Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szívhangkép:)

2012.12.14. 21:42 | piroskaesfarkas | 11 komment

Örülünk és félünk. Bizakodunk és óvatosak vagyunk. Kavargós állapot. Aprópó kavargás! Jó kis hányingerek gyötörnek, ami jó! Kicsit kevésbé jó a savasság, ami szintén nyúz. Aggódos meg a cicifájás (hason alig bírok megmaradni), meg az alhasigörcsök, mivel pont ezek előzik meg pár nappal lajost.

Nem nőgyógyász nézett, hanem "csak" UH doki egy fizetős 4d buliban. Farkas is bejöhetett a szűkös rendelőbe és végig követte a kivetítővásznon az eseményeket. Először hasi UHval próbálkozott a bácsi, amin meg is lepődtem, mert jól látható fókazsírral vagyok körbepárnázva és fiatal még a terhesség (sajnos én nem, höhö)., de Ő állította, hogy bizony jó lesz úgy, én meg ugye mégsem dobhatom le az alsóneműt úgy, hogy tiltakoznak ellene. Kavargott a hasamon, látszott is valami, de mikor elhangzott a "Nem tudom, hogy van -e élő terhesség....nem látszik így" mondat, kihagyott a levegőnk. Mégis repült az alsóm, felpolcolták, majd alulról próbálkoztunk. Rögtön megmutatta magát a vásznon a pirinyó migyerekünkkettő és azonnal lehetett látni az ennélismégkisebb pulzáló szivecskéjét. Szép keret petezsákban -a bácsi szerint- remek helyre ágyazódva ott dobbant a kicsi szíve egyemismeg! Mindeközben Farkas vizet facsart a kezemből. Valahogy nem is emlékeztem arra, hogy ilyenkor már hallani is lehet a szívverését, de kihangosított és úgy dobogott, akárcsak a miénk. Megdöbbentő és varázslatos. 4 mm és ver a szíve.

dec13.JPG

Annyiszor elmondtam már, meghallgatták barátnők is nemegyszer, de nem tudok lapozni olyan egyszerűen. Bánt is, aggódással tölt el, furdal is meg még sok minden hasonló, hogy mennyi olyan dolog történt a pár hét alatt, ami hogy úgy fogalmazzak, nem támogatta Őt. Hogy a hormoninjekciók alatt rámtört a róka a születésnapomon (ha még csak az), hogy vacakul voltam utána is, megjött a lajos, negatív volt a teszt, alacsony volt a 11. napi hcg, majd nem is nőtt a hcg, hogy leaállították a progeszteront (5 nap után saját magam kezdtem el újra), hogy elkönyvelték garantált vetélésnek vagy méhen kívüli terhességnek, hogy erre bánatosan beültem a forró vízbe órákra, hogy jött ez az egy hete tartó betegeskedés, láz miegymás...............Akárhogyis, csoda, hogy itt van és még kapaszkodik. Szeretném elengedni a gyeplőt, had száguldjon a boldogságunk, de még nem merem.

A bácsi -aki mellesleg a vizsgálat közben rákérdezett, hogy első baba -e, miközben fél perce beszéltük meg, hogy van egy kislányunk, aki inszeminációval jött, ill. mikor be kellett írnia a terhesség korát rákérdezett, hogy mikor volt a beültetés, mire mondtam, hogy november 9. kijelentette, hogy akkor még csak 5 hetes vagyok, úgy kellett elmagyaráznom, hogy dehát ugyanúgy van, hogy a menstruáció első napjától kell nézni....- szerint minden rendben lesz ezzel a terhességgel. Legyen igaza, legyen igaza!!!!!!

