Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Alkot - rajzok - amikor először leírja, hogy ANYA

2012.07.08. 18:22 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Hihetetlenül sok és sok helyen van, alig tudom összeszedni. Emlékszem, hogy volt egy-egy naaaagy kedvencem, de mivel mindenhol és mindenhová rajzol, van úgy, hogy nem találom meg, vagy csak hónapokkal később akad a kezembe.

alexjatekok-7.jpg

Na ez az egyik új hatamaskedcencem, amit most júliusban rajzolt. Nem olyan, mint egy mesekönyv illusztráció? Odavagyok érte!

alexjatekok-1.jpg

"A copfos kislány, akinek a feje felett átrepült egy bálna"

alexjatekok-2.jpg

"Űrhajóval megyünk a világűrben, ott vannak a bolygók meg a hold és a csillagok. Pöfékel az űrhajónk."

alexjatekok-3.jpg

"Jelmezbál. Katicának, cicának, csigának, lepkének öltöztünk." 2012 július 7. Ő írta rá a nevét (a "rendes" nevét is leírja mellé, itt is leírta a lap aljára, csak ide kitöröltem)

alexjatekok-4.jpg

2012 július. "Fürdünk a medencében fürdőruhában, Apaca, Te meg én. A kutyák mindig felugrálnak a medence szélén, szerintem Ők lyukasztják ki a körmükkel érdeklődve. Messze vannak a hegyek, meg Európa, meg a Duna, ahol éppen átkel Erzsimama. Narancssárga tündérek érkeztek a kertünkbe. Kettőnek kedve támadt megfürdeni a medencénkben...." És így tovább....egész mesét kerekített köré.

alexjatekok-5.jpg

2012. július 3. "Apa vár minket haza a legelőről. Ott vagy Te Anya, vigyázol rám, meg ott van N és F és még egy kistesó. A házunk előtt van Apaca kocsija, meg ott vár minket Apa meg Peti, meg a kutyák." (N és F a testvérei, már régóta elnevezte Őket.....mostanában sokat rajzolja le mindkettőt és néha egy harmadikat is)

alexjatekok-6.jpg

2012 július. Nem tudom mi a rajz címe, csak megtaláltam.

alexjatekok-8.jpg

Itt is felírta a "rendes" nevét a Nünü fölé, csak kitöröltem ide a blogba, nem akartam kitenni. Édes, mert kitalálta, hogy ha az Ü betőhöz hozzárajzol egy orrot, akkor olyan, mint egy mosolygós arc:)

alexjatekok-9.jpg

És íme, először írja le az én nevemet!!!!!!!!!!!!!! Annyira megható!!!!!!!! Itt vagyok én és a nevem, Anya...Hhhhhhh. Igaz, az Y egészen érdekes, de akkor is ANYA!:) Ráadásul pirossal megnagyobbítva, ahogy Nünü mondta. IMÁDAT. 2012 július.

alexjatekok-10.jpg

2012 július 8. "Ott van Anyaca, meg Én a kedvenc lovammal, meg Apa mókás frizurával, és ott süt a nap, és odaírtam magamat és van négy szív is körülöttünk." (leírja már a saját neveit, anyát, apát, mamát és rengeteg betűt felismer. Nem tanítjuk írni vagy olvasni, de úgy látom, annyira érdekli, hogy magától megtanulja. Ahogy ezeket sem tanítottuk írni Neki, egyszercsak leírta).

alexjatekok-11.jpg

Ez a hatalmas dínó is ma született, akinek csíkos a farka. "Két tüskésfarkú dínó éppen kupánvágja a nagy csíkosfarkút, mert az meg akarja támadni a fészkükben a kisdínókat, mert húsevő."

alexjatekok-12.jpg

Százlábú.

alexjatekok-13.jpg

"Eperke és barátai."

alexjatekok-14.jpg

Na ennek sem tudom a címét sajnos......

alexjatekok-15.jpg

"Egy cica és két ugyanolyan cica."

alexjatekok-16.jpg

Az imént megkérdeztem Nünüt, hogy ennek mi a címe: "Madarak és én"

alexjatekok-19.jpg

"Kislány és a madarak"

alexjatekok-20.jpg

"Mi a különbség? - cicák bíborkülönbség" 2012 június 4.

alexjatekok-21.jpg

"Kislány királylánynak öltözött és átment a szivárvány alatt."

alexjatekok-22.jpg

2012 június 4. "Macska piros sálban."

alexjatekok-23.jpg

"Papa az ásványokkal meg Mici szárnyakkal" (Papa gyűjtögette neki az ásványokat is mindig kap Tőle 1-1 szépséges darabok kis tartókában)

alexjatekok-24.jpg

2012 június 4. Most adta a címet neki: "Anyaca virágot szed a kertben"

alexjatekok-25.jpg

2012 június "Kiscsalád"

alexjatekok-26.jpg

"Kutyák a kutyakosárban és a kutyaháznál, pöttyös labdákkal."

alexjatekok-27.jpg

Itt is kutyák, de a pontos címet nem talátam meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr704636265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása