Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

24 hetes

2013.04.18. 18:34 | piroskaesfarkas | 4 komment

Múlt hét pénteken, vagyis majdnem egy hete töltöttük be a 24. hetet és ebből az alkalomból ismét elmentünk az istenhegyis UHdoktorhoz. A legfontosabb észrevétel ugye a 2 eres köldökzsinór volt, amivel aztán tegnap elmentünk a szívspecialista doktornőhöz, aki próbált megnyugtatni minket, hogy igaz, két ér van csupán, de amiből kettő helyett csak egy van (az elszállító), az nálam jóval vastagabb. Ha szépen nő a kisbabánk, akkor annyi lesz, hogy a 30. hét után elkezdjük majd a ctg-t és sűrűbben kell menni, ahogy UHra is. Reméljük a legjobbakat. Így nézett ki egy hete Kisbaba (nem igazán sikerült most "lefényképezni"):

24hetes.jpg

Nagyobbnak mérték Kisbabát, mint ahol egy hete tartottunk, mert 24 hetes helyett 25 hét és 2 napos adatokat adott ki a gép. Ez többek között a hosszú combcsontha miatt volt, de mindene egy picikével nagyobb. A súlya a doki szerint 600 g körüli lenne, ha átlagosat hozna, Ő pedig állítólag 810 g volt akkor. Annyit mondott, hogy jó hosszú lábú és ne aggódjak. Az adatok pedig:

Harántfekvés.

BPD (fejátmérő): 63,6 mm

HC (fejkörfogat): 234,4 mm

AC (haskörfogat): 210,2 mm

FL (combcsonthossz): 46,3 mm

TAD: 63,3 mm

súlybecslés: 810 g

Ma voltam először a kórházban diabetológián a terhességi cukor miatt. Még nem állítottak inzulinra, mert csak egyszer mértem magasabb adatot a 60 perces cukornál (a 90-esek eddig jók voltak), a többi mindig 6,9 alatt volt. Amíg ezt hozom, nem adnak inzulint. Szorosabbra fogtuk a szénhidrátbevitelt, mert eddig kb. 150g-ot kellett tartanom, most 130 lett, mert mondtam, hogy pl. reggel nem eszem meg 20 g-ot, mert egyszerűen megdobja a cukromat, és elég nekem a 10 g. Ill. ebédre meg vacsorára is főleg salátát, párolt zöldséget, mártogatós zöldségeket eszem és ezekben alig van szénhidrát. Ugyanakkor tudom, hogy szüksége van Kisbabának a szénhidrátra, hogy szépen fejlődjön. Félek, mi lesz velem a dinnyeszezonban, de majd eszem augusztusban, mikor a Kicsi már megszületett (nyáron minden nap dinnyét ebédelek vagy vacsorázom, hmmmm). Szóval a gyümölcsök rettenetesen hiányoznak, meg a fagyi. Meg ugye az, hogy ha megkívánok mondjuk egy almát, nem ehetem meg.......Pláne nem fagyit vagy más nyalánkságot, ezekre már nem is gondolok....Ha rendben lesznek az adatok (napo 5-6-szor kell cukrot mérnem), akkor csak két hét múlva kell mennem, előző nap pedig 24 órás pisigyűjtés.

Mivel 11-re mentem de a doktornő szólt, hogy délig nem is lesz bent, menjek vissza, felballagtam a szülészetre, hátha megnézi valaki a szivárgásomat. Találkoztam a kedvenc takarítónénimmel, begyűjtöttem pár puszit is Tőle, ill. az újszülött nővérkétől is, aki Nünüt dédelgette anno, meg egy kedves, szűkszavú dokival, aki ugyan sosem vizsgált, de mindig vígasztalt a méhen kívülinél és a vetélésnél is, meg most karácsonykor is és látom, hogy figyelemmel kíséri az esetemet és szorít értem. Megállított, megdicsérte a gömbölyödést és megkérdezte, hogy tartunk már és őszinte törődést és örömet láttam rajta (négy gyerek van). Egy bájos nővérke rögtön megkérdezte, hogy mi a helyzet, mondtam a szivárgást, mire helyet kért nekem a padon. Sajnos Dr Beachgatya vizsgált, aki egy büdös szót sem szól, és UHval is csak fél pecig hajlandó vizsgálni. A méhszájam zárt (majd leugrottam a székről, ahogy vizsgálta....), UH-n nem látta kevésnek a vizet, szerinte nem magzatvizet eresztgetek és kész. 

Reggel Farkas adott pénzt, hogy ne kelljen a kártya miatt megállnom, én pedig viccesen betettem a melltartómba, ami aztán úgy is maradt. Mikor a dokinál felfeküdtem az UHra és felhúztam a ruhámat, szerteszállt a rendelőben:)

Ha éppen nem megyünk semmiféle vizsgálatra, akkor Nünü ultrahangozza a kistesót:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr695233641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2013.04.18. 23:28:40

Szegény Piroska, időnként úgy sajnállak!
Néha már úgy tűnik a sorokat olvasva, mintha azért aggódnál mert ha nem teszed akkor rossz következik...Pedig tudom hogy Te sem leled örömöd az aggódásban és rossz hogy mindig van valami...
Ezek csak akadályok. Hogy ne legyen unalmas. :-)
Mert biztos hogy minden rendben van és lesz!

könyvvilág 2013.04.19. 09:24:47

Én is féltem a szivárgástól+ fertőzésektől. Nekem a dokim a CarePlan VpH nevű eszközt ajánlotta. Ezek speckó kesztyű, a végén ph papír, kifejezetten várandós nőknek, otthoni vizsgálatra. A hüvely ph szintjét lehet vele megnézni, ha fertőzés van, vagy szivárgás megváltozik a ph érték. Engem totál megnyugtatott és így az orvosomat sem kellett zaklatnom. :) Mi Németországban vettük, de szerintem itthonra is behozzák, ha megrendeled.

Julcsi84 2013.04.19. 18:00:34

Gyönyörű a Kicsi Lányod és semmi gond nem lesz.biztos vagyok benne!!!!♥

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.04.20. 00:08:25

Nagyon örülök neki hogy szépen fejlődik a kislánykád! :)
süti beállítások módosítása