Érdekes adalék, hogy ma szólt a barátnőm, hogy tegnap délután, pont azon a napon, mikor meghallottuk a szívverést, leadták a riportot a rádióban, amit még akkor készítettek velem, mikor a méhen kívüli terhesség után voltunk pár hónappal. Az előbb hallgattam meg. Furcsa volt. Szép kis korona lenne a történetünk fejére, ha nyáron szépen és egészségesen megszületik a babánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr164965992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erdeipetymeg 2012.12.14. 22:02:00

Jajj de kis szabályos a Tigyereketek2:-) :-) :-)

Hétfőn mész a dokidhoz?? Jól rémlik, ugye, hogy azt mondta, ha akkor minden oké, lehet örömködni a fa alatt?? :-) :-) :-) :-)

ildiko78 2012.12.15. 06:42:05

Biztosan nehéz, örülni, vágyakozni, nem beleélni magatokat.
Zugolvasóként kívánom neked, hogy azért a 12. hétig ne vegyetek még babaruhákat, játékokat. (bár gondolom Nünüről maradt elég). Nehéz dolog ez és nem merem írni hogy minden rendben lesz, de gondolom és szeretném, hogy így legyen.

Ildikó

ildiko78 2012.12.15. 06:43:23

(tényleg valami gyönyörű hang a szívhang, főleg ha az ember tele van kétségekkel) ennél már csak az a jobb mikor hullámzik az ember hasa :-)

2012.12.15. 07:11:21

nagyon-nagyon-nagyon drukkolok nektek!!!!! szívből szorítok!

Helga01 2012.12.15. 10:08:42

Megvan, megvan, megvan, megvan, megvan!!!!!!!!
Öröm!!!!
Ne félj!

ßóbita 2012.12.15. 10:22:32

Tökéletes a tigyereketek2! :)

Edina88 2012.12.15. 11:33:31

Jajj, de kis aranyos, nagyon örülök neki :D!!!!

zs.zs.zs 2012.12.15. 14:00:10

Továbbra is nagyon drukkolok, és kívánom, hogy az uh-s bácsinak igaza legyen, és ez a drága kis mütyür jövő nyáron ott szuszogjon a karodban!

Birge 2012.12.15. 16:22:26

Nagyon erősek ezek a megfoganó kis életek, jól védve vannak odabent akkor is, amikor "idekinn" nagynak érezzük a bajt. És hát, a három beültetett babóból, ő maradt meg, tehát volt veszteség, vetélés is... Érthetőek a félelmeid, az ember lánya még akkor is aggódik, amikor minden rendben látszik, hát még így...
Az, hogy ennyi nehézségen túl, ott ver az a pici szív, bizonyítja, hogy mennyire nagyon élni akar ez a baba, nagyon szeretne megérkezni a Ti meleg fészketekbe! :)

erdeipetymeg 2012.12.16. 17:55:37

Figyelj csak, a cicifeszülés/fájás jó!! Készül a cicid a tejcsire. A második kölyöknél kb ettől az időszaktól a szoptatós melltartóimat hordtam, mert kicsit hamarabb nőttek meg, mint elsőre:-) :-) A pocakfeszkó ugyanaz.... húzódnak a méhszalagok, készülődés vann odalenn is:-) :-) Szó nincs itt Lajosról, amúgy sem leehet Lajos-előjelzéseket érezned, mert azt csak ,,normál ,, esetben érezheted, ennél a várandóssági kornál már nem. Tessék a várandósság jelének venni mindent, nem a buta Lajosnak !!! Lajost őszig nem fogjuk ,,látni'' :-)
Tudod mi jutott eszembe? Biztos butaságnak tartod...... de amikor azt a bejegyzést írtad, hogy van egy kiadó hely nálatok, én akkor arra gondoltam, most jött el az idóő, most tuti bevonzottad magatokhoz azt a kis Lelket, aki hozzátok tartozik - pedig akk,or a körülmények nem erre utaltak - és így lett.... egyre jobban kezdek hinni ezekben:-) Ír minden nap csak pár szót.... mikor mész Cssillagszeműhöz?
süti beállítások módosítása