Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

12 hetes

2013.01.19. 09:17 | piroskaesfarkas | 5 komment

Ma elkezdtük a 13. hetet. Ezt tegnap Piroska nappal és egy szépen összeszedett náthás-fülfájós-torokjajgatós vacakkal ünnepeltem. Fájdalom és láz ellen bekaptam éjjel egy Panadolt (lázam nem volt, csak olyan érzésem, mintha lenne, az az igazi betegségesleverős). Tüsszögök sűrűn, amitől folyton begazolok, hogy valami baj lesz odalent a hematoma körül. Ugyanezért alig merem kifújni az orromat és azt tervezem, hogy kipróbálom Nünü régi orrporszívóját, hátha nálam is működik. Gondolom egyik sem tesz jót a hematoma miatt, mert mindegyikkel erőltetem a hasamat, nem? De nehogy olyan kis maszatolós tüsszentésre gondloljunk ám! Ó dehogy! Én olyan kurjantósokat tudok, egymás után 2-3-at, levegő után kapkodva, ami annyira hangos, hogy én magam is kiesek a gatyámból. Ettől aztán meghúzódik lent a hasam és percekig alig merek megmozdulni, majd ellenőzröm, hogy nem vérzek e. Remek.

Tegnap este már nagyon el voltam keseredve ettől a fülnáthaizétől, még a könnyem is potyogott. Nünü felült az ágyban, törökülésbe helyezkedett és megkért, hogy tegyem a fejemet az ölébe. Simogatta a hajamat, puszilgatta a fejemet, orromat, arcomat és hihetetlen bájos dolgokat mondott nekem. Néha fölémhajolt, belenézett a szemembe és kedvesen mosolygott. "Jól van Anyaca, majd én meggyógyítalak. Nagyon szeretlek Anyaca, mindenedet (előtte azt a játékot találta ki, hogy "Na, most egyenként mondjatok egy valamit, ami a legjobban tetszik nektek bennem. Miért szerettek?"). Te vagy a legimádottabb anyuka a világon." És csak ölelte, ölelte a fejemet az ölébe. Néztük az énekversenyt a TVben, és bármit megjegyeztem, hogy milyen szép szeme van annak a fiúnak, vagy de szép hangja van valakinek, rögtön jött a válasz: " A Tiéd még annál is szebb Anyaca". Úgyhogy egy idő után a sok kedvességétől, meg a milyenjónekem érzéstől buggyantak ki a könnyeim, amiről megbeszéltük, hogy boldogságkönnyek. Ezeket nagy lelkesen kapdosta el, ahogy lefelé gördültek a halátékom irányában.

Anyika is kapott egy adagot a bőgésemből tegnap délelőtt, ami még a vetélőfenyegetőző doki utóhatásaként lecsapódott rá a telefonon keresztül. Azt hiszem, Ő is sírdogál és aggódik, de ezt előlem eltitkolja, vagy legalábbis azt hiszi, hogy nem tudom. "Nagy harcos ez a pici baba, minden nehézség ellenére ott van Veled!" 

Az utrogestánt Csillagszemű javaslatára lecsökkentetem tegnaptól 3x2-ről 2x2-re. Ezen kívül szedem reggel a negyed amlodiphint meg egy 250 mg dophegytet, este megint egy negyed amlodiphint (azért negyed, mert elvileg egy felet kéne az 5mg-ból, de ez a tabletta most 10 mg), sok-sok C vitamint a vérzés miatt, magnézium citrici 500 mg (ebből a tájékoztató szerint kettőt lehet) napi 2-4 darab a méhösszehúzódás és görcsök miatt, terhesvitamin és halolaj kapszula. Iratok fel még Dvitamint is, mert az egy ideje elfogyott, meg külön cinket is szoktam szedni, az meg jó a cukorra.

És fekszem, fekszem, fekszem. És én, a legnagyobb hóemberrajongó és építő, csupán az ablakból fogom nézni, ahogy Farkas és Nünü hóembert építenek a hatalmas fehérségben.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr635026631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.01.19. 13:25:53

A lényeg, hogy eljutottatok idáig, talán most már javul majd a helyzet.
Nünü csudaédes, látszik, milyen sok szeretetet kap tőled is és az egész családtól .-))

Azért minden nappal kevesebb lesz, amit fekve kell töltened. Meg kellene próbálni azt a tengeri sós vizes orrsprayt, nem tudom, pontosan mi a neve, de általában véve is a sós inhalálások hatásosak szoktak lenni, és biztosan nincs káros mellékhatásuk a babára.

erdeipetymeg 2013.01.19. 19:30:36

Bibemara: Sterimar orrspraj. De: hideg párásítò 1/3 rész salvus vízzel.... és minden amit a piciknek is lehet... mentolos krém, himeo bogyesz..az az occilicossium - vagymi nejem nagyon segitett pedig nem nagyon hittem a homeopatiaban:-):-)

erdeipetymeg 2013.01.19. 19:32:05

bocsi, Bobemara, csak telón pötyögök és virsli az ujjjam:-):-)

Bobemara 2013.01.19. 20:29:24

@erdeipetymeg: Ó, nagyon tetszik, kár, hogy nem jutott eszembe, amikor nevet kerestem :-))

Adibaba 2013.01.20. 00:32:35

Jól van, jól van, nyugodj meg, minden rendben van és lesz. A hóembert meg majd bent megcsinálod sógyurmából vagy párnákból mint mi tavaly - persze amikor már felkelhetsz. Mert persze rögtön a saját tavalyi élményeim jutottak eszembe, amikor bánatos-szomorúan az ablakból néztem és integettem az enyéimnek. És tudod mit? Ez már csak egy régi emlék...jövőre már Neked is csak az lesz. És akkor majd építetek eggyel többet hogy a Kismanónak is jusson :-)
Nem is olyan sokára elmúlik a tél, a náthás időszak, jobb lesz, meglátod. Tényleg az van amit a többiek mondanak: harcos ez a gyerek, egy ilyen kis megfázás meg se kottyan neki.
Sajnos én is végig betegeskedtem most, és kivoltam sokszor az állandó orrfújástól-tüsszentéstől, így akad tapasztalatom :-)
Felicitasz blogján találtam egy nagyon jó inhaláló receptet, ez nekem bevált (bár Te orrdugulásról nem írtál): felicitasz.blog.hu/2009/09/08/segitseg_terhes_vagyok_es_nathas
A Sterimart és a Salvust is ajánlottam volna én is, és ha már a többiek a homeot is említik, akkor azt mondanám hogy Coryzalia - ezt nem én hanem Bubukám szedte, mert az ovikezdés óta folyton náthás volt és műxik. (DE, azért kérdezz rá hogy terhesen is szedhető-e!)
A fülfájás - nem tudom milyen mértékű Nálad, nekem az szokott lenni hogy a végén már arra megy a cucc és azért fájdul meg kicsit, erre infrázás a legjobb (vagy ugye a kandalló előtt egy kicsit üldögélni).
A torokfájásra pedig Propolisz!
süti beállítások módosítása