Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Másnap

2012.06.14. 11:16 | piroskaesfarkas | 12 komment

Azt gondolják, hogy ha van egy gyerekem, már nem is olyan erős a vágy a másodikra, harmadikra. Ez nem igaz. Sokkal erősebb. Egyrészt tudom, hogy milyen az anyaság, mit ad nekem és mivé lettem általa. Másrészt itt van ez a mi tüneményes kislányunk, aki olyan érzékenyen reagál a környezet rezdüléseire és annyira vágyik egy (két) kistesóra, hogy el nem tudom mondani. És az erős szálakból szőtt, majd húsz éves fészkünk, amely tágas és csöpögősenimádatos. Nem tudom elfogadni, hogy ha nem lehet kistesó.

Persze ilyenkor azonnal szeretném lezárni ezt a fejezetet és továbblépni. A továbblépéshez pedig mindig minden azonnal kell. Egy új fix időpont a lombikra, bejelentkezés mindenféle vizsgálatokra, eredmények, ígéretek, lehetőségek. Még az örökbefogadási oldalt is megnéztem és tanulmányoztam két sírás között. Elgondolkodtam azon, hogy ha esetleg úgy alakul, képes lennék -e Nünü mellé örökbefogadni. Kicsit úgy érzem, hogy nem. Másrészt meg talán mégis, hogy ne kelljen testvér nélkül felnőnie. Negyven éves korunkig lehet újszülött babát befogadni a fészkünkbe. Talán el kéne indítani ezt a folyamatot is, de ezt most az érzelmi hullámzásba, a kétségbeesett másnapi kapkodásban nem tudom még eldönteni.

Össze vagyok zavarodva. Sorra felsorolom magamban, hogy kiket ismerek, akiknek a harmadik, negyedik, sokadik lombik sikerült. Elismétlem magamban Csilalgszemű telefonhívását. Keresem a miérteket, okokat, majd félek, hogy találnak valamit, ami megakadályozza, hogy maradjanak a babák, vagy éppen jó helyre ágyazódjanak be. Aztán félek attól, hogy nem találnak semmiféle okot, csak ez van és kész. Aztán már tervezem az októberi lombikot és a karácsonyt, hogy majd akkor sikerül. Aztán bőgök. Csendesen, távol a gyerektől, hogy ne lássa a szomorúságomat.

Érdekes, hogy Nünüt annyira kihagyjuk ebből az egészből, nem emlegetünk kistesót. Ehhez képest két hete folyamatosan 5 tagú családot rajzol, N-vel és F-el, a két kistesójával. "Anya, Ti olyan babanövesztgetőtípusú szülők vagytok, tudod? Az azt jelenti, hogy majd növesztetek kistesókat a családunkba, ahogy engem is." Tegnap délután ugrált a trambulinon és kiabált a kutyáknak "Juhéj, kistesóim lesznek! Alfi, kistesóim lesznek! Benő, kistesóim lesznek! Anya, Te is mondd a kutyáknak, hogy kistesóim lesznek!!!!!!" Kérdezte Tőle az apja, hogy honnan tudja. Azt mondja, hogy a fejéből. Jó neki. Majd az Ő optimizmusára építkezünk:)

Farkas koradélután hazajött a munkahelyéről és kisírt szemmel mosolygott. Emésztgetjük a történteket. Valahogy Ő az elejétől fogva bízott a sikerben, a tesztek után meg szerintem biztos is volt.

Tényleg szeretném, ha elkezdhetne gyógyulni a seb, ami annyira fáj. De így nem tud. Ugyanis az is felmerült a fejünkbe (Meske barátnőmmel konzultálva), hogy mi van akkor, ha csak az egyik baba ment el, a másik fejlődik, ezért nem nőtt annyira a hcg. Nem tudom, ez lehetséges -e. De mivel rémes érzés, hogy tudom, ha abbahagyom az aluldugdosósat (és nem méhen kívül van a terhesség), akkor az vetélést okoz, egyszerűen nem tudom megtenni. Kéne valaki, aki megfogja a vállamat és határozottan megráz és a szemembe mondja, hogy nem fejlődik rendesen a terhesség, hagyjam abba a gyógyszereket és kész. Várjuk a vetélést vagy a műtétet. Felhívtam a szülésnőgyógyászomat, Dr Talánőt. Az asszisztensével tudtam csak beszélni, akivel üzente, hogy ne hagyjam abba a hormonokat, péntek délután menjek be a kórházba, megnéz az UH-val. Nem tudom, ez pontosan mit jelent, mit akar megnézni? Ha a méhen kívüli terhességet, akkor ahhoz minek szedjem tovább a bogyókat? Ha pedig reménykedik még ebben a terhességben, vajon lehet -e még halovány esélye annak, hogy egészséges lehet a baba, mivel nem duplázódott a hcg. Ez a legrosszabb állapot.

Hajnalban csak dübörgött az agyam. Milyen már, hogy produkálom a terhességi tüneteket, mellfeszülés barnulással, hányinger, és közben rossz helyen vagy rosszul fejlődik a babánk? Mindenképpen el kell válnunk tőle. Már megint. Hogy lehet ez?

Vérzés tegnap óta nincs. Szúrkálás és kis görcsölés van. Sehogyse vagyok. Fohászkodom, hogy legalább ne méhen kívüli terhesség legyen (a tünetek sajnos arra utalnak). Nem akarom elveszíteni a másik petevezetékemet is, ezzel örökre lemondani arról, hogy esetleg, valami csoda történik és természetes úton is "becsúszhat" egy baba. Petevezetékek nélkül kelljen élnem és véglegesen csak a lombikra támaszkodni. 

Szombat délután esküvőt kell fényképeznem. Ha méhen kívüli, a doki szerint bármikor bedurranhat és rohanni kell a kórházba. Csak a szombat délutánk húzzam ki, nem hagyhatom cserben a fiatal párt. Készülnek már a papirgömbök, összekészítetttem mindenféle szép kelléket, Ők pedig nagyon lelkesek.

Ha esetleg erre tévedne olyasvalaki, aki lombikbébi programon vett rész, és lelkesíteni tud sikersztorijával, vagy tele van reménnyel és megosztaná velem, akár tanácsokkal, ötletekkel, nagyon örülnék neki! Most minden apró darabkára szükségem van, hogy összerakjam magam.....

A legeslegrosszabb fájdalom, amit Nünü miatt érzek, aki annyira szeretne kistesó(ka)t.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr204587267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pancsika20 2012.06.14. 12:18:56

Szívem szakad meg értetek Piroska, és vádolom ezt a kegyetlen életet, hogy akik ennyit küzdenek szenvednek érte, azoknak miért nem sikerül............... ♥♥♥
Nekünk van egy ismerősünk, akinek a 3. lombiknál sikerült az első kisbaba. Előtte 5-6 évig nem esett spontán teherbe. Aztán úgy volt vele, megvan minden vágya anya lett, és megnyugodott. A kicsi 3 hónapos volt, amikor is jelentkeztek nála furcsa, terhességre utaló tünetek. Elhessegette őket, mert hát neki nem lehet természetes úton gyereke. Mikor a kicsi 5,5 hónapos lett, elment az orvosához, mert elviselhetetlenül fájt a hasa, görcsölt. Ahol az orvos megállapította hogy bizony ő állapotos, sőt már 12 hetes.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy mivel megszületett az első kisbabája megnyugodott, nem aggódott semmin, és spontán sikerült, előtte 5-6 évig nem.
Talán nektek is szükség lenne a nyár folyamán, egy jó hosszú nyaralásra, ahol kikapcsolhattok teljesen, ahol csak egymásra figyeltek, ahol nem gondoltok az elmúlt rosszakra ( már amennyire lehet ilyet, mert tudom, hogy nem egyszerű), és feltöltődtök. Én hiszem, tudom, és érzem, hogy sikerülni fog a következő, és ez lesz a legszuperebb karácsonyotok, mert ott lesz a fa alatt, a KIS TESÓK UH képe.

Tiszta szívemből drukkolok nektek. ♥

Bmama 2012.06.14. 12:36:50

Szia!
Igaz nem lombiknak köszönhetem a fiaimat, de én is jártam Kaáliba- éveket vártam, vizsgálatok sora, és műtét előzte meg az első terhességet. Egyik alkalommal-már a sokadik orvosnál jártunk, véleményét meghallgatni- javasolta, hogy indítsam el az örökbefogadást. Először hallani sem akartam róla, aztán miután átgondoltam, s mivel jó pár évig tart, beláttam, hogy ez is egy lehetőség. Megnyugodtam, és legnagyobb meglepetésünkre-orvosoméra is, pozitív tesztet tarthattam a kezembe.
Csak azt szerettem volna ezzel leírni, hogy tényleg fejben dőlnek a dolgok sokszor, és az a görcs, a vágya a gyermek után sajnos sokszor gátat szabhat.
Szurkolok, hogy kicsit könnyebb legyen, és azért még várjuk meg mit hoz az uh eredménye :) Bmama

STike · http://icikepicike.freeblog.hu 2012.06.14. 13:22:04

Bár soha nem jártam lombikra, veszítettem el babát, 3-at is. Mellette viszont itt van a 2. lányom, akinek 50% esélyt adtak. Már a várható mensi előtt erős teszt, ami aztán halványodni kezdett, vérezni kezdtem, aluldugdosós és pozitív hozzáállás, ezt erőltettem.Egy vérömleny volt a baba mellett és ez okozta a vérzést.Én az uh-ig mindenképpen folytatnám a gyógyszert, mert ha nem is duplázódott, de emelkdett a hcg és ha csak 1 baba is küzd, neki is esélyt kell adni.Drukkolok!

KÉ81 2012.06.14. 13:44:27

Nemrég akadtam erre rá Kingánál, talán segít neked is.

„Véletlen nincs, nem létezik. A világban rend van az utolsó sejtig. Dolgunk ezt a rendet kutatni. Ami az embernek kedves, az ideje, a pénze, a tekintélye, ezekből kell leadni azért, hogy a törvényszerűségeket felfedezzük. A végeredmény: belekerülni abba az állapotba, amely után mindig vágyódunk, ameddig bele nem kerültünk. A siker ezt az állapotot nem adja meg, ennek az állapotnak a terméke lehet a siker. A siker pedig egy olyan állapot, amelybe akkor kerülhetünk bele, ha egy-egy cél érdekében mindent megteszünk, és az értelmetlennek bizonyult küzdelmet a lelkünk mélyén feladjuk. A lélek mélyén történő esemény velejárója a magunkban való csalódás, és a vágyott célról való őszinte lemondás. Amint a belátás megtörténik, akkor kerül az ember a vágyott állapotba, a lélekmélyi békébe. Ekkor érzi, hogy megérkezett, hirtelen minden megváltozik. Derű, öröm, valami belső nagy szabadság tölti el az embert. Alkalmassá válik arra, hogy állapotszerűen legyen benne a szeretet. Szeretetet gyakorol, de nincs tudomása róla. Nem tud nem szeretni. Ez az állapot, amire Jézus azt mondta, elközelített a Mennyeknek országa. Megtörve és üresen adom magam neki, hogy újjá ő teremtsen, az űrt ő töltse ki. Minden gondom az Úrnak átadom, ő hordja minden terhem, eltörli bánatom, eltörli bánatom.”

Melike80 2012.06.14. 14:41:12

Korábban nem tudnál UH ra menni? Hátha.. Így még csak találgatások vannak. Annyira kívánom nektek a csodát.

Adibaba 2012.06.14. 15:22:43

Jajj Piroska, annyira drukkoltam én is, hogy most itt ülök szorongatott torokkal és csak remélni tudom hogy a közeli ismerőseim történetei is erőt és bizodalmat öntenek Beléd, és hogy mihamarabb túl leszel ezen a szörnyű fájdalmas időszakon.
Mert azt hiszem, hogy olyan nincs hogy ne legyen, és nem is lesz! Ide még gyerekeknek kell születniük/költözniük!!!!!!!

Az előttem szólók is okosakat írtak és idéztek. Igen, még a vérzésnél én is gondoltam vérömlenyre, erről is gyakorta hallani. Azt hogy nem emelkedik jelentősen a hcg, nem tudom, mit jelenthet, de azt igen, hogy egyik barátnőmnek ikerterhessége volt, és valóban létezik hogy az egyik baba elhal/felszívódik. Neki ez csak uh-n derült ki egyébként. Az elsőn még ott voltak, a másodikon már csak az egyik.

Van egy ismerősöm, akinek sajnos egy betegség miatt mindkét petevezetékétől búcsúznia kellett. Sokáig próbálkoztak a lombikkal, és nem sikerült. Elindították az örökbefogadási kérelmet, tanfolyamot végeztek, ami nem volt olyan könnyű bizonyos szempontokból, de aztán mégis megcsinálták. Nagyon becsültem Őket már akkor is. Közben kisebb-nagyobb kihagyásokkal ment tovább a lombikprogram is, de talán már nem is bíztak benne, és hát nagy anyagi áldozatokat is követelt.
Aztán csodák csodájára a 8.(!) lombik sikerült. Már jól beágyazódott a pocakba a babájuk, amikor hívták őket hogy lenne egy csecsemő a számukra. Fájón ugyan, de visszaléptek (ha jól tudom, el sem fogadhatták volna hivatalosan), és boldogan várták a saját kisfiukat. (Aki egyébként két nappal fiatalabb Nününél..)
Akartak tesót, újabb lombikos körökre azonban már sem energiából, sem máshogyan nem futotta. (Ha jól emlékszem, talán a saját gyerek két éves koráig nem lehet örökbe fogadni? Nem vagyok benne biztos hogy így van, csak rémlik)I
2,5 éves volt a fiuk, amikor felhívták őket hogy megint lenne egy picike. Elfogadták.
Igaz, rögös volt a papírozás, és végül csak 9 hónapos korában kerülhetett hozzájuk az a picike, aki egyébként már 4 hónaposan az Övék lehetett volna, és az is igaz hogy talán több idő kellett az összeszokáshoz, mint egy saját gyerekkel, de gyönyörű ez a család. És teljes. No meg boldog.

Ezt a történetet azért is írom bátorításként, mert én nagyon hiszek abban hogy így vagy úgy lesz Nektek kettő, három gyermeketek.
Erre gondolj mindig a legmélyebb mélypontokon!

Ultrahangot én is kiharcolnék egyébként a hormonok elhagyása előtt. A bizonytalanságnál nincs rosszabb, így vagy úgy tudnod kell hogy merre most.
(..és bevallom, én még mindig reménykedem)

demetnik 2012.06.14. 19:53:42

Szia!
Bár eddig csak zugolvasód voltam,de végig nagyon drukkoltam nektek!
Én egy magánklinika meddőségi centrumában dolgozom asszisztensként és nagyon sok sikertörténettel találkozom.
OLyanokkal is akik a sokadik lombik után esnek teherbe.
Van olyan páciensünk,aki hatalmas kálvárián ment keresztül (inszeminációk és beültetések sora),mire hozzánk került és teherbeesett.
Remélem,nem veszed tolakodásnak,ha átküldöm neked a klinika honlapját,ahol találsz egy blogot is,ahol olvashatsz olyan szülőkről,akik ma már boldogan nevelgetik 1-2-3 csemetéjüket!
Kívánom Nektek,hogy minnél hamarabb újra pocakodba,családotokba költözzön egy újabb kis csoda!

BPanka 2012.06.14. 21:25:08

Csöndben drukkoltam... nagyon, nagyon... Sőt, még most is drukkolok, mert hátha, hátha, de megértem, hogy te most már nem mersz ebbe a vékony reménybe kapaszkodni.
Annyira hiszem, és bízom benne, és teljes szívemből drukkolok érte, hogy úgy legyen: lesznek Nününek kistesói, a nem olyan távoli jövőben.
Rengeteg erőt és kitartást küldök neked így virtuálisan, és csodálom azt a meglévőt is, ami az eddigi utatokon is segített! Szerintem szabad összeomlani, ki ne tenné ilyen helyzetben, de ez nem a történet vége, ez "csak" a nagyon göröngyös út, aminek a végén igenis ott lesz a boldog beteljesülés!!!
Ismeretlenül is sok szeretettel és együttérzéssel gondolok rátok!
Panka, a ritkán kommentelő, de mindig olvasó.

alamaison 2012.06.14. 23:44:01

coachOK.hu

‎"Nem hiszek a véletlen találkozásokban. A világ törvénye olyan, hogy ami egyszer elkezdődött, azt be is kell fejezni. Nem valami nagy öröm ez. Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben. Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor, amikor megértek e találkozásra." (Márai Sándor)

Ne add fel, a megfelelő pillanatban ott lesznek! Kitartás!

Drukk és ölelés: Ala

jutkibutki · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2012.06.15. 14:11:55

Mit mondott ma a mi doktorunk, azzal a megnyugtató halk hangjával? Gondolok rátok!!

Kismoly 2012.06.15. 15:41:52

Jahj Piroskám, akartam írni Neked már tegnap valami bátorítót, vigasztalót, de annyira elfacsarodott a szívem, és eszembe jutott az a sok sok átsírt éjszaka.... és látod.... itt van a három kisfiam.... Marci az 5. beültetésnél döntött úgy, hogy marad...az ikrek előtt pedig tudod, hogy mi történt....

....én csak azt tudom mondani, ...hogy sírd ki magadból....aztán előre.....újra.
.....meglátod, ki fog sütni a nap!
süti beállítások módosítása