Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ovi előtt

2013.06.21. 12:41 | piroskaesfarkas | 1 komment

Úgy másfél óra telik el a felkeléstől számítva, mire bemásznak a kocsiba és elindulnak az ovi felé. A felkelésnek három típusa van nálunk: 1. lassan nyújtózkodós, amikor sokáig csendben van, lassan ébred, figyelget, vagy megkeresi a kezünket, hozzánkkuckózódik, és csak jóval később szólal meg, azt is főleg suttogva. 2. azonnal kipattan a szeme és mesélni kezd, vagy énekel. 3. a legeslegritkább esetben felpuszilgatjuk, mert sokáig alszik, vagy korán kell elmennünk valahová. De általában magától kel fél nyolc körül. Ekkor jön egy rövidke apanyúzós játék, vagy könyvolvasás, öltözés. Lent hajfésülés, frizurakészítés, közben az étkezőasztalnál rajzol, színez. Elkészül a turmix és valami reggeli, általában együtt leünülnk és megreggelizünk (de mivel közben is szövegel, meg kérdez, jó lassan tesszük mindezt). Tele bendővel mégjobban pörög, mint előtte, ezer "játszuk azt, hogy..." következik, rohan, kimegy a kertbe, terelgeti a kutyákat, megeteti a halakat, felmászik a mászókájára, körbeszaladja a házat, megkérdezi, hogy letéphet -e egy szál virágot, ugrál le-fel a lépcsőn, stb....Ezalatt Apaca lezuhanyzik, felöltözik, néha megszakításokkal, mert jönnie kell valamit megnézni, megjavítani, eljátszani, stb...Behívjuk fogatmosni, vitamint bevenni, pisilni, s mikor ezeket kipipálta, elszalad, hogy válasszon valamit, amit bevisz az oviba (általában mostanság ló, színeznivaló, valami állatka, stb.). Be kell kenni az összes rémesre dagadt szúnyogcsípését, megkérdezi, hogy a saját napteje benne van -e a katicás hátizsákjába, majd úgy néz ki, indulhatnak. A kocsibaszállás előtt még huncutkodik valamit az előkertben, megint valami "játszukazthogy" van, ismét kutyákat terelget (akik kikísérik), ezer puszit ad nekem, az arcomra és a bombimra (egyenlő a mutató- és hüvelykmatyim közötti bőrrész, amit morzsolni szeret:), megpuszilja a hasamat vagy átöleli, megkérdezi, hogy mozgolódik -e a kisesó, szökell és nevetgél nagyokat, majd beszáll végre a kocsiba, de onnan is magyaráz és kiabál kifelé, hogy szeret meg hogy érezzem jól magam és hogy Apaca jöjjön érte legelsőnek az oviba. És ez a másfél órás indulás annyira intenzív, hogy utána le kell ülnöm egy kicsit.

_DSC5343.jpg

_DSC5339.jpg

_DSC5344.jpg

_DSC5303.jpg

_DSC5317.jpg

_DSC5311.jpg

_DSC5312.jpg

_DSC5329.jpg

_DSC5333.jpg

_DSC5319.jpg

_DSC5334.jpg

_DSC5331.jpg

_DSC5336.jpg

_DSC5338.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr915372094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdeipetymeg 2013.06.23. 22:48:53

Lécii mi van veletek, írj?
süti beállítások módosítása