Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Paradicsom

2013.05.03. 14:35 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

A mi saját kis paradicsomunk. Lenyűgöző a kert ilyenkor tavasszal. A bokrok roskadoznak a viráglabdáktól, mindenütt illatoznak a sárga, rózsaszín fehér szirmok, burjánzik a vadszőlő, a borostyán és a kerítésre felkapaszkodó egyéb  futónövények. Mikor éjjel nem tudok aludni és kibattyogok a kertbe, vagy reggel, mikor mezítláb, hálóingben végigsétálok a nedves füvön, megmosolyogtató boldogság fog el. Minden fűszálat mi  vetettünk el, minden bokrot és fát mi ültettünk, Ő meg én. Meg persze most már Nünü is szórja bőszen a virágmagokat, ültetgeti a palántákat. Meskebarátnőm papájának vezényletével elkészült az első, igazi veteményeskertünk is, csirkehálóval elkerítve, általa szögmérővel kijelölt ágyásokban katonás rendben sorakoznak a paradicsom-, paprika-, eper és egyéb palánták, rengeteg magot szórtunk el és várjuk, hogy hamarosan szüretelhessünk. Ültettünk gyümölcsfákat is: cseresznyét, kétféle meggyet, zöld- és pirosalmát, körtét. Befogadtunk pár málna- és ribizlibokrot és jön még majd egres és áfonya is. Hétvégén pedig megyünk beszerezni egy nagy szélforgót, ami eltereli majd az imádott irgóinkat a veteményesből, mert előszeretettel szedegetik ki az elszórt magokat. A hatalmas, öreg fügefánkat megviselték az elmúlt telek fogvacogtató hideg szelei, így egy hatalmas ágát le kellett fűrészelnünk, majd lekentük fagéllel. Most már bontogatja a leveleit és ha minden igaz sok gyümölcsöt érlel majd idén, úgyhogy megint főzhetek lekvárt. Nünü valamelyik nap azt mondta, hogy Ő már a pocakomban ilyen házra és kertre vágyott, csak akkor még pontosan nem tudta, hogy milyen is ez:))))

viragom.JPG

viragom2.JPG

Tegnap oviba indult, gumicsizmában és esernyővel (Ő állította össze a szerkóját), mikor lekaptam telefonnal az illatos bangita előtt (óóóó, hogy ez a bokor milyen csuda gyönyörű és mennyire illatos!!! viszi a szél az illatát az egész kertbe, még éjjel a résnyire nyitott tetőablakon át is érezni). Minden nap többször bejárja a kertet, megnézi és megszaglássza az összes virágot, megsimogatja a leveleket, rácsodálkozik a bogarakra és mozdulatlanul figyeli a két saját gyíkunkat, Farkatlant és Zöldikét, akik folyton itt bújkálnak a faborítás alatt, vagy sütkéreznek a tóparti sziklákon. Olyan jó itt lenni, ide hazajönni.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr675263919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása