Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A lázas és a ténylegtizenhéthetes

2013.02.22. 09:45 | piroskaesfarkas | 1 komment

Van annak valami különleges bája annak, mikor Nünü lázas lesz az éjszaka közepén, átpisisedik a pizsomája és a nagy csöndet megtöri a cinci kis hangjával: "Bocs Anya, hogy bepisiltem." Megnyugtatom, hogy nincs semmi baj, mással is előfordul. Aztán elmagyarázza, hogy nem tehet róla, mert: "Tudod van a kispötty, ami mindig jelzi, ha pisilnem kell. De éjszaka nem Ő jelez, hanem a három gyereke, csak ők még elég kicsik és nem mindig tudják a feladatukat. Ezért nem jeleznek a sötétben, hogy pisilnem kell és nem tudok felkelni..." Apaca visszajön a szobába az új pizsomával. "Apa! Előfordul Veled is, hogy éjszaka nem jelez a kispöttyös és bepisilsz?" Mikor mértük, csak éppen 37 felett volt a láza, kicsivel később meg már tükörtojást sütögethettünk volna a homlokán. Felélénkült, magyarázott, nevetgélt a lázrózsás arcával. A kislámpa fényénél olvastam Neki meséket a legújabb könyvéből, amit nagyon szeret, Fésűs Éva Mesebeszéd c. kötetéből, majd egy régi kedves sorozatából cincálta be az ágyba az egyiket, a Medve alszik könyvet (valami csodálatosan illusztrált, rövid mese). Apaca volt a medve, nem is esett nehezére nagyokat horkolni a szerep kedvéért. Szeretek a mese közben Nünüre nézni, megnyomni az orrát, megcirógatni az arcát, kacsintani, ilyenkor mindig szélesre húzza a száját és megjelennek a kis gödrök a pofiján. A mesék után a micimackós Tigris "A Tigris az mindig egy jellem...." c. nótáját dalolászta, amelynek a végén hahotázva kerreg, aztán felült "Kiosztom a szerepeket!" felkiáltással én lettem Micimackó, az apja a Tigris, Ő meg Zsebibaba, és az egész családot felsorolta, mint mesefigura. Mikor már reméltünk egy kis alvást, eszébeötlött egy játék, a "füttyents, ha szükséged van rám", amit eddig még nem játszottunk. Na most igen. Minden változatát. Hol egyikünknek, hol másikunknak kellett alvást tettetni (nem esett nehezünkre), majd a füttyentésre ki kellett pattintanunk a szemünket. Ez folytatódott a takaróaláelbújással és füttyre azonnali kitakarózással, stb. Ezidő alatt legalább lement a láza a csillapítónarancsoslöttytől, megivott egy nagy bögre citromosmézesteát. Még énekeltem Neki vagy fél órán át a sötétben, Farkas halk horkolásával aláfestve,  aztán valahol elaludtunk mindahányan. Hogy mitől lázas, nem tudom, mert nem folyik igazán az orra, nem köhög, nem fájlalja semmijét, csak nagyon sápadt. A hó meg annyira szakad, hogy nem hiszem, hogy a doktornőt ki tudom csalni ide a dombtetőre, ahová csak a madarak járnak. Aggódom érte. Még mindig húzza a lóbőrt, pedig már tíz óra lesz lassan.

Nününek még éjszaka, a lázas felpörgése közben is eszébejutott megkérni engem, hogy húzzam fel a hálóinget a pocakomról, mert szeretné megsimogatni a kistestvérét, hátha érzi éjszaka is. "Szia Kistesó, lázas vagyok képzeld, de a narancsos lázcsillapító finom."

Kisbaba adatai miatt az előbb hívtak az Istenhegyiről, a négyesteszt miatt. A múltkor a kockázatunk 1:848 volt, most a biologus szerint nagyon jó az adatsor, 1:42 000 lett. A hétvégén igyekszünk meghozni a döntést a pocakszúrást illetően. Ma végre tényleg betöltöttük a 17. hetet:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr605097923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manner 2013.02.22. 22:21:11

Ha jól értem, ez a négyesteszt szuper! ! tessék szépen megnyugodni :)
süti beállítások módosítása