Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rozi 27 hetes - inzulin start

2013.05.02. 16:16 | piroskaesfarkas | 3 komment

Pisigyűjtés. Szerintem rekordot töntöttem a napi folyadékbevitelemmel és annak távozása során felfogott mennyiséggel, ugyanis 5,5 litert ittam 24 óra alatt és 5,8 litert pisiltem. Ha egy kismamáról kiderül, hogy terhességi cukorbetegségben érintett, akkor előbb-utóbb elvégeztetik vele (később rendszeresen) az egynapos vizeletgyűjtést. Én már rutinos vagyok, mert Nününél is csináltam, tudom már, hogy mire van szükségem: eldobható műanyagpoharak, tölcsér, 2 literes ásványvizesüvegek, lavór vagy vödör (utóbbi azért, hogy a felfogott és így az ásványvizesüvegekbe töltve megmért pisit később összeöntsük, és a teljes mennyiség keverékéből gyűjtsünk a kis üveg fiolába, amit átadunk a nővérkének). Nem kell mondanom, hogy ilyenkor nem lehet kimozdulni itthonról (mi átruccantunk azárt vadasozni Anyikáékhoz, ahová vittem a pisicsomagomat, majd hoztam vissza az eredményt). A Margitban mindig úgy kérték tőlem, hogy reggel 7 és este 7 között gyűjtsem a nappalit, abból fogjak fel, és volt egy este 7 és reggel 7 közötti fiolám is, de itt egyben kellett leadnom az egész napot. Két hete a diabetológián levettek egy adag vért a cukorra koncentrálva (nem terhelés, valami mást néztek), állítólag az jó lett. 

Szintén két hete javasolták, hogy a 90 perces cukormérés helyett (mert eddig a terhesség eleje óta mértem evés után 90 perccel a cukorértékeket és mindig jók voltak) álljak át 60 percesre, így aztán kiderült, hogy nekem ott van a csúcs és a 60 perces értékek nem igazán fényesek. Még úgy is felmegy néha 7 fölé, hogy csak salit eszem egy fél szelet teljeskiörlésű kenyérrel és így kevesebb is az adagom, mint a megengedett szénhidrát ebédre. Főleg a reggelivel van gondom, ott mindig 7 fölött van sajnos. 

Mit eszem általában egy nap? 130 gramm szénhidráton vagyok, ami a legkevesebb állítólag, amit még csinálni lehet. 

Reggeli: fél teljes kiörlésű kenyér, retek, juhtúró, paradicsom, uborka, sajt

Tízórai: egy pohár tej, 2 db korpovit keksz

Ebéd: Egy zacskó saláta (általában madársali, vagy valami más puhább salátaféle, de ezekből a teljes zacskót megeszem), paradicsom, mozzarella, olajbocsó, szárított paradicsom, tonhal konzerv. Vagy valami párolt zöldség hússal, és hogy meglegyen a kellő szénhidrát, még egy kis teljes kiörlésű kenyér vagy picike durum tészta.

Uzsonna: Mint a tízórai általában, vagy tejesKV

Vacsora. Megint saláta, vagy tejföl tojással, vagy egy pohár tej korpovittal, vagy valami zöldség sajttal és barnakenyérrel, vagy kaukázusi kefír.

Pótvacsora: mert ezt is kell.....2 szelet korpovit.

Hát ennyi. Nem mondom, hogy nagy a választék, mert ugye az édességek teljesen kiesnek (ó fagyi!!!), helyette néha megiszom egy tejesKV-t, de azt édesítővel, szóval ezt azért nem iszom gyakran, mert nem egészséges a mesterséges édesítő, a sima cukrokat meg nem ehetem. A gyümölcsöket teljesen le kellett húznom, egy falatot sem ehetek mert rögtön megdobja a cukromat, ezért aztán néha bőgök, annyira kívánom. Rizs, krumpli teljesen elfelejtve, tészta is max 2 hetente egy kis marékkal, de inkább azt sem eszem, kenyérféle meg csak teljeskiörlésű és abból is kevés, inkább zöldségekből igyekszem kihozni a szénhidrátmennyiséget, amit előírtak. De még ezzel az étkezéssel is néha 7 fölött volt a 60 perces (a 90-es továbbra is jó), úgyhogy ma a diabetológián a doktornő felírta az első inzulin adagot. Reggel 3-, ebédre és vacsorára 2-2 egységgel. Nününél a combom felső részébe adtam, itt azt javasolták, hogy próbáljam meg a hasam oldalába szúrni, de ez nem hiszem, hogy menni fog.......Innentől hetente kell mennem kontrolra, napi 6-8-szor vércukormérés, 3-szor inzulin evés előtt negyed órával, és marad a hatszori étkezés kb. 3 óránként. Nem egyszerű. Csak Rozi legyen makkegészséges és szép!!!!!

Ha már úgyis a kórházban jártam, bekuncsorogtam magam egy UHra, hogy megnézzék a magzatvizet. Szerencsére nem Dr Strandgatya volt, hanem Dr Szótlanmogorva, aki ugyan alig beszél, de legalább pár percig nézte a kicsit és nem pár másodpercig, ez is valami.

Egy élő magzat, jelenleg medence végű fekvésben.

BPD: 72mm

HC:263 mm

AC: 221mm

FL: 54mm

Ép magzati anatómia, ritmusos szívműködés, gyomor és hólyagtelitődés látható. Követhető gerinc. A köldökzsinórban két érkeresztmetszet. Lepény a melső falon és jobb oldalon. G-I. Kevesebb magzatvíz.

Vélemény: Grav S. 26 plusz 6 napos, Biometria szerint 27 plusz 3 napos. Becsült súly: 1100 gramm.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr905262368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Provence13 2013.05.02. 19:51:28

Csak finoman jegyzem meg, hogy a paradicosm gyumolcs, es altalaban mindenkinek nagyon megdobja a vercukor szintjet... Kitartas!!!!

erdeipetymeg 2013.05.02. 21:47:09

Ó, te szegény... ez nagyon gáááz...napi 130 gr szénhidrátot ehetsz?? Még a végén tényleg fényevő leszel:S

Na arra a babaköszöntő partyra küldök egy jóóó nagy csülköt !!!!

Zsebencik Lopédia 2013.05.04. 06:47:56

Szia Piroska!

Nekem terhesség nélkül lett magas a cukrom a legutóbbi labornál, majd a terheléses vizsgálat is rossz eredményt hozott.
Egy ismerősöm zellerlekvárt ajánlott -paleo vagy bioboltokban szerezhető be, meg vannak Pest környéki termelői lekvárosok- mert ez kedvezően befolyásolja a cukorszintet. Éhgyomorra kell megenni egy kiskanállal.
Nem mondom, hogy üvegszámra meg tudnám enni, de ha használ, akkor bármit megpróbálok. :)
Ahogy te is "Rozi" egészségéért, meg a sajátodért, akármit. Kitartást kívánok, és drukk, hogy minden rendben legyen még a hátralévő 89 napban! :)
süti beállítások módosítása