Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Raktokusz

2013.02.21. 16:43 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

A gyerek új halfajokat fedez fel és nevekkel is ellátja ezeket. Persze van az úgy, hogy sima harcsaként tűnik fel a hálóban (=Apaca takarója). A megszámlálhatatlan szerepjáték közül most talán ez a raktokuszos a nagy kedvenc, amely nélkül nem lehet lezárni egyetlen napot sem és annyira imádja, hogy mindent bevet annak érdekében, hogy semmiképpen se maradjon el és ha pl. ellenállásba ütközik az esti fürdésalvás megkezdése, ezzel biztosan fel lehet csalogatni az emeletre. Talán egy hete találta ki először, hogy Apaca a nagy halász, Ő pedig a hal, én meg a piacon megyek és alkudozom a kifogott árura, de nem eszem meg (teljesen kiborult a múltkor, mikor egy tévésfőzős műsorban egészben mutogatták a sütésre váró halakat és rémülten kiabált, hogy nem szabad őket megenni, vissza kell engedni őket a vízbe.....), hanem elviszem magammal a kerti tóba. Ahogy mást sem, ezt a játékot sem lehet akárhogy játszani, Nünü által meghatározott forgatókönyve van, szigorú szereposztással és szövegkönyvvel, amitől ha eltérünk, rögtön dirigál, hogy miként kell helyesen csinálni: "Apaca! Te vesd ki a hálódat, aztán menj egy kicsit odébb, sétálgass, fütyürésszél, én meg majd észrevétlenül bevetődöm a hálóba." Mindig az ajtóban lapít, onnan támad a takaróra és ott csukott szemmel és nyitott szájjal (a raktokusznak komoly fogszerkezete van, ezzel rémisztgeti a támadóját) bevetődik a paplan közepére és vár. Ha esetleg Farkas rögtön észrevenné, akkor megállítja a jelenetet és elmagyarázza, hogy először Apacának nézegetnie kell a tudományos képet, amit Nünü rajzolt a raktokuszról (megnéztem, én nem találtam ilyen szót sem a neten:): "Apa! Te előbb tudományozd meg a képet és sóhajtozzál, hogy milyen jó lenne egy ilyen raktokuszt kifogni, de ez nagyon ritka...Aztán ha észreveszel a hálóban, lepődj meg jól és hozd ide a rajzot, hogy össze tudjál hasonlítani, hogy tényleg raktokusz vagyok -e." És így is történik pontosan. Ekkor a halász végre összecsomagolhatja a halat a hálóban, meglóbálja a levegőben és elhozza a piacra, ahol én alkudozás után megveszem. Aztán kezdődik az egész előről.

photo_2.jpg

A képen látható faj neve: Raktokusz. 

Nem tudom, Neki hányadik halfogás után lenne unalmas a játék, általában a kitolódott alvásidő szakítja meg a sorozatot, mert a mesélés sem maradhat el. Ilyenkor egyezkedni próbál, hogy még hány utolsó raktokuszozás legyen. Mikor megegyezünk mondjuk egy utolsóban, mielőtt elindul a háló felé megjegyzi, hogy ha nem sikerül jól, akkor kell egy pótraktokuszozás. És persze minden ugyanúgy zajlik, mint előtte, ám a végén lekonyuló fejjel közli, hogy ez bizony nem volt sikeres fogás, kell egy póthalászás:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr865096800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása