013.08.09. 09:32:03

Szia Piroska! Eddig csak háttérből drukkoltam Nektek, gratulálok a gyönyörű kislányaitokhoz!! Hasfájás-téma: 3 lányomból 2 nagyon-nagyon hasfájós volt. (az első és a harmadik). Kipróbáltunk mindenféle homeós és nem homeós cuccot, mondhatom, hogy semmit nem használt, sőt pl. az Infacoltól még erősebb fájdalmai lettek. Ami ideig-óráig csökkentette a sírást-tekergőzést, az volt, ha magamra kötöztem kendőben, és akkor nyugi volt. Még a tornáztatás is jó volt, persze nem kaja után közvetlenül, mert akkor a gázok könnyebben kijöttek. Igazi megoldást az idő hozta, 3 hónapos korukra elmúlt. Igaz, én a mai trendtől eltérően már 3 hónapos korukban adtam almát, friss almalevet, idős védőnőnk azt mondta, hasfájós babáknál a rostos kaja jót tesz. Nem tudom, enélkül is jobb lett volna-e, de 3 hónap után megszűnt a probléma :) Üdv! Zsuzsa

Zsuzsi1212 2013.08.24. 09:34:02

Szia Piroska! Nekünk a dokinőnk Biogaia baby probiotikumot ajánlotta ha nagyon fáj a hasa a picinek. Elötte az Espumizant es az Infacolt... ezeket nem probáltuk. Viszont a Biogaia tényleg jo. most hogy antibiotikumot szedek a mellgyulladas miatt. a picinek is ezt adom, s azota a hasfajasa is ritkabb, hamarabb kikerul a kinzo dolig a pelusba. Sok pusszi nektek és örűlök hogy jól vagytok!!! :-) Holdacska2014
süti beállítások módosítása