Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A legrosszabb formánk

2012.09.27. 07:35 | piroskaesfarkas | 6 komment

Úgy ordított, hogy azt hittem, itt a vég. Sosem láttam még ilyennek. Valamivel éjfél után felült az ágyban és sírva kiabált, csukott szemmel. A sírástól nem lehetett érteni, hogy mi a baj, de hallottuk, ahogy a szokásos robajjal ürül a hasmenés, Ő pedig csak odít és sír. Semmi sem tompította a fájdalmait, a hasmenés pedig kétpercenként jött belőle. Nem nyújtott enyhülést neki sem az ölelésem, sem az, ha Apaca járkált vele. Már alig kapkodta a levegőt a hangos kaibálóssírástól. Felkaptuk a ruhát, bedobáltam pár dolgot és bementünk a kórházba. A kocsiban elernyedt és elaludt a karomban.

Vasárnap óta tart a hasmenés (eleinte csak 1-3-szor, tegnapra már szinte egész nap bugyikat mostam, legalább 12-t), a láz (amit napi 1-2 lázcsillapítóval lenyomunk, akkor jobban van), nátha. Volt gyerekorvos, felírta a trombitálóbelélegzőset, mert hogy nehezebben veszi a levegőt és elküldené a pisijét bevizsgálásra, ám egyelőre nem tudni, miként vesszük le, mert a folyamatos hasmenéstől nem tiszta a terület. A kórházból egyelőre elengedtek minket, ha eleget iszik a gyerek és kaptunk még 1-2 napot, hogy elmúljon a hasmenés. Ma hajnalban (két órányi alvás után, amit megelőzött még vagy öt pelenkacsere úgy három óra tájékán, sok sírással és fájdalommal) is arra ébredtünk, hogy elönti a kaki. Ki van borulva, fájlalja a hasát, a popóját, alig engedi már megtörölni, úgy kell harcolni vele. Ötödik napja kínozza a hasmenés.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr114805583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micka · http://micka.freeblog.hu 2012.09.27. 13:52:25

Piroska, nem akarok én beleszólni az életetekbe, mert eddig csak jobbára olvastalak.
a fiam akkor volt ilyen beteg, mint amilyen Nünüd, amikor városváltás miatt ovit váltottunk és nagyon nem érezte jól magát. kezdte a náthával - amire kapott jó kis tünetelnyomó gyógyszereket, utána jött a fülgyulladás, amit ismét kikezeltünk, majd a krónikus hasmenés, amit képes volt addig fokozni, hogy nem volt semmilyen gyógyszer ami hatott volna. Szomatizált.
végül az oldotta meg a problémát, hogy meghívtunk minden gyereket és az ovónéniket is egy jtászóházas szülinapi partira, ahol mindenkitől kapott ajándékot, körbeszerették, és utána ezzel a közös játszással kivívta a helyét a csoportban...
kitartást kívánok nektek, és a helyzet minél hamarabbi megoldódását... és gyógyulást Nününek.

manner 2012.09.27. 21:36:49

Kedves Piroska, nem akarok nagyon okoskodni, csak 2 dolog jutott eszembe.
1. nem lehet, h rosszul reagál az antibiotikumra? Egy csomónak benne van a mellékhatásai közt a durva hasmenés. lehet, h gyógyszert kéne váltanotok. (azt meg már csak halkan kérdezem, remélve a pozitív választ, hogy ugye indokkal adták, tudták, h milyen bacit kezelnek, és reagál rá?) még ugyanehhez, h milyen probiotikumot kap, az se mindegy, az agyonreklámozott No........re pl nem sokat ér. kérdezz gyógyszerészt. A hasmenéssel nem lehet viccelni.
2. a másik, h nekem is olyasvalami jutott eszembe, mint Mickának, hogy lehet ennek némi lelki oka is. Ugye Nünü először került gyerekközösségbe, ez mindig minden gyereknek egy stressz. Ráadásul az írásaid alapján úgy tűnik, h benned is van nem kis adag szorongás az oviba menetele miatt, amit biztos levesz Nünü. Nem azt akarom mondani, hogy nem is beteg, csak pszichoszomatizál, és nem szeretem azt a logikát se, hogy minden a lélekben /agyban dől el. De Nünü egy egészséges, jól fejlett, kiegyensúlyozott gyerek, és ennyi betegeskedés tényleg elgondolkodtató (még a sorminta elejére mondom). Azt nyilván gyorsan összerakta, hogy ha beteg, nem kell oviba menni (és lehet, h úgy "gondolja", h még mindig jobb betegen, mint oviban). Biztos sokat beszélgettek erről, de nagyon fontos, hogy megnyugodjon, vagy h együtt nyugodjatok meg, mert az ovi jó,és biztos, hogy meg fogja szeretni ő is. Most az a fontos, h meggyógyuljon, addig az ovi téma mellékes, de valahogy mikor visszamegy újra, addigra ki kell békíteni a helyzettel :) mielőbbi gyógyulást!!!

manner 2012.09.27. 22:25:46

Még az jutott az eszembe, hogy Te viszed oviba reggelenként? mi lenne, ha nem Te vinnéd, hanem az apukája / anyika /más? Nekem (amikor Micivel a bölcsis beszoktatás volt) ez segített. Lehet, hogy Nününek is segít, ha nem Tőled kell az oviban elválni...

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2012.09.28. 00:35:18

Jaj szegénykém :( mielőbbi jobbulást Nününek! :( Meg kellene próbálni FERRUM PHOSPHORICUM és a MAGNEZIUM PHOSPHORICUM schüssler sót neki adni akár a gyógyszerek mellett is.

Helga01 2012.09.28. 19:01:32

Drága!
Jobbulást kívánok Neki!
Sajnálom ezt az egészet, ami vele/tek történik! Kívánom, hogy minél előbb oldódjon meg a dolog!!!!!!
Szeretettel: H.

Pankababa 2012.09.29. 18:39:42

Remélem azóta már sokkal jobban vagytok. Sudokrémmel vastagon kend a popsit és legyen minél többet bugyi nélkül. szabadon.
süti beállítások módosítása